Welcome

Στο blog μας θα βρείτε δεκάδες Έλληνες συγγραφείς και ιστορίες κάθε είδους, για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα, όπως επίσης εβδομαδιαίες κληρώσεις βιβλίων, συνεντεύξεις γνωστών συγγραφέων, συμβουλευτικά συγγραφικά άρθρα και πολλά άλλα.

Εάν λοιπόν λατρεύετε τη λογοτεχνία, περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε όσα έχουμε να σας προσφέρουμε.

Καλώς ήρθατε στον Moonlightόκοσμο!

9.10.14

Το Φιλί του Ήλιου (Κεφάλαιο 4)Γύρισε σπίτι χωρίς διάθεση να κάνει τίποτα πια. Έστειλε μήνυμα στον Βασίλη για να κανονίσουν κάτι για το βράδυ, γιατί ήταν ο μόνος που μπορούσε να την ηρεμήσει κ’ μπήκε να κάνει ένα μπάνιο. Μόλις βγήκε φόρεσε μια μπλούζα κ’ ένα σορτσάκι κ’ άφησε τα μαλλιά της να στεγνώσουν στο φυσικό τους, κάτι που λάτρευε να κάνει το καλοκαίρι! Έπιασε το laptop της να ακούσει λίγο μουσική κ’ της είχε έρθει ένα μήνυμα. Χάρηκε που ο Βασίλης είχε απαντήσει τόσο γρήγορα κ’ ανυπομονούσε να μιλήσουν. Καθώς εκείνη πατούσε για να δει το μήνυμα…


