Welcome

Στο blog μας θα βρείτε δεκάδες Έλληνες συγγραφείς και ιστορίες κάθε είδους, για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα, όπως επίσης εβδομαδιαίες κληρώσεις βιβλίων, συνεντεύξεις γνωστών συγγραφέων, συμβουλευτικά συγγραφικά άρθρα και πολλά άλλα.

Εάν λοιπόν λατρεύετε τη λογοτεχνία, περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε όσα έχουμε να σας προσφέρουμε.

Καλώς ήρθατε στον Moonlightόκοσμο!

14.11.18

Pisces (Game of Shadows III) (Κεφάλαιο 2) - "Η τυφλή υπακοή στον Ηγέτη"

«Τώρα καταλαβαίνω!» ξεστόμισα ενώ είχα διαβάσει μόνο τις πρώτες 20 σελίδες.
«Ντέρεκ… Όλο αυτό είναι μια μεγάλη απόδειξη της αλήθειας! Όμως, αυτό που δε βγάζει νόημα για μένα είναι πώς κατάφεραν τόσα χρόνια να το κρύψουν.»
«Και το ρωτάς; Αχ… Ρετζίνα, η αλήθεια στην ιστορία αποκαλύπτετε πολύ πιο αργά!  Μόνο όταν κάποιος άλλος χρειαστεί να ασκήσει τη δική του εξουσία. Και αυτός ο άλλος γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι...»
«Ο πατέρας σου...» αποκρίθηκε με ταραγμένο το βλέμμα.
«Αυτός…»
«Ναι αλλά, γιατί τώρα; Δεν μπορώ να τον καταλάβω… Όλα αυτά τα χρόνια, όλοι μας, να ζούμε στο σκοτάδι. Γιατί;»
«Ξέρεις κάτι; Στη δουλεία μας  ο δράστης πάντα έχει κάποιο κίνητρο… Και αυτό είναι που ψάχνουμε να βρούμε ώστε να έχουμε μια γερή βάση. Πιστεύω πως το δικό του κίνητρο ίσως να βρίσκεται εδώ... Σ’ αυτό το ημερολόγιο. Πρέπει να το διαβάσουμε όλο!»
«Ξέρεις τι πρόσεξα τυχαία καθώς έψαχνα;»
«Τι;»
«Πρώτον, δεν έχει  παντού ημερομηνίες... Όμως αυτό που μου κίνησε την περιέργεια  είναι πως, ενώ ξαφνικά ξεκινά να αναφέρετε με πολύ ακρίβεια στις μέρες, σταματά σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία συνεχίζει μετά από περίπου πέντε χρόνια ξανά!»
«Δηλαδή;»
«Δε ξέρω ακριβώς... Αλλά υποθέτω.» το βλέμμα της έγινε σκεπτικό. «Ντέρεκ, αυτή η υπόθεση, ξεκινά από πολύ νωρίτερα. Πριν ακόμα και από εμάς…»
«Πού θες να καταλήξεις;»
«Τι γνωρίζεις από την ιστορία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου; Ή καλύτερα για τον Χίτλερ;»
«Αρκετά γνωρίζω. Λες δηλαδή…»
«Πολύ φοβάμαι πως οι Ιχθείς ήταν μια συνέχεια στα πειράματα του Χίτλερ… Όλα συντείνουν εκεί. Ο πατέρας του Τζάκσον όπως και ο Τζόναθαν, ο πατέρας της Έρρικα και του Τόμας, κάποια σχέση είχαν με όλο αυτό. Το ίδιο και ο δικός σου... »
«Δε νομίζεις πως είναι λίγο παρατραβηγμένο; Όλα αυτά να έχουν σχέση με το Χίτλερ;» την ρώτησα με βλέμμα γεμάτο απορία...
«Ντέρεκ... Έχεις ακούσει ποτέ για την ιστορία με τον συγκεκριμένο τίτλο;»
«Δεν με βοηθάς;» αποκρίθηκα ειρωνικά.
«Δεν έχεις  ακούσει ποτέ για την  “Η τυφλή υπακοή στον Ηγέτη”;»
Παρέμεινα σιωπηλός, μ’ ένα τεράστιο ερωτηματικό να σχηματίζεται στο πρόσωπο μου.
«Σοβαρά τώρα; Δεν ξέρεις;»
«Ρετζίνα, τι θες να πεις;» δεν έλεγα να καταλάβω.
Πήρε μια ανάσα και με κοίταξε. «Πάμε!» είπε «Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς ακόμα… Πρέπει να είσαι κοντά στο φίλο σου.»
«Έχεις δίκαιο!» απάντησα χωρίς δεύτερη σκέψη. «Πρέπει να τα ξεδιαλύνουμε όλα. Όλα όμως...»
«Ναι… Και θα γίνει φίλε μου!» ακούμπησε το χέρι της στον ώμο μου. «Πάμε τώρα και θα σου εξηγήσω περισσότερα αργότερα. Είναι καλύτερα να είναι και οι άλλοι μπροστά… Η ιστορία έχει φτάσει πια στο τέλος της Ντέρεκ. Και όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι. Τώρα όλα θα βγουν στο φως με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια, να είσαι σίγουρος...»
 Αυτό που είπε με τρόμαξε πολύ. Μα όχι περισσότερο από το αν ήταν καλά ο φίλος μου. Όλα έμοιαζαν σαν ένα τεράστιο ψέμα... Ένας ατελείωτος εφιάλτης σιωπής και αγωνιάς. Ένα μεγάλο μπέρδεμα. Αλλά δεν είχα μυαλό για άλλες σκέψεις... Δεν είχα άλλη δύναμη εκείνη τη στιγμή. Κι έτσι απλά, χωρίς δεύτερο βλέμμα, προχωρήσαμε σιωπηλά και αργά.


CHARA CHRIST