Η Κόκκινη Βασίλισσα - Έρση Λαβάρη

 Η Κόκκινη Βασίλισσα

Έρση Λαβάρη





Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όταν η Κέιλιν Μπάτλερ αποφασίζει να επιστρέψει στον τόπο όπου γεννήθηκε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Δουβλίνο, αναγκάζεται να αναβιώσει ένα παρελθόν από το οποίο, μέσω της τετραετούς αυτοεξορίας της, πάσχιζε να ξεφύγει. Έρχεται αντιμέτωπη με μια μητέρα που φαίνεται να αδιαφορεί, με έναν αδερφό που μοιάζει να κρύβει πολύ περισσότερα απ' όσα συζητά, κι έναν δολοφόνο κατά συρροή που δείχνει ότι προσπαθεί να μιμηθεί, αν όχι να συνεχίσει, το έργο που ξεκίνησε ένας δράστης λιγότερο από μισή δεκαετία πριν.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:



Η Έρση Λάβαρη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και πραγματοποιεί σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής.


Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε να καταπιάνεται με τη συγγραφή, ενώ ολοκλήρωσε το πρώτο της κωμικού περιεχομένου διήγημα στην ηλικία των έντεκα. Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή αστυνομικών κυρίως διηγημάτων, ενώ η νουβέλα της με τίτλο «Εξαφανισμένη» διακρίθηκε στο διαγωνισμό διηγήματος «Πέννες Μυστηρίου» από τους κριτές της Anima Εκδοτικής.