Welcome

Στο blog μας θα βρείτε δεκάδες Έλληνες συγγραφείς και ιστορίες κάθε είδους, για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα, όπως επίσης εβδομαδιαίες κληρώσεις βιβλίων, συνεντεύξεις γνωστών συγγραφέων, συμβουλευτικά συγγραφικά άρθρα και πολλά άλλα.

Εάν λοιπόν λατρεύετε τη λογοτεχνία, περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε όσα έχουμε να σας προσφέρουμε.

Καλώς ήρθατε στον Moonlightόκοσμο!

22.12.15

Το Φιλί του Ήλιου (Κεφάλαιο 6)


Τίποτε μετά το μήνυμα. Η Σοφία με τον Θάνο ήταν πλέον μαζί αλλά είχαν κλειστεί στο σπίτι επειδή ερχόταν Σεπτέμβρης κ’ έπρεπε να προετοιμαστούν για την επόμενη εξεταστική. Η Σοφία στο βιολογικό της Αθήνας κ’ ο Θάνος στην οδοντιατρική της ίδια πόλης επίσης. Ο Βασίλης είχε ξεκινήσει να μην απαντάει αμέσως στις κλήσεις κ’ τα μηνύματα της Άννας βρίσκοντας κάθε φορά χίλιες δύο δικαιολογίες, τις οποίες εκείνη δεν πίστευε ποτέ. Υποσχέθηκε στον εαυτό της πως δεν θα το άφηνε έτσι, έπρεπε η κατάσταση να ξεκαθαρίσει. Το φθινόπωρο ήταν προ των πυλών, η ιατρική κ’ η Αθήνα της άνοιγαν τα χέρια έτοιμες να την υποδεχτούν.. εκείνη γεμάτη προσμονή για το νέο μέλλον που τον περίμενε υπολόγιζε χωρίς τον.. ή μάλλον τους ξενοδόχους!!


Ο Βασίλης έκρυβε από την Άννα την ζήλεια που ένιωθε για ό,τι εκείνη είχε καταφέρει! Ο ίδιος αν κ’ ποτέ δεν τα είχε με τα γράμματα, αν προσπαθούσε λίγο περισσότερο σίγουρα θα κατάφερνε κάτι. Αλλά πλέον το παιχνίδι είχε χαθεί. Εκείνος έψαχνε ήδη την χειμερινή δουλειά που θα του εξασφάλιζε έσοδα μιας κ’ πλέον θα είχε κ’ τα πηγαινέλα στην Αθήνα. Τα συναισθήματά του για την κοπέλα του δεν θα μπορούσαν ποτέ να αλλάξουν, ήταν ερωτευμένος μαζί της. Το ένιωθε όλο κ’ πιο έντονα κάθε λεπτό που περνούσε, κάθε στιγμή. Όμως δεν μπορούσε μέσα του να πιστέψει ότι θα ζούσε εκείνα τα φοιτητικά χρόνια, που τόσα είχε ακούσει γι’ αυτά, μέσα από την κοπέλα του. Δεν του επέτρεπε ο εγωισμός του να το δεχτεί.

Στο μεταξύ η Άννα αποχαιρετούσε τους δικούς της κ’ τον αγαπημένο της σκύλο επειδή θα έφευγε για Γερμανία το ίδιο απόγευμα διότι ήθελε να τακτοποιήσει κάποιες υποχρεώσεις πριν μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα. Θα τις έλειπαν οι δικοί της πολύ, μιας κ’ ήταν δεμένη μαζί τους. Γνώριζε πως μόνο εκείνοι θα νοιάζονταν για πραγματικά για την ίδια ό,τι κ’ να συνέβαινε αλλά ακόμα ό,τι κ’ αν τους έκανε!!! Εξάλλου αυτό είναι οικογένεια.. να σε δέχεται ο άλλος όπως ακριβώς είσαι κ’ να συγχωρεί τα δικά σου λάθη! Έκλεισε αποφασιστικά την βαλίτσα της. Πήρε την Σοφία στο τηλέφωνο να αποχαιρετισθούν κ’  ανανέωσαν το ραντεβού τους για όταν η Άννα θα διέμενε μόνιμα στην Αθήνα, της είπε να δώσει κ’ τα χαιρετίσματά της στον Θάνο. Έστειλε κ’ ένα γρήγορο μήνυμα στον Βασίλη αφού της είχε πει να μην τον ενοχλήσει γιατί θα κοιμόταν κ’ μπήκε στο αυτοκίνητο του μπαμπά της για να πάνε στο αεροδρόμιο.

