Welcome

Στο blog μας θα βρείτε δεκάδες Έλληνες συγγραφείς και ιστορίες κάθε είδους, για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα, όπως επίσης εβδομαδιαίες κληρώσεις βιβλίων, συνεντεύξεις γνωστών συγγραφέων, συμβουλευτικά συγγραφικά άρθρα και πολλά άλλα.

Εάν λοιπόν λατρεύετε τη λογοτεχνία, περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε όσα έχουμε να σας προσφέρουμε.

Καλώς ήρθατε στον Moonlightόκοσμο!

31.12.15

Το Φιλί του Ήλιου (Κεφάλαιο 7)


Ο Στέφανος έφυγε από το αεροδρόμιο κ’ κατευθύνθηκε προς το σπίτι του που απείχε αρκετά από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου είχε πάει για να χαιρετήσει την Άννα.
Είχε ενθουσιαστεί από την αντίδραση του ίδιου του του εαυτού. Είχε πει πως θα παίξει τίμια, δεν θα ενοχλήσει άμεσα στην Άννα. Αλλά άκουσε πως εκείνη θα έλειπε στη Γερμανία για ένα διάστημα κ’ ήξερε πως τα χέρια του θα ήταν δεμένα όσο εκείνη απουσίαζε κ’ το μόνο που σκέφτηκε το μυαλό του ήταν να πάει κ’ να την συναντήσει. Βέβαια θα προτιμούσε κ’ εκείνη να μην έφευγε την ίδια μέρα από Ελλάδα αλλά αφού δεν μπορούσε να το αποτρέψει κάτι τέτοιο, θεώρησε πως θα ήταν χρήσιμο να της αφήσει τροφή για σκέψη κ΄ το φιλί θα αποτελούσε κάτι τέτοιο. Ακόμα χάρηκε που δεν παρατήρησε κάποια άρνηση όταν ο ίδιος της πρότεινε παρέα για την πρώτη μέρα στη σχολή. Βλέποντας κ’ κάνοντας!! Σταμάτησε να σκέφτεται την κοπέλα που τώρα τελευταία τον απασχολούσε μέρα-νύχτα κ’ αφοσιώθηκε στην διαδρομή της επιστροφής που τόσο καλά ήξερε.


Ο Βασίλης μόλις ξύπνησε, διάβασε αδιάφορα το μήνυμα της Άννας κ’ δεν μπήκε στο κόπο να της απαντήσει. Για κάποιον λόγο ο έρωτας που αισθανόταν για εκείνη είχε μπει στον πάγο κ’ απλά ήθελε οι μέρες να περνούν. Παλιά θυμόταν πως τον ενδιέφερε, πως του γέμιζε την μέρα, ενδιαφερόταν για το πώς τα πάει στο σχολείο. Πλέον του φαινόταν πολύ κουραστικό να το κάνει αυτό. Σκεφτόταν όλο κ’ πιο συχνά να της αναφέρει να χωρίσουν κ’ αυτό παρατήρησε πως έγινε πιο έντονο από την μέρα που εκείνος συνειδητοποίησε πως θα ζούσε την ζωή που ονειρευόταν μέσα από εκείνη. Ναι, θα της το έλεγε κάποια στιγμή.. απλά δεν είχε βρει την κατάλληλη. Δεν ήθελε να την αφήσει κατά τη διάρκεια που περίμενα τα αποτελέσματά της, αλλά ούτε κ’ όταν βγήκαν γιατί δεν ήθελε τότε να την στεναχωρήσει. Κοίταξε την ώρα, είδε ότι εκείνη θα είχε φτάσει κ’ αποφάσισε να την πάρει τηλέφωνο.


Η Άννα μόλις πάτησε το πόδι της στην χώρα που θεωρούσε πρώτη της πατρίδα ένιωσε μια ηρεμία. Όχι περισσότερη όμως από αυτή που ένιωσε από το φιλί του Στέφανου. Πλέον το συγκεκριμένο θέμα είχε σκαρφαλώσει στα top με τα οποία θα έκανε ατελείωτες συζητήσεις με την Ιωάννα. Πήρε την βαλίτσα στο χέρι κ’ κατευθύνθηκε προς την έξοδο. Μπήκε σ’ ένα από τα ταξί που βρίσκονταν απ’ έξω, έδωσε στον οδηγό την διεύθυνση του σπιτιού της κ’ κάθισε να απολαύσει τη διαδρομή ανενόχλητη, ή έτσι νόμιζε.. Ξεκίνησε να δονείται το κινητό της κ’ στην οθόνη εμφανίστηκε η φωτογραφία του Βασίλη.

