Welcome

Στο blog μας θα βρείτε δεκάδες Έλληνες συγγραφείς και ιστορίες κάθε είδους, για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα, όπως επίσης εβδομαδιαίες κληρώσεις βιβλίων, συνεντεύξεις γνωστών συγγραφέων, συμβουλευτικά συγγραφικά άρθρα και πολλά άλλα.

Εάν λοιπόν λατρεύετε τη λογοτεχνία, περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε όσα έχουμε να σας προσφέρουμε.

Καλώς ήρθατε στον Moonlightόκοσμο!

8.6.19

Τα μυστικά των κόσμων (Πρόλογος) - Αποκλειστικά αποσπάσματα

*Το βιβλίο κυκλοφορεί*

  «Γνώρισα Ανθρώπους… και όλες τις λογικές υπάρξεις που η Φύση προίκισε με ψυχή και νου! Φυλές τόσο διαφορετικές μεταξύ τους! Τόσο ξένες…
 Μα όλες είχαν ένα κοινό. Την απληστία και την αγνωμοσύνη! Όσα κι αν αποκτούσαν, η αγάπη τους για περισσότερα δε στέρευε! Ζητούσαν… Απαιτούσαν! Δίχως να σκέφτονται τις επιπτώσεις! Δίχως να νοιάζονται για το Σκοτάδι που σιγομεγάλωνε στον κόσμο!
 Και αυτό το ξέρω καλά! Γιατί το ταξίδι μου περιελάμβανε και παρελθόν και μέλλον! Σε ένα μέλλον που συνάντησα μόνο Ανθρώπους! Και σε ένα παρελθόν που βρήκα μορφές ζωής πέρα απ’ ότι ξέρουμε και γνωρίζουμε! Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο μέλλον που γνώρισα και στο παρελθόν! Γιατί και μέσα στο αλλόκοτο παρελθόν βρήκα και ορισμένες πόλεις χτισμένες από Ανθρώπους! Μια ζωή με εξέλιξη, με τεχνολογία! Μια ακόμα απόδειξη πως είτε ζεις στο πριν ή στο μετά ο Άνθρωπος δεν παύει να αγαπά, να μισεί και να εξελίσσεται με θεμέλια τα θέλω του και τις αδηφάγες επιθυμίες του!
 Πολλά από εκείνα που συνάντησα στο παρελθόν χάθηκαν και ξεχάστηκαν! Το μόνο είδος που επέζησε ως τα Σημερινά Χρόνια ήταν οι Άνθρωποι! Και μην νομίζετε πως οι ζωές τους τώρα είναι πολύ διαφορετικές από το κάποτε! Όχι… δεν είναι! Και τότε κατάφεραν να φτάσουν σε αυτό που θεωρούμε εμείς φυσιολογικό σήμερα! Όμως τα έχασαν όλα! Γιατί ξέχασαν όλοι τους το σεβασμό προς τον δημιουργό τους: Τη Φύση! Μέχρι που έφτασε κάποτε η ώρα της τιμωρίας!
 Όμως πείτε μου; Πώς θα υπάρξει το μετά αν δεν σωθεί πρώτα το πριν; Και αν προσπαθήσετε να απαντήσετε σε αυτό τότε η απάντηση θα σας οδηγήσει σε εμένα! Εδώ λοιπόν έπαιξα το δικό μου ρόλο σε τούτη την ιστορία! Και αν με ρωτούσατε μέσα σε όλα αυτά εγώ τι είμαι;
 Τότε θα σας έλεγα πως είμαι… εγώ… εγώ είμαι…»Πρόλογος


ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ γράφτηκε και σβήστηκε απ’ την αρχή προς το τέλος και αντίστροφα πολλές φορές. Ξεκίνησε με μερικές λέξεις ένα φθινοπωρινό απο-μεσήμερο του 2004, όταν ακόμα ήμουν πιτσιρικάς της πρώτης Λυκείου. Αυτές οι λέξεις προήλθαν από μικρές σκέψεις, διάσπαρτες και ζωηρές που δε χωρούσαν άλλο να ζουν στο μυαλό μου. Ήθελαν φως, αέρα, μα περισσότερο απ’ όλα ζωή. Ξεκίνησα να γράφω σε μια ξέγνοιαστη περίοδο της ζωής μου, τότε που δε με πολυένοιαζε τι γινόταν στον κόσμο ούτε και τι θα γινόμουν μέσα σε αυτόν! Όταν λοιπόν έγραψα τις πρώτες μου φράσεις, αισθάνθηκα πως κάτι κινήθηκε μέσα μου. Ξύπνησε η θέληση για δημιουργία. Σύντομα γνώρισα τον ήρωά μας και μέσα απ’ αυτόν ένα νέο κόσμο. Όχι σαν αυτόν που ήδη γνωρίζουμε, εκεί δεν έχει φιλήσυχες γειτονιές και πόλεις που κάνουν κουμάντο μόνο οι άνθρωποι. Υπάρχουν πλάσματα που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε συναντήσει ποτέ (και ούτε θα θέλατε). Υποθέσεις και γεγονότα που, δε φανταζόμουν πως θα συνδέονταν τόσο άμεσα μ’ ένα απλό παιδί απ’ το χωριό Έιμερν. Το «φύτεψα» ως σύντομο διήγημα κι εκείνο μεγάλωσε, απέκτησε ρίζες και κλαδιά μέχρι που έπαψα να το καθοδηγώ εγώ. Έγινε μια αυτόνομη ιστορία, οι χαρακτήρες απέκτησαν ρεαλισμό και μια υπαρξιακή δεινότητα που με ξεπέρασαν. Έπαψα να την καθοδηγώ γιατί με καθοδηγούσε αυτή. Περίμενε απλά το στυλό και το χαρτί για να την ανακαλύψω. Σε κάθε στροφή της δεν ήξερα τι θα συναντήσω, ποιος θα επιβίωνε, ποιος θα πετύχαινε το στόχο του ή ποιον θα εξόντωνε το Σκοτάδι! Ήταν κάτι καινούργιο και άγνωστο για μένα. Είναι πράγματι εκπληκτικό το συναίσθημα αυτό!
     Από το δεύτερο κεφάλαιο θα προσέξετε ότι χρησιμοποιώ το πρώτο πρόσωπο. Και αυτό γιατί μας τα διηγείται όπως τα έζησε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι σε αρκετά σημεία έχω ταυτιστεί μαζί του και ίσως αυτό με βοήθησε να τον κατανοήσω ευκολότερα και καλύτερα. Η ιστορία αυτή χωρίζεται σε 3 τόμους! Κάθε ένας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον προηγούμενο και τον επόμενο. Αυτή είναι η ανανεωμένη έκδοση του πρώτου βιβλίου όπου έχουν προστεθεί νέα γεγονότα, δίνοντας περισσότερο φως στην υπόθεση.
     Το ταξίδι στα Μυστικά μόλις ξεκινά! Και πού ξέρετε; Ίσως στο τέλος τούτης εδώ της ιστορίας να έχετε επιλέξει και εσείς το δικό σας μονοπάτι πεπρωμένου… κι ας χρειαστεί να πολεμήσετε μέσα σε σκιές και σκοτάδια! Μα… μην τρομάζετε! Έτσι είναι η ζωή… Λίγο από Φως… και Σκοτάδι!

«Το όνομά μου είναι Σιγκν Έσλορν και να πώς έχουν τα πράγματα:…


Βασίλης Αλεξανδρόπουλος