Welcome

Στο blog μας θα βρείτε δεκάδες Έλληνες συγγραφείς και ιστορίες κάθε είδους, για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα, όπως επίσης εβδομαδιαίες κληρώσεις βιβλίων, συνεντεύξεις γνωστών συγγραφέων, συμβουλευτικά συγγραφικά άρθρα και πολλά άλλα.

Εάν λοιπόν λατρεύετε τη λογοτεχνία, περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε όσα έχουμε να σας προσφέρουμε.

Καλώς ήρθατε στον Moonlightόκοσμο!

28.9.15

Το Φιλί του Ήλιου (Κεφάλαιο 5/Μέρος Β)


Η Άννα μόλις είδε το μήνυμα, έμεινε να το κοιτάζει για αρκετή ώρα. Χάρηκε τόσο πολύ κ’ ταυτόχρονα ένιωθε τόσο άσχημα γι’ αυτή τη χαρά. Ήταν ο Βασίλης στην μέση. Βασικά όχι στην μέση. Πρέπει να ξεκαθαρίσει μέσα της τι νιώθει για τον καθένα, είπε αγριεμένα στον εαυτό της. Πράγμα που προσπαθεί να κάνει από την μέρα που γνώρισε τον Στέφανο. Αποφάσισε να μπει στο σπίτι της γιατί αρκετή ώρα καθόταν μπροστά στην εξώπορτα μες στο βράδυ! Θα έβλεπε την επόμενη μέρα τι θα έκανε με αυτό το ωραίο δίλημμα. Ο Στέφανος για ακόμη μια φορά είδε την Άννα στον ύπνο του. Την έβλεπε όλο κ’ πιο συχνά τους τελευταίους μήνες κ’ αυτό ήταν άμεσα συνδεδεμένο με όλα αυτά που έπρεπε να της πει. Αλλά αυτός ο διάλογος θα γινόταν μόνο αν κέρδιζε την εμπιστοσύνη της. Το μόνο σίγουρο είναι πως από την πρώτη στιγμή που έμαθε γι’ αυτήν την ερωτεύτηκε κ’ ένιωθε την βαθιά ανάγκη να την προστατεύει. Να την προστατεύει από το παρελθόν, το οποίο ακόμα εκείνη δεν μπορεί να αισθανθεί, κ’ από το μέλλον που ακολουθεί, το οποίο μόνο αβέβαιο είναι. Ήταν αρκετά νωρίς το πρωί, πάλι δεν κοιμήθηκε. Φόρεσε την φόρμα του, τα ακουστικά του κ’ πήγε για ένα πρωινό τρέξιμο. 

«Ναι μανούλα μου, τώρα θα σηκωθώ», είπε η Άννα για άλλη μια φορά στην μητέρα της.
«Άντε κορίτσι μου 12 το μεσημέρι πήγε πάλι… Τι ώρα γύρισες εχθές;» 
«Εε , όχι πολύ αργά αλλά είχα πολλά να σκεφτώ: Θα σου τα πω όλα το απόγευμα», την διαβεβαίωσε.
Η Άννα σηκώθηκε, πλύθηκε κ’ κάλεσε αμέσως τον Βασίλη.

«Καλημέρα μωρό μου:. Ακούστηκε η ευχάριστη φωνή του Βασίλη.
«Καλημέρα αγάπη μου, τι κάνεις;»
«Καλά είμαι κορίτσι μου, κοιμήθηκες καλά;»
«Ε σχετικά καλά.. που είσαι;»
«Εδώ με τον Θάνο έχουμε έρθει για μπάσκετ, έχεις την καλημέρα του»
«Επίσης πες του. Θα πάμε για μπάνιο; Να κανονίσω με την Σοφία;»
«Ναι κορίτσι μου, κανόνισε κ’ στείλε μου»
«Οκέι μωρό μου», του είπε η Άννα κ’ σούφρωσε τα χείλι της πίσω από το τηλέφωνο. 
«Φιλάκια Αν μου»

Η Άννα τηλεφώνησε στην Σοφία για να κανονίσουν κ’ να πουν γενικότερα τα νέα της ημέρας. Τα κορίτσια συμφώνησαν να βρεθούν με τον Βασίλη κ’ τον Θάνο, στις 2 στην πλατεία για να πάνε όλοι μαζί στην παραλία να απολαύσουν ένα από τα τελευταία μπάνια τους μιας κ’ ο Σεπτέμβρης έχει ήδη ξεκινήσει. 