-Γεια σου Βασίλη, είπε εκείνη άκεφα.
-Γεια σου Άννα μου, πως ήταν το ταξίδι;
-Μια χαρά, το έχω συνηθίσει κιόλας.
-Ναι, το ξέρω. Ανυπομονώ να επιστρέψεις..
-Βασίλη δεν θέλω να κοροιδευόμαστε, έχουμε περάσει πολύ ωραίες στιγμές κ’ δεν τους αξίζει να καταστραφούν έτσι.. δεν συμφωνείς;
Ο Βασίλης είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό. Κ’ δεν περίμενε η Άννα να έχει καταλάβει αλλά ούτε κ’ να το εκφράσει.. της το έκλεισε αμέσως. Έπρεπε να σκεφτεί, έπρεπε να βρίσκεται μακριά από την επιρροή της.


Η Άννα δεν απόρησε καθόλου που ο Βασίλης της το έκλεισε τόσο απότομα. Με τη νέα ζωή που ανοιγόταν μπροστά της αποφάσισε πως κ’ η ίδια θα δημιουργούσε τις δικές της ευκαιρίες. Όλα μπορούσε να τα αλλάξει πλην των χαρακτηριστικών που είχε εκ γεννητης. Δηλαδή την συμπεριφορά της κ’ την εξωτερική της εμφάνιση μπορούσε να τα διαχειριστεί η ίδια όπως θεωρούσε καλύτερα. Κ’ το ίδιο μπορούσε να κάνει κ’ στις προσωπικές της σχέσεις. Θα έδινε στον Βασίλη το περιθώριο να σκεφτεί, να συνειδητοποιήσει ότι όντως εκείνη για πρώτη φορά είχε μιλήσει.. είχε εκφραστεί. Κ’ θα τον καλούσε αργότερα για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα κ’ να ασχοληθεί ο καθένας με αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει. Εξάλλου αποδεδειγμένα η ζωή είναι πολύ μικρή για να αναλώνεται κανείς σε πράγματα που θεωρεί ότι τον επηρεάζουν αρνητικά.


Η Σοφία ήταν απολύτως ικανοποιημένη που είχε βγάλε την ύλη σε παραπάνω από τα μισά μαθήματα κ’ της είχα απομείνει δύο. Άφησε για λίγο το διάβασμα, πήρε το
mp4 της κ’ βγήκε έξω από το σπίτι για να απολαύσει την ηλιόλουστη μέρα αλλά περισσότερο για να χαλαρώσει το σώμα της κ’ το μυαλό της. Ξεκίνησε να τρέχει χαλαρά την γνωστή σε εκείνη διαδρομή. Το μυαλό της χαλάρωσε, κ’ ξεκίνησε να της υπενθυμίζει τον Θάνο. Ο Θάνος.. νόμιζε ότι ποτέ δεν θα κατέληγαν μαζί. Ήταν τα άκρως αντίθετα κ’ πολύ δυναμικοί χαρακτήρες κ’ οι δύο. Αλλά δεν θα συνέχιζε να το αναλύει περισσότερο, δεν χρειαζόταν.. Εξάλλου ήταν μια χαρά. Έβγαιναν, ήταν ερωτευμένοι, χαρούμενοι. Στα περισσότερα πράγματα συμπλήρωνε ο ένας τον άλλον. Στην μουσική δεν ταίριαζαν τόσο αλλά δεν πείραζε. Οι διαφορές τους έφερναν κοντά, τουλάχιστον στην αρχή συμπλήρωσε μια φωνούλα μέσα της. Εκείνη την αγνόησε κ’ δυνάμωσε την μουσική καθώς αύξησε την ταχύτητά της. Το τελευταίο που σκέφτηκε ήταν να επικοινωνήσει με την Άννα, την συμπαθούσε πολύ πλέον.


Ο Στέφανος σκεφτόταν αν είχε πράξει σωστά. Αν δεν ήταν μόνο μια παρόρμηση της στιγμής, αν είχε δει σωστά τη λάμψη στα μάτια της όταν τους διέκοψε η υπεύθυνη. Δεν θα μάθαινε αν δεν ρωτούσε ο ίδιο. Αλλά δεν το συνήθιζε να ρωτάει κ’ να ψάχνει εκείνος. Το έκανα οι κοπέλες. Όμως δεν ήθελε να την αφήσει χωρίς να ενδιαφερθεί. Με την συγκεκριμένη τους ένωναν πολλά φανερά κ’ άλλα τόσα που η Άννα δεν ήξερα. Θα της τα έλεγε όμως. Είχε κουραστεί με τα καθημερινά όνειρα που έβλεπε. Τον εμπόδιζε η σχέση της με τον Βασίλη, ή βασικά κορόιδευε τον εαυτό του.. αυτό δεν τον εμπόδισε να την φιλήσει στο αεροδρόμιο.


Ο Θάνος είχε μπερδευτεί. Δεν είχε κοιμηθεί, γι’ αυτό ήταν σίγουρος. Αλλά είχε δει μπροστά του την Άννα με τον Στέφανο. Σε ποιον όμως να μιλούσε, στην Άννα ή στον Βασίλη;


Σωτηρία_Αγάπη