Welcome

Στο blog μας θα βρείτε δεκάδες Έλληνες συγγραφείς και ιστορίες κάθε είδους, για κάθε ηλικία και για όλα τα γούστα, όπως επίσης εβδομαδιαίες κληρώσεις βιβλίων, συνεντεύξεις γνωστών συγγραφέων, συμβουλευτικά συγγραφικά άρθρα και πολλά άλλα.

Εάν λοιπόν λατρεύετε τη λογοτεχνία, περιηγηθείτε στο blog μας και ανακαλύψτε όσα έχουμε να σας προσφέρουμε.

Καλώς ήρθατε στον Moonlightόκοσμο!

Σεμινάρια Συγγραφής


 Scripta Manent 
Εργαστήρι δημιουργικής γραφήςΜια πρωτοβουλία των εκδόσεων iWrite...
σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα του Moonlight Tales.

Κάθε συγγραφέας είναι μοναδικός. 
Με αυτήν τη φιλοσοφία τον Σεπτέμβριο του 2016 οι εκδόσεις iWrite και η δημιουργική ομάδα του Moonlight Tales δημιούργησαν το Scripta Manent, ενά εργαστήρι δημιουργικής γραφής που προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες των σπουδαστών του. 
Στόχος μας είναι οι μελλοντικοί συγγραφείς να αποκτήσουν τη γνώση όλων των μικρών και μεγάλων μυστικών γύρω από τη συγγραφική διαδικασία και μεγαλύτερη ευχέρεια στη χρήση, αλλά και στην κατανόηση, της ελληνικής γλώσσας. Ταυτόχρονα εστιάζουμε στην ανάδειξη και στην ανάπτυξη του προσωπικού στιλ του κάθε σπουδαστή, ώστε μετά το πέρας των μαθημάτων να είναι έτοιμος να σταθεί με θάρρος και με αυτοπεποίθηση στον εκδοτικό χώρο.

Επειδή… τα γραπτά μένουν.
Για την  ύλη και όλα όσα θέλετε να μάθετε για το 
Scripta Manent, πατήστε εδώ.


Πληροφορίες & εγγραφές:
- 695 593 3457 (Εισηγήτριες)
- 21 10 12 6900 (Εκδόσεις Πηγή-iWrite)
Και στο emailscriptamanent.workshop@gmail.com


Μήνυμα εισηγητριών:

«Το Scripta Manent δημιουργήθηκε για έναν και μόνο λόγο: από την ανάγκη μας να μοιραστούμε με άλλους ανθρώπους που αγαπούν τη συγγραφή τις εμπειρίες μας. Λένε ότι όταν αποκτάς κάτι καλό, δεν πρέπει να το κρατάς για τον εαυτό σου και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε καινούριους συγγραφείς. Θέλουμε να βοηθήσουμε αυτούς που ήδη αγαπούν τη συγκεκριμένη τέχνη να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω στον ανηφορικό αυτό δρόμο.
Η συγγραφή είναι έκφραση και είναι κακό να την κρατάμε κλειδωμένη. Μέσα από τη διδακτική ύλη του σεμιναρίου μας θα προσπαθήσουμε να ελευθερώσουμε το λογοτεχνικό πλασματάκι που υποφώσκει μέσα σε κάθε συγγραφέα και να του δείξουμε τον δρόμο προς τη συγγραφική πραγμάτωσή του. Η συγγραφή είναι τέχνη, και όπως κάθε τέχνη, έτσι κι αυτή χρειάζεται ταλέντο και άσκηση. Εσείς βάζετε το πρώτο κι εμείς το δεύτερο…»
Αγγελίνα Παπαδημητρίου  «Η συγγραφή είναι η πιο προσιτή τέχνη, καθώς μας διδάσκουν το βασικό της εργαλείο, τη γλώσσα, από τα πρώτα στάδια της ζωής μας. Μέσα από το Moonlight Tales ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με δεκάδες ανθρώπους –διαφόρων ηλικιών– που επιθυμούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από τη γραφή. Έτσι, αναπόφευκτα γνωρίζουμε όλους τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που συναντούν σε αυτήν τους την προσπάθεια. Γιατί η συγγραφή είναι κάτι παραπάνω από μερικές λέξεις στη σειρά: είναι η τέχνη του γραπτού λόγου και έχει και αυτός τους κανόνες του.
Αν μάθουμε να χειριζόμαστε σωστά τον λόγο μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε κείμενα που θα έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τον κόσμο. Αν συνδυάσουμε αυτή την ικανότητα με λίγη φαντασία, τότε δημιουργούμε λογοτεχνία. Τότε… μπορούμε να κάνουμε θαύματα».
Μαρία Μουστοπούλου