Η Άννα καθώς περπατούσε άφησε την σκέψη της να ξεφύγει λίγο στο μέλλον. Αρχικά την νέα ζωή που ανοιγόταν μπροστά της μιας κ’ η έναρξη της φοιτητική της ζωής δεν αργούσε καθόλου. Κ’ αμέσως προσπάθησε να φανταστεί αν την ήθελε με τον Βασίλη ή τον Θάνο. Κ’ τότε έπιασε τα τελευταία λόγια από μια φράση του Θάνου:
«μόνο για το surf.. Κ’ σήκωσε το κεφάλι της για να δει τον Στέφανο επάνω σε μια σανίδα του surf. Ήξερε πως της δεν θα πήγαινε όπως την είχε σχεδιάσει. Έκανε πιο γρήγορα βήματα κ’ έπιασε το χέρι του Βασίλη προσπερνώντας την Σοφία κ’ τον Θάνο που αντάλλασσαν «βλέμματα φωτιά». 

«Που θα κάτσουμε παιδιά;», ρώτησε ο Θάνος
«Ξαπλώστρες, ξαπλώστρες», φώναξαν με μια φωνή τα κορίτσια. Κ’ έπιασαν μια ομπρέλα στην μπροστά σειρά γιατί πλέον ο κόσμος είχε επιστρέψει στις δουλειές του, κ’ όλα είχαν αδειάσει. Μόλις η σερβιτόρα ήρθε να παραγγείλουν, τα αγόρια προτίμησαν μια μπύρα ο καθένας κ’ τα κορίτσια από ένα τσάι. 
«Ρε Θάνο για πες μου σήμερα η Εθνική θα νικήσει ή τζάμπα το στοίχημα;»
«Δεν ξέρω φίλε, θα δείξει. Μόλις αρχίζει να γυρίσουμε να την δούμε» ξεκίνησα τ’ αγόρια να μιλούν για τ’ αθλητικά.
«Άννα, πες μου.. πώς φαντάζεσαι την ζωή σου στο πανεπιστήμιο;»
«Αχ Σοφία μου, δεν ξέρεις πόσο ανυπομονώ γι’ αυτό» 
Η Σοφία χαμογελούσε πλατιά καθώς συζητούσαν για το συγκεκριμένο θέμα διότι ήταν ένα από τα αγαπημένα της, μετά τον Βασίλη κ’ τον Στέφανο, συμπλήρωσε μια φωνή μέσα της. Κ’ έτσι καθώς κ’ οι τέσσερις συζητούσαν κ’ δεν έβλεπαν τι συνέβαινε γύρω τους, ο Στέφανος είχε όσο χρόνο ήθελε για να χαζεύει την Άννα. Απλά έπρεπε να το κάνει διακριτικά, μέχρι εκείνη να πει ένα ναι τουλάχιστον. Την κοιτούσε που ήταν έτσι ήρεμη κ’ ανέμελη μες στην άγνοιά της. Κ’ του είχε πει ο Ντέιβιντ, προετοίμασε το έδαφος γιατί ο καιρός πλησιάζει.

Η Σοφία κ’ η Άννα αφού είχαν βουτήξει αρκετές φορές αποφάσισαν να γυρίσουν σπίτι τους η καθεμία. Χαιρέτησαν τα αγόρια κ’ τότε η Άννα παρατήρησε το βλέμμα του Στέφανου, το οποίο ήταν πιο σκοτεινό κ’ από τον ουρανό που ετοιμαζόταν για βροχή. Δεν έδωσε σημασία κ’ συνέχισε με την Σοφία για τον δρόμο της επιστροφής. 


Σωτηρία_Αγάπη