Welcome

Στο blog μας θα βρείτε δεκάδες Έλληνες συγγραφείς και ιστορίες κάθε είδους, για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα, όπως επίσης εβδομαδιαίες κληρώσεις βιβλίων, συνεντεύξεις γνωστών συγγραφέων, συμβουλευτικά συγγραφικά άρθρα και πολλά άλλα.

Εάν λοιπόν λατρεύετε τη λογοτεχνία, περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε όσα έχουμε να σας προσφέρουμε.

Καλώς ήρθατε στον Moonlightόκοσμο!

3.1.16

Game of Shadows (Κεφάλαιο 20) "Το ‘κλειδί’ του φόνου"«Αυτό είναι απίστευτο! Εδώ μέσα κυκλοφορεί ανενόχλητος ένας δολοφόνος..» ξεστόμισε η Σίσι κατάχλομη όταν μαζευτήκαμε όλοι σο σαλόνι 
«Ηρέμησε» φώναξε η Μάριαμ ενώ δεν έπαψε να πηγαινοέρχεται  με τα χέρια σταυρωμένα
«Εδώ εξαφανίζονται άνθρωποι και αυτό σου έκανε εντύπωση εσένα;» αποκρίθηκε ο Τζιμ 
«Δε μιλάμε για απλή εξαφάνιση αλλά για φόνο κύριε Τζιμ»  αποκρίθηκε η Σίσι
«Έχει δίκαιο» πρόσθεσε ο Τόμας  « Κάποιος από εμάς το έκανε» είπε και τον κοίταξε γεμάτος καχυποψία. 
«Γιατί κοιτάς εμένα; Ε;» αποκρίθηκε ο Τζιμ οργισμένος «Πως δεν ξέρω ότι δεν το έκανες εσύ;»
«Πας καλά;»
«Αρκετά!» φώναξε η Μάριαμ  και  τους έκοψε τη φόρα «Λοιπόν… Θα έχουμε όλοι τα μάτια μας δεκατέσσερα»
«Εγώ τα κάνω και 16 άμα θες..» αποκρίθηκα ειρωνικά
«Δεν είναι ώρα για αστεία Ντέρεκ» ξεστόμισε και με αγριοκοίταξε εγώ δεν αντέδρασα . 
«Αν υπάρχει ανάμεσα μας ένας δολοφόνος τότε πως θα προστατευτούμε;»  ξεστόμισε ο κηπουρός .
 Χαχ… Τελικά εδώ όλοι το παίζουν αθώοι  και κρύβονται πίσω από τις σκιές τους.  Ποιος κοροϊδεύει ποιον εδώ μέσα!
«Να είστε όλοι προσεκτικοί, στο μεσημεριανό αλλά  και απόψε στο βραδύνω σας παρακαλώ να παραβρεθείτε  όλοι αλλιώς … Αλλιώς αυτός που θα λείπει θα είναι και ο δολοφόνος. Έγινα κατανοητή;» ξεστόμισε τα τελευταία της λόγια όσο πιο κοφτά μπορούσε.
  Κανείς δεν έδωσε απάντηση  παρόλο που το βλέμμα της ήταν βίαιο.  Μετά από αυτό όλοι αποχώρισαν αθόρυβα μέσα στη σιωπή των σκέψεων.  Και εκεί που ένας-ένας έφευγε εγώ προσπέρασα την Έρρικα ενώ της ψιθύρισα στο αυτί « Δεν τελειώσαμε εμείς»  εκείνη φυσικά και προσπάθησε να παραμείνει ψύχραιμη με το κφάλι σκυφτό και το βλέμμα αμέτοχο.   
   Προχώρησα προς το δωμάτιο μου ενώ η Μάριαμ προσπαθούσε να μας βάλει όλους σε μια τάξει … 
«Ακούστε προσεκτικά τα λόγια μου… Θέλω να μη βγει κανείς από το δωμάτιο του.»
«Ούτε για τουαλέτα;» αποκρίθηκε ο Τόμας  .. Ενώ όλοι τον κοίταξαν με διαφορετικές γκριμάτσες. 
«Έστω.. Λοιπόν  θα είμαι σε επιφυλακή για όλους. Και όπως είπαμε…. Το μεσημέρι όλοι στο τραπέζι»
«Και η νεκρή μαζί μας;» αποκρίθηκε ειρωνικά Τόμας  ενώ η Έρρικα του έσπρωξε το μπράτσο με τον αγκώνα της 
«Black humor;» πρόσθεσε η Μάριαμ με έντονο τόνο και μια τρομακτική μάτια που θα φόβιζε ακόμα και νεκρούς.  «Στα δωμάτια σας τώρα» ήταν η τελευταία της κουβέντα
