Η Μάγισσα του Αέρα (Κεφάλαιο 30) Το δόλωμα - Μέρος 3ο

ΜΠΟΝΙ ΤΙΜΠΕΡΛΕΪΚ
«Έστω ότι τα καταφέρνουμε και έρχεται η Μαρί εδώ που θέλουμε να τη φέρουμε. Πώς είμαστε σίγουροι ότι η Μπόνι θα μπορέσει να ενισχύσει επαρκώς ένα ξόρκι δέσμευσης για να την κρατήσει στη θέση της όσο εμείς θα κάνουμε... τι ακριβώς υποτίθεται ότι θα κάνουμε;» ρωτά ο Κρίστοφερ ιδιαιτέρως ανήσυχος.
«Εννοείς αφού βασανίσουμε τη Σκοτεινή Ιέρεια με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ώστε να μας αποκαλύψει την κρυψώνα των Πετρών και την τοποθεσία της Μάγισσας τη Γης;» απαντά ο Κα με απόλυτη φυσικότητα, πεταρίζοντας δήθεν αθώα τα πλούσια ματόκλαδά του.
«Εμ... ναι , μάλλον αυτό εννοώ» απαντά ο Κρις κοιτάζοντάς τον με δυσπιστία. Αμφιβάλλω αν αυτός ή και οποιοσδήποτε άλλος από την οικογένεια Χάλιγουελ γνωρίζει στην πραγματικότητα τι θα πει ‘βασανιστήριο’.

«Μόλις πετύχουμε να αποσπάσουμε αυτές τις δυο πληροφορίες θα χωριστούμε σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα αποτελούμενη από τον Ταϊσίν, τη Ρίκα, την Ρέη και τον Κρις θα κατέβει στον Κάτω Κόσμο να φέρει τις Πέτρες. Η δεύτερη αποτελούμενη από εμένα και την Κάρι, θα πάει να βρει την Μάγισσα τη Γης και να διασφαλίσει την σωματική της ακεραιότητα. Η τρίτη ομάδα που θα απαρτίζεται από τους εναπομείναντες Τάι και Νόρα, θα έχει ώς κύριο μέλημά της την ασφάλεια της Μπόνι, από την δύναμη και την αυτοσυγκέντρωσή της οποίας στο ξόρκι εξαρτάται όλη η επιτυχία του σχεδίου μου».
Και με αυτές τις τελευταίες πληροφορίες ο Κα ολοκληρώνει σχεδόν όλα τα στάδια του ιδιαιτέρως περίπλοκου και απαιτητικού σχεδίου του.
«Κάτσε, κάτσε λίγο» πετάγεται ο Ματ. «Εγώ τι θα κάνω στο όλο σχέδιο;»
«Εσύ πανάχρηστε συμμαθητή μου θα κάτσεις στα αυγά σου με την Μίμη και τον Τι-Κέι για μπέιμπι σίτερς, και θα φροντίσουν και οι δυο να μη μου χαλάσεις τα σχέδια με τη βλακεία σου».
«Ρε άντε στο δια...»
«Ηρέμησε Ματ, ηρέμησε» επεμβαίνει ο Τάι και γρήγορα παίρνει θέση ανάμεσα στον ξάδερφο και τον φίλο του. «Ο Κα εννοεί πως λόγω της επιρροής του ξορκιού της Μαρί, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει πάνω σου κατά τη διάρκεια του σχεδίου και κατ’ επέκταση δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την έκβαση του με τη συμμετοχή σου σε αυτό».
«Μη χρησιμοποιείς δύσκολες λέξεις σε παρακαλώ, μπερδεύεται το παιδί».
«Κα, βγάλε επιτέλους τον σκασμό να συνεννοηθούμε, εντάξει;»
«Εγώ πάντως θέλω να σταθώ σε ένα άλλο σημείο του σχεδίου σου Κα» λέει ο Τι-Κέι σε μια απόπειρα να στρέψει αλλού τη συζήτηση. «Πώς στο καλό θα βασανίσουμε την Σκοτεινή Ιέρεια; Θέλω να πω... ξέρει κάνεις πώς γίνεται;»
«Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση» συμφωνεί και η Μίμη. «Δεν νομίζω πως κάποιος από εμάς έχει τα κότσια να βασανίσει κάποιο άλλο πλάσμα, ακόμα και αν αυτό είναι στην τελική εκπρόσωπος του Κακού».
