Συνέντευξη με τον Μηνά Τσαμπάνη

Στην πόλη του Γκρίν Φολς, η δεκαοχτάχρονη Μέριλιν Φόγκς αποκτά πρόσβαση στο Σκοτεινό Ιστό (Dark Web) όπου γνωρίζεται με έναν άγνωστο ο οποίος της συστήνεται ως Μωβ.
Μετά τη διαδικτυακή τους συνομιλία, η κοπέλα αντιλαμβάνεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και αποφασίζει να διακόψει. Εκείνος δεν το αποδέχεται και ένα τρομακτικό παιχνίδι γάτας και ποντικού ξεκινάει.


Ένας εφιάλτης ο οποίος θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τη Μέριλιν όσο και για το κοντινό της περιβάλλον.
Μια ανατριχιαστική ιστορία εμπνευσμένη από τις πασίγνωστες ιστορίες creepypasta για το Dark Web που σίγουρα θα σας καθηλώσει.


Τα τέρατα υπάρχουν και ελλοχεύουν στο σκοτάδι!

 

 Ο Μηνάς Τσαμπάνης γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1980 στον Πειραιά και ξεκίνησε να εργάζεται από την παιδική του ηλικία στον δύσκολο και απαιτητικό χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.
Σπούδασε στο τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, και εργάζεται σε γνωστό Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Αθήνας.
Το πάθος του για τη συγγραφή και τον σχεδιασμό κόμικς τον οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου του μυθιστορήματος με τίτλο «Ο Κόκκινος Μαχητής της Γης» από τις Εκδόσεις Ανάτυπο.
Τους τελευταίους μήνες της στρατιωτικής του θητείας ξεκίνησε τη συγγραφή του μυθιστορήματος Επιστημονικής Φαντασίας «Ο Πλανήτης Του Χαμένου Παραδείσου» το οποίο ολοκλήρωσε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στα Ιωάννινα. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Andy’s Publishers και πρόκειται να επανακυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Ανάτυπο.
Στόχος του είναι η δημιουργία μίας σειράς μυθιστορημάτων Επιστημονικής Φαντασίας προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα.
Το μυθιστόρημα με τίτλο «Η Νηρηίδα, η Θλιμμένη Πριγκίπισσα» ήρθε στα όνειρά του εντελώς απρόοπτα και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ανάτυπο.
Το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Μωβ. Το Χρώμα της Λύπης» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ζενίθ.
Ήρωες στη ζωή του υπήρξαν και θα είναι για πάντα η μητέρα του και ο αδελφός του.

1.    Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.

Το  μυθιστόρημα Μοβ Το Χρώμα της Λύπης εξιστορείται η ιστορία της Μέριλιν Φόγκς. Ένα κορίτσι, γύρω στα δεκαοχτώ του το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει το χωρισμό των γονιών της  και την καταπιεστική και ενίοτε προσβλητική συμπεριφορά της μητέρας της, Κόνστανς. Ως αντίδραση, θα βρεθεί στα επικίνδυνα μονοπάτια του Σκοτεινού Ιστού του Διαδικτύου εκεί όπου συνάπτει μια διαδικτυακή σχέση με έναν άγνωστο που αυτοαποκαλείται Μοβ. Τότε ξεκινάει και ο εφιάλτης της.

2.    Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;

Διάφορα βίντεο creepypasta στη Υοu Tube. Ειδικά ένα βίντεο που λέγεται I Ordered a mystery box from the Dark Web.

3.    Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;

      Να μάθει να κάνει υπομονή αλλά και να αντέχει!

4.    Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;

Ευκολάκι! Επιστημονική Φαντασία και στις δύο περιπτώσεις!

5.    Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;

Ο ανταγωνιστής γιατί κινητοποιεί τα γεγονότα της ιστορίας και από μια άποψη είναι το έτερον ήμισυ του πρωταγωνιστή. Πολλές περιπτώσεις, ο ανταγωνιστής έχει κλέψει τη παράσταση από τον πρωταγωνιστή. Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση!

6.    Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;

Κόμικς από πολύ μικρός. 14 χρόνων! Τα μυθιστορήματα τα ξεκίνησα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας.

7.    Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;

 Θα βγω εκτός θέματος αν πω ότι ισχύουν και τα τρία; Εντάξει, θα διαλέξω τη σκληρή δουλειά γιατί η σκληρή δουλειά προάγει όλα τα υπόλοιπα!

8.    Γιατί γράφεις;

Για τον ίδιο λόγο που ζωγραφίζω και γράφω στίχους για τραγούδια! Μου αρέσει να δημιουργώ!

9.    Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.

Το Ημερολόγιο της Άννας Φράνκ.

10.  Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Μέσω της πλατφόρμας Moonlight Tales ετοιμάζω ένα ταξιδάκι μέχρι τον μακρινό κόσμο του πλανήτη Δέλτα Πρωτεύοντα όπου θα γίνουμε μάρτυρες σε μια μεγάλη τραγωδία. Είναι η επανέναρξη του Σύμπαντος μου! Μετά θα κυκλοφορήσω το βιβλίο Το Έπος του Κόκκινου Μαχητή: H Άνοδος. Επίσης θα κυκλοφορήσει και η συλλογή Κοσμικό Έρεβος από την AllBooks που φέρνει την σφραγίδα εγγύηση του κ. Χρήστου Κεσκίνη. Εκεί συμμετέχω με ένα διήγημα μαζί με μια πλειάδα αναγνωρισμένων συγγραφέων του Φανταστικού όπως ο αγαπητός μου φίλος Βασίλης Γιαννάκης που πρόσφατα κυκλοφόρησε και τη νέα του δουλειά Αφώτιστες Περιοχές!

11.  Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;

 Στο προφίλ Μηνάς Τσαμπάνης στο Facebook, στο προφίλ μου στο Twitter και Instagram (τα οποία βέβαια δε πολυχρησιμοποιώ μια και είναι λίγο πολύπλοκα στη χρήση, ειδικά το Ίνστα). Μπορείτε να στείλετε και μια καλησπέρα και στο minerboh31@hotmail.gr. Θα χαρώ πάρα πολύ!!!

Αν το βιβλίο σας κίνησε το ενδιαφέρον, μπορείτε να πάρετε μέρος στην κλήρωση του Moonlight Tales στο Facebook και στο Instagram!