«Εμ κυρία κυρία, εγώ μπορώ να πάω για μπάνιο» αποκρίθηκα γεμάτος ειρωνεία με ένα χαμόγελο γεμάτο δόλο.
«Τέρμα οι ειρωνείες!» απάντησε με οργή  και μου έγνεψε για να πάω. 
    Μετά από αυτό το σύννεφό σιωπής σκέπασε το σπίτι… Ούτε κουνούπι δεν μπορούσε να ηχήσει.  
   Ξάπλωσα στο κρεβάτι  ενώ στο μυαλό μου είχε καρφωθεί εκείνη η εικόνα… Η Σαρά είναι νεκρή.. Δεν μπορούσα να το πιστέψω.  Ποιος να την σκότωσε;  Και κυρίως γιατί; Μήπως ήθελε να αποκαλύψει κάτι και αποφάσισαν να της κλείσουν το στόμα;  Αχ αυτές οι καταραμένες σκέψεις! Τουλάχιστον αν ήταν απαντήσεις  θα μου ήταν πιο εύκολο στο να ξεδιαλύνω αυτό το διαβολικό μυστήριο… Αν είχα έστω ένα μια απάντηση, μια αλήθεια , ένα κλειδί που να μου έλυνε όλες τις απορείς.  Κι εκεί που σκεφτόμουν  άρπαξα το μαξιλάρι δίπλα μου για να ακουμπήσω το κεφάλι μου  και  τότε ένα γράμμα ξεπρόβαλε κάτω από αυτό.  Απόρησα και το άνοιξα αμέσως.
«Αγαπημένε μου Ντέρεκ,
    Ελπίζω αυτό το γράμμα να βρίσκεται στα χέρια σου και αν όντως βρίσκετε τότε  εγώ σίγουρα δε θα  είμαι πια στη ζωή.  Πάντα αναζητούσες την αλήθεια , από μικρό παιδί… Γι’ αυτό άλλωστε και είσαι τόσο πολύτιμος.  Το αγόρι με το ξεχωριστό χάρισμα ή καλύτερα το αγόρι με την  ικανότητα που αποφάσισαν να σου δώσουν.  
   Σίγουρα θα απορείς τι είναι όλα αυτά… Με το δίκαιο σου.  Γνωρίζω πολύ καλά πως θες κάποιες απαντήσεις και θα σου δώσω όσες πιο πολλές μπορώ αν και όπως σου είχα ξαναπεί το παρελθόν σου είναι το κλειδί.  Αν θυμηθείς τι έγινε τότε , οι απαντήσεις θα βρεθούν μπροστά σου.  Ξέρεις περισσότερα κι από μένα πίστεψε με…  Εσύ, η Έρρικα, ο Μάξ, ο Τόμας, ο Τζάκσον  πρέπει να ενώσετε τις δυνάμεις σας και να τους ξεμπροστιάσετε.  Ναι ο Μάξ  αυτό προσπάθησε να κάνει μα ώρα είναι νεκρός , εγώ άλλωστε σε βοήθησα να τον βρεις….  Αχ Ντέρεκ, η ιστορία όλων σας είναι τόσο περίπλοκη.  
   Αυτό ή μάλλον αυτά που θα σου αποκαλύψω θα σου φανούν πολύ χρήσιμα. Μπορεί να αναρτιέσαι γιατί αποφάσισα να σου μιλήσω τώρα … Βλέπεις Ντέρεκ δεν υπάρχει  άνθρωπος αλάνθαστος.  Το θέμα με το να κάνεις λάθος είναι να μάθεις από αυτό και να σταθείς δυνατός για να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες. 
    Ας αρχίσω λοιπόν από τον  Τζάκσον… Πιθανόν να γνωρίζεις ήδη γι’ αυτό που θα σου πω όμως εγώ θέλω να σου το ξέρεις. Ο Πατέρας του Τζάκσον  είναι  και ο αρχηγός σου,  Μάρκος Έντισον …  Ένα πολύ ισχυρό άτομο με τέλειες γνώσεις στη ψυχολογία….  Αυτός κι αν έχει κάνει λάθη.   Έπειτα σειρά έχει ο Μάξ… Ο πατέρας του… Είναι ο Τζίμ…» εκεί σοκαρίστηκα  ενώ  τα χέρια μου άρχισαν να τρέμουν«  Μάξιμος Τζίμι Μπένσον…  Γι’ αυτό και  ο φίλος σου πήρε το όνομα Μάξ.  Ο Τζίμ , έτσι ι ήθελε να τον φωνάζουν …. Κάποτε ήταν μυστικός πράκτορας της δίωξης κατά συρροήν δολοφόνων  όπως κι εσύ.. Αυτός ο άντρας είχε πολύ καλές γνώσεις στην ανατομία γι’ αυτό και τους ήταν χρήσιμος…..  Έχει ακόμα ένα γιό … Αυτά τα δύο αγόρια είναι  από διαφορετική μάνα με ένα χρόνο διαφορά…   Μόνο που ο ένας από τους δύο ήταν ο πιο σημαντικός και νομίζω έχεις καταλάβει ποιος.  