~
- Έλα ρε Θάνο, δεν ξέρω δεν νομίζω να μπορούμε να κάνουμε κολλητή παρέα. Είναι διαφορετική, μπορεί να είναι η νοοτροπία της μιας κ’ το χειμώνα ζει στην Γερμανία. Δεν μου βγάζει κάτι κακό, μπορεί και στην τελική να φταίω κ’ εγώ… δεν ξέρω!
Ο Θάνος αμέσως εκμεταλλεύτηκε την τελευταία της φράση κ’ της επισήμανε:
- Ρε τρελό ξέρεις πόσο γαμάτες θα ήσασταν φίλες? Είμαι σίγουρος πως η μια μπορεί να συμπληρώσει την άλλη. Είμαι σχεδόν βέβαιος πως αν της στείλεις ένα μήνυμα όχι κ’ τόσο απλό αλλά να λες μέσα τα κύρια, θα σου απαντήσει αμέσως κ’ θα αλλάξει η γνώμης της μιας για την άλλη γιατί κλασσικά τα συναισθήματα είναι αμοιβαία μωρό μου…!, της έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο κ’ έφυγε γιατί έπρεπε να πάει με τα παιδία για μπάνιο. Εκείνη το ξανασκέφτηκε κ’ όντως ο Θάνος, όπως πάντα είχε δίκιο, κ’ έστειλε κατευθείαν μήνυμα στην Άννα.
                                                                                                                                                                    ~
Δεν ήταν από τον Βασίλη το μήνυμα αλλά από την Σοφία. Αυτό ήταν κάτι που δεν το περίμενε αλλά ξεκίνησε να το διαβάζει γεμάτη περιέργεια. Το μήνυμα έγραφε πως η Σοφία θέλει να προσπαθήσουν μεταξύ τους μήπως κ’ το όλο θέμα φιλία λειτουργήσει τελικά κ’ πως λόγο δικής της χαζομάρας δεν την είχε πλησιάσει τις φορές που η Άννα ερχόταν Ελλάδα κ’ πως μάλλον έχανε. Καθώς η Άννα συνέχιζε την ανάγνωση σιγά-σιγά άλλαζε η στάση της απέναντι στην Σοφία κ’ αυτό την εξέπληξε ευχάριστα. Της έστειλε μήνυμα αμέσως για να κανονίσουν για το βράδυ οι δυο τους πρώτα κ’ αν ήταν μετά να έβαιναν κ΄ οι τέσσερις. Πλέον γεμάτη με περισσότερη ευδιαθεσία ξεκίνησε να κάνει μερικές δουλειές που τις είχε αναθέσει η μητέρα της μιας κ’ η ίδια θα πήγαινε στο αεροδρόμιο, γιατί ο πατέρας της έφτανε σήμερα Ελλάδα. Η ώρα της πέρασε ευχάριστα μέχρι το απόγευμα αφού είχε την καλή παρέα του Δία. Γύρω στις 7 ξεκίνησε να ετοιμάζεται γιατί θα περνούσε η Σοφία από το σπίτι της να την πάρει. Την στιγμή που εκείνη έβαζε άρωμα η Σοφία χτυπούσε το κουδούνι.
-Καλώς την, είπε χαρούμενα η Άννα.
-Καλώς σας βρήκα, είπε η Σοφία κ’ την φίλησε.
-Κάτσε να πάρω τα κλειδιά μου, είπε η Άννα κ’ φύγαμε.
Πήρε τα κλειδιά της, φίλησε τον Δία κ’ βγήκε από το σπίτι. Με την Σοφία δίπλα-δίπλα κατευθύνθηκαν προς την παραλία μιας κ’ σήμερα είχε αρκετή ζέστη κ’ εκεί μπορεί να είχε λίγη δροσιά. Κ’ καθώς συζητούσαν λέει η Σοφία:
-Μεγάλη βλακεία που δεν μιλάγαμε ουσιαστικά τόσο καιρό.
-Ναι έχεις δίκιο απλά σε νόμιζα, σόρρυ κιόλας, λίγο σνομπ και επιπλέον νόμιζα ότι εσύ δεν ήθελες να μου μιλάς.
-Χαχαχα, ναι μερικές φορές έχω αυτή την στάση αλλά πλέον δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω που είπες.
Συνέχιζαν να περπατάνε δίπλα στην υπέροχη θάλασσα κ’ πιο κάτω συναντήθηκαν με τον Βασίλη κ’ τον Θάνο, ο Θάνος πιάστηκε αγκαζέ με την Σοφία κ’ ο Βασίλης με την Άννα.
-Κορίτσι μου, μου έλειψες, είπε με ανυπομονησία ο Βασίλης.
Εκείνη κ’ ας μην το συνήθιζε γιατί είναι πολύ ντροπαλή γύρισε τον κοίταξε στα μάτια κ’ πριν  χαθεί τελείως σ’ αυτά του έδωσε ένα φιλί κ’ εκείνος ανταποκρίθηκε ευχάριστα σε αυτό. Πάντα μετά από κάτι τέτοιες στιγμές νιώθει πιο κοντά του, πιο δικιά του. Κάθισαν σ’ ένα μπαρ που ακόμα είχε ηρεμία. Κ’ ως συνήθως παρήγγειλαν όλοι από μια μπύρα κ’ συνέχιζαν να συζητάνε σε χαλαρό ρυθμό, χωρίς να λένε κάτι σημαντικό. Μετά πήγαν προς την θάλασσα για να κάτσουν λίγο εκεί. Πιο δίπλα ήταν μια παρέα που είχε ανάψει φωτιά κ΄ είχαν μάλιστα κιθάρα κ’ τραγουδούσαν. Μόλις η άλλη παρέα τους αντιλήφθηκε τους φώναξε αμέσως να πάνε κοντά τους, τα παιδιά για να μην τους χαλάσουν την ατμόσφαιρα στην αρχή αρνήθηκαν αλλά μετά για να μην φανούν ξενέρωτοι πήγαν. Καθώς η Άννα πλησίαζε στην παρέα κ’ η φωτά αντανακλούσε περισσότερο στα πρόσωπο των άλλων παιδιών είδε ανάμεσά τους  τον Στέφανο να της κλείνει το μάτι κ’ αμέσως πήρε το βλέμμα της από πάνω του.
-Καλώς τους… είπε κάποιος από την παρέα.
-Γεια είπαν τα παιδιά με μια φωνή.., δεν πιστεύουμε να σαν ενοχλούμε?
-Όχι βέβαια πετάχτηκε βιαστικά ο Στέφανος μήπως κ’ χάσει την ευκαιρία του να φέρει σε πιο δύσκολη θέση την Άννα.
-Ωραία τότε, αντιγύρισε εκείνη.
Άντε πάλι μπύρες είπε από μέσα του ο Θάνος έδωσε μια στην Σοφία κ’ την πλησίασε πιο πολύ. Η Σοφία πήρε την μπύρα κ’ επίσης κατάλαβε πως η απόσταση με τον Θάνο μειώθηκε αισθητά. Ο Βασίλης έβαλε το σώμα της Άννας ανάμεσα στα πόδια του κ’ την φίλησε στο μάγουλο. Η Άννα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης έγειρε το πρόσωπό της  στον ώμο του κ’ καθώς το βλέμμα της ακολούθησε την πορεία του κεφαλιού της συνάντησε στιγμιαία τα μάτια του Στέφανου που έβγαζαν φωτιά. Η κιθάρα έπαιζε ευχάριστες μελωδίες από το παρελθόν, η φωτιά ζέσταινε την πλέον κρύα νύχτα κ’ τα σώματα ακολουθούσαν την πορεία της. Ξεκίνησε να περνά η ώρα κ’ μόλις η Άννα το αντιλήφθηκε έκανε να φύγει μα ο Βασίλης δεν την άφησε έτσι εύκολα από την αγκαλιά του.
-Που πας μωρό μου?, της είπε.
-Πρέπει να γυρίσω σπίτι ξέχασα τελείως πως σήμερα επιστρέφει ο μπαμπάς μου..
-Καλά κορίτσι μου, τουλάχιστον άσε με να σε γυρίσω εγώ.
-Όχι Βασίλη μου δεν χρειάζεται κ΄ τον φίλησε.
Καληνύχτισε τους υπόλοιπους, ευχαρίστησε τους μουσικούς της βραδιάς κ’ όσο κ’ αν το ήθελε δεν μπόρεσε να μην αποφύγει τα μάτια του Στέφανου που δεν την είχαν κοιτάξει μέχρι εκείνη την στιγμή.
Καθώς έφτανε σπίτι της, της ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό που έλεγε:

‘’ Ήθελα πολύ να ήσουν στην δική μου αγκαλιά, να γεύεσαι τα φιλιά μου κ’ να καθόμαστε έτσι για ώρες. Τίποτα από εδώ κ’ πέρα δεν θα συμβαίνει τυχαία κ’ μέχρι να πεις ναι έστω για ένα ραντεβού, να ξέρεις πως ήρεμη κ’ δική σου στιγμή –χωρίς να βρίσκομαι εκεί, έστω κ’ στην σκέψη σου- με τον Βασίλη δεν θα έχεις.’’       
                                                                                                                              Σ. 


Σωτηρία_Αγάπη