Μετά από δύο ώρες περίπου βρίσκονταν στο χώρο αναμονής. Δεν μπορούσε ο ένας να αποχωριστεί τον άλλον. Απομακρύνθηκε πρώτη η Άννα για να φιλήσει τον πατέρα της άλλη μια φορά πριν εκείνος φύγει κ’ τον είδε να βουρκώνει. Δεν άντεξε ούτε εκείνη κ’ ξέσπασαν σε έναν νέο γύρο με κλάματα. Κάποιος που στεκόταν στην γωνία σημείωνε κάτι σ’ ένα καθαρό άσπρο τετράδιο κ’ μετά από λίγο κατευθύνθηκε προς την τουαλέτα. Η Άννα φίλησε τον μπαμπά της, άφησε για λίγο τα πράγματα της κ’ κατευθύνθηκε προς την τουαλέτα για να φρεσκαριστεί. Απρόσμενα.. σκέφτηκε πως σε αυτή την τουαλέτα, τουλάχιστον εκείνη, είχε συναντήσει πρώτη φορά τον Στέφανο κ’ μόλις έστριψε στην γωνία δεν πίστευε στα μάτια της.

-Στο τέλος νόμιζα ότι δεν θα ερχόσουν τελικά, της είπε ο Στέφανος με ένα δειλό χαμόγελο στα χείλη.
-Στέφανε, τι κάνεις εδώ; Δεν έχει αρχίσει η εξεταστική σου στην αρχιτεκτονική; Κ’ μόλις το είπε αυτό αμέσως δαγκώθηκε κ’ το χαμόγελο του Στέφανου μεγεθύνθηκε. Ώστε ωραία μου δεσποινίς ψάξατε για εμένα, αναρωτήθηκε από μέσα του εκείνος.. Η Άννα από την άλλη μετάνιωσε γιατί άφησε να φανεί πως ενδιαφερόταν παραπάνω για εκείνον.
-Όχι δεν χρωστάω κάποιο μάθημα από προηγούμενο εξάμηνο οπότε δεν χρειάζεται να προετοιμαστώ ακόμα.
-Ααα μπράβο σου, κ’ τι κάνεις εδώ.. Ακόμα δεν μου είπες, τον ρώτησε εκείνη επιθετικά.
-Ήρθα να σε χαιρετήσω Άννα, την πλησίασε περισσότερο, κ’ να σου πω ότι θα σου κάνω παρέα την πρώτη μέρα στην σχολή για να μην νιώθεις μόνη.
-Σε ευχαριστώ.. αλλά ποτέ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την πρότασή της γιατί εκείνος είχε καλύψει το κενό μεταξύ τους κ’ τα χείλη του πλέον ακουμπούσαν τα δικά της. Το στόμα της, αποκομμένο από κάθε αντίσταση μισάνοιξε έτοιμο να τον υποδεχτεί. Εκείνος μη σπαταλώντας άλλο λεπτό ακούμπησε τα χέρια του τρυφερά στο πρόσωπό της κ’ άρχισε να την θέλει πιο έντονα. Στο άκουσμα ενός βηξίματος όμως απομακρύνθηκαν αμέσως..

-Δεσποινίς Βασιλικού ήρθε η ώρα της αναχώρησής σας, σας παρακαλώ ακολουθήστε με.
Η Άννα μη γνωρίζοντας την κατάσταση που βρίσκονταν τα μαλλιά της, τα ρούχα της αλλά κ’ το πρόσωπό της ακολούθησε μηχανικά την γυναίκα κ’ χαμογέλασε γλυκά στον Στέφανο που της κουνούσε το χέρι.
Πλέον τίποτα δεν θα συνέχιζε να είναι το ίδιο, το ένιωθε..

Σωτηρία_Αγάπη