«Μην ξεχνάς ότι ανάμεσά μας έχουμε τέτοιους εκπροσώπους» μας υπενθυμίζει η Ρίκα και στρέφει το αμείλικτο βλέμμα της πάνω στον Ταϊσίν. «Και αυτοί ίσως να ξέρουν να μας κατατοπίσουν επί του ...χμ, θέματος». Αυτός αντιλαμβάνεται αμέσως το υπονοούμενο και ανταπαντά με ένα εξίσου έντονο βλέμμα κατευθείαν πάνω στα καστανά της μάτια. «Εξάλλου δεν θα ‘πρεπε να ξεχνάμε και την όλη φάση με τον Χαμαιλέοντα. Μια χαρά δεν τα καταφέραμε εκεί;» συνεχίζει η Ρίκα και αποστρέφει το βλέμμα της για να κοιτάξει τα αδέρφια της.
«Ρίκα, σε αυτήν την περίπτωση ο Κα είχε αναλάβει μεγάλο μέρος αυτής της... εμ αποστολής» σπεύδει να της υπενθυμίσει ο Κρις, πράγμα που δεν της αρέσει καθόλου όπως φαίνεται και στο πρόσωπό της. «Και επιπλέον, φαντάζομαι πως η Μαρί δεν θα ζοριστεί και πολύ με τα κολπάκια που χρησιμοποιούμε πάνω στα ποταπά τσιράκια της. Αυτή ανήκει σε άλλη κλάση δύναμης που εγώ κι εσύ δεν ξέρουμε πώς να χειριστούμε».
«Είμαι σίγουρη πως ο φιλαράκος μας από δω θα έχει κανά δυο τρεις καλές ιδέες βασανισμού, έτσι δεν είναι Ταϊσίν;» ρωτά η Ρίκα και το σχόλιό της μοίαζει να στάζει φαρμάκι. Μα γιατί, τι της έκανε ο καημένος ο Ταϊσίν;
«Θα μπορούσα να προσπαθήσω να βασανίσω τη Μαρί, αλλά δεν ξέρω αν θα είχε κάποιο αποτέλεσμα» λέει χωρίς να πάρει δευτερόλεπτο τα μάτια του πάνω από τα δικά της. «Ξέρετε φαντάζομαι, ότι κατά την εκπαίδευσή τους οι περισσότεροι δαίμονες περνάνε από διάφορες δοκιμασίες, τεστ ακόμα και βασανιστήρια για να σκληραγωγηθούν, να αποκτήσουν ικανότητες και να χάσουν και το τελευταίο ψήγμα ανθρωπιάς που μπορεί να κρύβεται μέσα τους. Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει περάσει και τι όχι η Μαρί, αλλά σίγουρα για να φτάσει εδώ που έφτασε, ο δρόμος της δεν ήταν εύκολος».
«Πολύ καλά λοιπόν» σχολιάζει η Ρίκα συνεχίζοντας να τον κοιτά σχεδόν εχθρικά.
«Θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε κάτι άλλο» λέω και διακόπτω έτσι απότομα την οπτική επαφή αυτών των δυο με μια άγουρη ιδέα που μόλις μου ήρθε στο μυαλό. «Ίσως αν χρησιμοποιούσαμε τις δυνάμεις πειθούς της Μίμη σε συνδυασμό με κάποιο φίλτρο αλήθειας ή ένα ξόρκι εισβολής στις σκέψεις του άλλου να μπορούσαμε να επιτύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με πιο... πολιτισμένο τρόπο».
Για λίγο μένουν όλοι να με κοιτούν έκπληκτοι.
«Αυτή... αυτή είναι πολύ καλή ιδέα» σχολιάζει ο Τάι με φανερό θαυμασμό στην φωνή και το πρόσωπό του.
«Και είναι και ανεκπαίδευτη ακόμα... φαντάσου να εκπαιδευτεί! Στα χέρια σου Τάι, αυτή η μάγισσα θα γίνει σωστό διαμαντάκι!» σχολιάζει απερίσκεπτα ο Κρις για να λάβει ένα βλέμμα απέχθειας από τον ξαδερφό του, συνοδευόμενο από ένα υπόκωφο γρίλισμα που έφτασε και στα αυτιά μου.
