Welcome

Στο blog μας θα βρείτε δεκάδες Έλληνες συγγραφείς και ιστορίες κάθε είδους, για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα, όπως επίσης εβδομαδιαίες κληρώσεις βιβλίων, συνεντεύξεις γνωστών συγγραφέων, συμβουλευτικά συγγραφικά άρθρα και πολλά άλλα.

Εάν λοιπόν λατρεύετε τη λογοτεχνία, περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε όσα έχουμε να σας προσφέρουμε.

Καλώς ήρθατε στον Moonlightόκοσμο!

1.4.19

Pisces (Κεφάλαιο 7) (Game of Shadows III) "Επιστροφή στην Αρχή- Μέρος Γ: Το γράμμα"

H αλήθεια μερικές φορές μπορεί να είναι και θέμα οπτικής γωνίας, μου είχε πει κάποτε ένας φίλος. Εγώ πάλι θα έλεγα πως η αλήθεια μοιάζει και με πάζλ. Δεν έχει σημασία πόσα κομμάτια έχεις στη κατοχή σου, ακόμα και αν τα έχεις όλα… Το θέμα είναι να τα τοποθετείς με τη σωστή σειρά. Έπειτα συνεχίζεις με τα κομμάτια που ίσως δεν έχεις. Αν το πάζλ που έχεις να τελειώσεις είναι τεράστιο, υπάρχει περίπτωση να χαθείς μέσα στα κομμάτια του… Αυτό κυρίως αν δεν έχεις την υπομονή.
 Λένε πως ο χρόνος και η υπομονή τα βάζουν όλα στη θέση τους. Είναι αλήθεια... Το  πάζλ με το όνομα Ιχθείς που ουσιαστικά ήταν ένα κακόγουστο παιχνίδι των σκιών μας ανάγκασε να φτάσουμε μέχρι και τη τελευταία σκιά για να συλλέξουμε όλα τα στοιχεία μας. Είχε έρθει η ώρα το παρελθόν να θαφτεί για τα καλά, χωρίς άλλα φαντάσματα να μας στοιχειώνουν.
O Μάξ έβγαλε ένα γράμμα από τη τσέπη του και άρχισε να μας το διαβάζει.
«Αγαπημένε μου Τζίμ,
    Ελπίζω αυτό το γράμμα να βρίσκεται στα χέρια σου και, αν όντως βρίσκεται, τότε  εγώ σίγουρα δεν θα  είμαι πια στη ζωή.»
Από τις πρώτες δύο γραμμές ήταν ολόιδιο με αυτό που είχε γράψει τότε σ’ εμένα. Είχα σοκαριστεί λιγάκι καθώς η εικόνα ξεγλιστρούσε μπροστά μου σαν μια γρήγορη ανάμνηση.
«Μην τους αφήσεις να του κάνουν κακό, είναι πολύτιμος. Το αγόρι με το ξεχωριστό χάρισμα ή καλύτερα το αγόρι με την ικανότητα που αποφάσισαν να σου δώσουν.  Μάλλον εσύ όμως γνωρίζεις την αλήθεια καλύτερα και από εμένα.
   Θα του δώσω σημαντικές απαντήσεις γιατί πρέπει να ξέρει, όπως και οι υπόλοιποι της παρέας του. Πάντα έψαχναν με τον δικό τους τρόπο. Ο Ντέρεκ, η Έρρικα, ο Μάξ, ο Τόμας και ο Τζάκσον  πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να τους ξεμπροστιάσουν.  Κι όταν λέω Μαξ ξέρεις πολύ καλά σε ποιον από τους δύο γιους σου αναφέρομαι. Το κόλπο σου με τα ονόματα ήταν πραγματικά έξυπνο. 
Κάναμε πολλά λάθη όλοι μας… Άλλωστε δεν υπάρχει  άνθρωπος αλάνθαστος. Ήρθε η στιγμή που τα λάθη μας συναντιούνται με τις ανάλογες συνέπειες. Προσπαθήσατε να τους αντιμετωπίσετε. Κάποιοι παραμείνατε στο πλευρό τους από φόβο και όσοι δεν ακολούθησαν τους σκότωσαν. Τα δύο αδέλφια πρέπει να παραμείνουν ενωμένα… Εχώ κάποιες υποψίες πως ο πατέρας του Τζάκσον, ο Μάρκος Έντισον, συνδέεται πολύ βαθιά με όλο αυτό το κακόγουστο, αλλά τόσο καλά οργανωμένο παιχνίδι τους. Πιθανόν να με σκοτώσουν, γιατί απόψε θα κάνω κάτι που ίσως κανείς δεν μάθει. Κανείς εκτός από εσένα...»
Τα βλέμματα όλων μας πάγωσαν εκείνη τη στιγμή. Αλλά εκείνος συνέχισε να διαβάζει.
«Ξέρω πού βρίσκεται ο γιός σου. Εκείνο το βράδυ, εγώ ήμουν αυτή που τον κυνήγησε, εγώ είχα πατήσει τη σκανδάλη του όπλου.» Μας κοίταξε και έκανε μια παύση. «Κι αυτό γιατί έπρεπε. Όλα ήταν βάση σχεδίου... Ξέρεις σε ποιον αναφέρομαι. Είχε καταλάβει πως κάποιος τους πούλησε. Αυτόν κυνηγάει… Πρόσεχε!» Ολοκλήρωσε την ανάγνωση και μας κοίταξε ξανά.
«Αυτό του είχε γράψει;» έσπασε τη σιωπή ο Τζάκσον.
«Αυτό το ξέρεις σε ποιον αναφέρομαι σε ποιον πραγματικά αναφέρεται;» ρώτησε η Κιμ. «Μήπως στο πατέρα μου;»
«Όχι, Τζάκσον. Κι εγώ στην αρχή το ίδιο σκέφτηκα, αλλά μετά…» απάντησε και με κοίταξε. «Στον πατέρα σου, Ντέρεκ. Γι’ αυτόν έλεγε η Σάρα!»
«Γι’ αυτό την σκότωσαν; Είχε ανακαλύψει πως πίσω από όλα κρυβόταν ο πατέρας του Τζάκσον και, όταν βρήκε τα στοιχεία…»
«Την σκότωσαν!» ολοκλήρωσα τη πρόταση της Έρρικα.
«Ακριβώς.» με πλησίασε. «Ο πατέρας σου είναι αυτός που σας ένωσε ξανά. Κι αυτό για να πάρει την δική του εκδίκηση...»
«Εκδίκηση;» ξεστόμισε η Σίσι.
«Εκδίκηση, για ποιο λόγο;» η Έρρικα σηκώθηκε απότομα και τον πλησίασε.
«Αυτό καλύτερα να μας το πει ο φίλος σου.» ο θυμός  περίζωσε το βλέμμα του που μόλις με είχε καρφώσει.
Όσα περισσότερα μυστικά κρύβεις για να προστατέψεις τους δικούς σου ανθρώπους, τόσο πιο καταστροφικά γίνονται για τον ίδιο σου τον εαυτό.  Δε μπορείς να προσπεράσεις μια καταιγίδα αλλά ούτε και να μένεις κρυμμένος μέχρι να περάσει. Οι επιπτώσεις πάντα θα φέρουν μια καταστροφή. Είτε μικρότερη είτε μεγαλύτερη...  


CHARA CHRIST