    Ο Πατέρας της Έρρικας ήταν ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος Τζόναθαν Μάνσον και μητέρα της  η Σαμάνθα Μάνσον … Ενώ μητέρα του Τόμας  η  Άρια Τέιλορ επίσης γνωστή μεγάλο δικηγόρος.   Η Άρια και Τζόναθαν  κάποτε συνεργάστηκαν σε μια υπόθεση για μυστήριες εξαφανίσεις σ’ αυτή την πόλη.  Αυτή η συνεργασία έγινε φιλία και έπειτα κατέληξε σε κάτι παραπάνω…  Όπως σου είπα μητέρα του Τόμας ήταν η ‘Αρια Τέιλορ …. Πατέρας του ο Τζόναθαν Μάνσον …. Ναι σωστά κατάλαβες Ο Τόμας και η Έρρικα είναι αδέλφια … Φυσικά θα αναρωτιέσαι ποια η σχέση όλων αυτών των ανθρώπων και πως συνδέονται ακριβώς  με το μυστήριο… Ναι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι.   
    Κανείς σας δεν βρέθηκε εδώ τυχαία, κανείς!   Όλοι είμαστε πιόνια τους σ’ αυτό το παιχνίδι των σκιών. Γιατί το αποκαλώ έτσι;  Γιατί  Σκιά  όπως θα έχεις διαβάσει στην αναλυτική ψυχολογία ονομάζεται το κατώτερο τμήμα της προσωπικότητας…  Στα όνειρα, η σκιά έχει πάντα το ίδιο φύλο με το άτομο που ονειρεύεται. Η Σκιά Ντέρεκ ανήκει κυρίως στα άτομα με διχασμένη προσωπικότητα.   Με τέτοια άτομα έχετε να παλέψετε Ντέρεκ…  Άτομα χωρίς συνείδηση…. Οι γονείς σας προσπάθησαν να αντισταθούν σ’ αυτά τα  διεστραμμένα μυαλά και να τους σταματήσουν μα δεν τα κατάφεραν.  
   Κάποιος μετά από τόσα χρόνια προσπαθεί να σας ενώσει και πάλι για να τελειώσετε ότι άρχισαν η γονείς σας …. Ντέρεκ δεν μπορώ να γράψω περισσότερα λυπάμαι…  Όμως θα σου [πω που μπορείς να βρεις πολλές απαντήσεις.» συνέχισα να διαβάζω αποσβολωμένος με την καρδιά μου να σπαρταράει σαν ψάρι…. Η αγωνία μου είχε φτάσει στην κορυφή.  Μέχρι που πλησίασε η στιγμή για το τέλος «Κάποτε  ήμουν με το μέρος τους μέχρι τη στιγμή που κατάλαβα τι γινόταν.  Τότε αποφάσισα να βάλω ένα τέλος, γιατί αυτοί είναι αβάστακτα τέρατα και η αδηφαγία τους δεν έχει όρια!  Το μόνο που μετρά για εκείνους είναι το χρήμα και η εξουσία.  Ντερεκ , πρέπει να τους αποκαλύψετε.   Πρέπει να αναγλύψετε ποιος είναι ο αρχηγός τους, αυτό το διαβολικό μυαλό που κινεί τα νήματα και παίζει άφοβα και αβάστακτα με τις αθώες ψυχές των ανθρώπων.   Εύχομαι όλα αυτά που σου αποκάλυψα να σου είναι χρήσιμα ….
  Αντίο .»

   Το μυαλό μου γέμισε και πάλι με σκέψεις.  Αυτή τη φορά έχω κάποιες απαντήσεις…. Βρήκα ένα κλειδί στην υπόθεση και θα το χρησιμοποιήσω ως όπλο για την αποκάλυψη.

Chara Christ.