«Παρόλα αυτά, δεν παύει το όλο σχέδιο να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα» σπεύδει να σχολιάσει στο τέλος και η Νόρα, και απορώ πως μπόρεσε να κρατηθεί μέχρι τώρα και να μην αντιδράσει σε όλα τα ριψοκίνδυνα για την ασφάλειά μου πράγματα που ειπώθηκαν.
«Μπορεί...» απαντά απτόητος ο Κα, «αλλά είναι το μόνο σχέδιο που έχουμε. Αν έχεις να προτείνεις κάτι άλλο σε ακούω».
Η Νόρα χαμηλώνει το βλέμμα της ηττημένη. Φυσικά και δεν υπάρχει άλλο σχέδιο αλλά και να υπήρχε, αμφιβάλλω αν θα ήταν το ίδιο επιθετικό και καλοστημένο όσο αυτό του Κα. Και πραγματικά, αναρωτιέμαι που βρήκε το χρόνο να κάτσει να σκεφτεί όλες αυτές τις λεπτομέρειες αφού το προηγούμενο βράδυ είμασταν μαζί και η επίθεση των Ντισιντίμονς ήταν μόλις αυτό το πρωί.
«Ξέρετε τι θα βοηθούσε πολύ με αυτό το σχέδιο;» διακόπτει ξαφνικά τις σκέψεις μου η ερώτηση της Κάρι. «Το μενταγιόν του Αέρα. Αν το είχαμε στην κατοχή μας, θα είμασταν κάπως πιο εξασφαλισμένοι».
Αν το είχαμε στην κατοχή μας, θα με είχε ήδη κρύψει σε καμιά σπηλιά της Αλάσκα η Νόρα, αλλά επιλέγω να μην εκφράσω δυνατά τη συγκεκριμένη σκέψη μου.
«Δεν το έχουμε όμως. Παρόλο αυτά σας υπόσχομαι να βάλω τα δυνατά μου για να πετύχει αυτό το σχέδιο. Μπορώ από σήμερα ακόμα να ξεκινήσω προπόνηση, αν μπορεί κάποιος να με αναλάβει δηλαδή».
«Μπορούμε να ξεκινήσουμε τώρα κιόλας» λέει ο Τάι, αλλά δεν φαντάζει και ιδιαίτερα αποφασιστικός ή πρόθυμος για κάτι τέτοιο.
«Αν σου είμαι βάρος μπορώ να εξασκηθώ και με κάποιον άλλον πάντως» σπεύδω να τον βγάλω από τη δυσάρεστη θέση να ασχοληθεί μαζί μου.
«Θα ξεκινήσουμε μαζί» επεμβαίνει ο Κα αλλά τα λόγια του μόνο ένταση έρχονται να φέρουν και πάλι στο προσκήνιο.
«Εγώ είμαι ο Καθογητής της και είναι καθήκον μου να την διδάξω ...»
«…πώς να γίνει το πιο άχρηστο πλάσμα στον κόσμο της μαγείας;»
«…πώς να ελέγξει καλύτερα το χάρισμά της ανόητε!»
«Πρόσεχε τα λόγια σου μπαμπουίνε και μην αρχίζεις μάχες που δεν μπορείς να τελειώσεις!»
«Ρε αγόρια πάτε καλά; Εδώ ο κόσμος καίγεται και ‘σεις ετοιμάζεστε να σφαχτείτε κάτω από μια φούστα; Χωρίς παρεξήγηση, Μπόνι» προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα με τη φωνή της λογικής, ο Ταϊσίν.
«Σήμερα θα εξασκηθεί μαζί μου» μας ανακοινώνει με ύφος στρατηγού η Ρίκα. «Όλοι μας έχουμε κάτι να τη διδάξουμε και με όλους μας θα περάσει χρόνο. Αλλά ειδικά με τον Τάι θα πρέπει να εξασκείται κάθε μέρα. Μόνο ο Καθοδηγητής της μπορεί να της δείξει πώς να αναπτύξει καλύτερη σύνδεση με το χάρισμά της».

Κανένας δεν τολμά να αντικρούσει την συγκεκριμένη ανακοίνωση. Ούτε καν ο Κα. Ίσως γιατί κατά βάθος ακόμη και ο ίδιος να πιστεύει ότι ο Τάι έχει πολλά να προσφέρει σαν Καθοδηγητής σε μια μάγισσα. Αυτό είναι θετικό.


Foni Nats