Συνέντευξη με τον Γιώργο Πουρλιάκα


¨Δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι σ’αυτό τον πόλεμο. Μόνο αποτελέσματα¨
Ο Κίμωνας Μεταλληνός είναι ένα δεκαπεντάχρονος μαθητής από την Αθήνα που επιβιώνει μετά από μια τρομοκρατική έκρηξη. Μόλις ξαναπατήσει στα πόδια αποφασίζει να βρει τους ενόχους και να τους πιάσει. Όμως όσο πιο μέσα στην υπόθεση προχωρεί τόσο πιο τρομακτικά πράγματα ανακαλύπτει και τόσο περισσότερο εμμονικός γίνεται, βάζοντας σε κίνδυνο τους δικούς του ανθρώπους. Παράλληλα οι αισθήσεις του οξύνονται κι εκείνος αλλάζει με περίεργο τρόπο. 
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Σόνια Μοναστηράκη μια έφηβη, αντάρτισσα, ερμαφρόδιτη και κυνηγημένη, για άγνωστο λόγο, μπλέκεται άθελα της στην αρχή σ’ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Μια απειλή πλησιάζει την Αμερική και εκείνη είναι στο επίκεντρο. Θα μπλεχτεί με Μεξικανούς, εμπόρους ναρκωτικών, Βόσνιους αντάρτες και τη CIA. Θα πάρει δύσκολες αποφάσεις, θα κάνει ότι μπορεί για να επιβιώσει, για να μάθει την αλήθεια και να βρει τη κοπέλα που αγάπησε που νόμιζε ότι ήταν νεκρή.
Οι δύο αυτές υποθέσεις αλλά και οι δύο άνθρωποι της συνδέονται. Όταν ματώνει ο ένας ματώνει και ο άλλος παραφυσικά. Πριν το τέλος θα καταλάβουν ότι τον πραγματικό τους ρόλο και ένα νέο είδος πολέμου. 
Μια καταιγιστική περιπέτεια δράσης με εναλλαγές και ταχύτητα. Μια ιστορία που διαδραματίζεται ταυτόχρονα σε κάθε κεφάλαιο σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, που όμως έχουν μόνο δύο αποδέκτες.. Είναι το πρώτο βιβλίο της σειρά Μυστικός Πόλεμος και αναρωτηθείτε αυτό: ο πόλεμος είναι μια κατάσταση ή το μέσο για ένα ανώτερο σχέδιο.

Ο Γιώργος Πουρλιάκας γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου του 1985 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε και αποφοίτησε από το Ποιμαντικό και κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ. Από μικρός ήταν ένα κλειστό άτομο που πάντα εμπνεόταν από ταινίες δράσεις και χαρακτήρες βιβλίων μυθολογίας. Όσο μεγάλωνε καταλάβαινε τη κλίση στη δημιουργία ιστοριών με θέμα τη φαντασία. Πλέον τις γράφει γιατί θέλει να δημιουργεί καινούργιους χαρακτήρες, νέες ιστορίες δράσης, πολύπλοκες σκηνές και πολλά άλλα που θα τρελάνουν τον αναγνώστη. Παράλληλα ασχολείται με την αρθρογραφία σε διάφορα blogs και το internet marketing.


Συνέντευξη με τον Γιώργο Πουρλιάκα

1. Πες μας λίγα πράγματα για σένα. 

Γεννημένος τη δεκαετία του ’80 και μεγαλωμένος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Είμαι πτυχιούχος του Ποιμαντικού και κοινωνικής θεολογίας Α.Π.Θ. χωρίς να έχω εργαστεί πάνω στο αντικείμενο που σπούδασα. Φυσικά ήμουν ο φοιτητής που χρωστούσα πολλά μαθήματα, περνούσα αρκετές ώρες στο κυλικείο κλπ, κλπ. Τώρα ασχολούμαι με τη συγγραφή, τη πώληση του βιβλίου και φυσικά τη προώθηση του. Γράφω ένα ακόμα βιβλίο που με τίτλο Ισορροπιστής το όποιο φιλοξενεί η ιστοσελίδα σας. Θεωρώ το ίντερνετ ανεξάντλητο θησαυρό είτε για τη διάδοση πληροφορίας, είτε για τη ψυχαγωγία ή ακόμα και για εργασία. Πριν από το βιβλίο εργαζόμουν σε διάφορες δουλειές. Πλέον παλεύω να γίνει γνωστό ο Μυστικός Πόλεμος, αρθρογραφώ και προσπαθώ να κάνω το όνομα μου γνωστό. 

2. Μίλησέ μας για το βιβλίο σου «Μυστικός Πόλεμος». 

Με μια λέξη: Αχ. Με πολλές: μια ιστορία πέντε χρόνων γεμάτη τρέξιμο, νεύρα, λάθη και πολλές, μα πάρα πολλές, ερωτήσεις. Ο Μυστικός Πόλεμος είναι ένα όνειρο που πλέον το βλέπω να γίνεται πραγματικότητα. Η ιστορία του Κίμωνα και της Σόνιας είναι πλέον στα χέρια σας. Ο τρόπος γραφής μου, η πλοκή που έπλεξα και άλλαξα δε θυμάμαι κι εγώ πόσες φορές, η ιστορία γενικότερα είναι πλέον στη κρίση του κοινού. Ο Μυστικός Πόλεμος είναι μια international περιπέτεια που θέλει να σε κρατήσει στη τσίτα σε όλες τις σελίδες, με λίγες υπερφυσικές προεκτάσεις· λίγες προς το παρόν. Είναι το πρώτο βιβλίο μιας ολόκληρης σειράς. 

3. Τι είναι η «Επιχείρηση Σίσυφος»; 

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία ο Σίσυφος θεωρείται ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους. Υπάρχουν αρκετές ιστορίες γύρω από το μύθο, αλλά ο αναγνώστης καλό θα ήταν να μείνει στο περιστατικό με τον Αυτόλυκο και πως ο Σίσυφος ανακάλυψε τα βόδια που του είχε κλέψει. Λιγάκι αλληγορικά το παρουσιάζω κι εγώ μέσα στη ιστορία. Οι ήρωες πηγαίνουν από στοιχείο σε στοιχείο μέχρι να φθάσουν στην αλήθεια. Το θέμα όμως είναι ποια είναι αυτή η αλήθεια κι αν ήταν συνετό να φθάσουν μέχρι εκεί για να την μάθουν. Και κάτι ακόμα, ο Σίσυφος τιμωρήθηκε στο τέλος. Οι δικοί μας ήρωες; Θα το μάθετε στο τέλος του πρώτου βιβλίου. 

4. Τι πιστεύεις ότι παίρνουν οι αναγνώστες απ’ αυτό το βιβλίο; 

Θέλω να πιστεύω ότι θα βάλω τον αναγνώστη μέσα στη δικιά μου ψυχολογία όταν έγραφα το βιβλίο. Κουράστηκα αρκετά για να στήσω μια τέτοια πολύπλοκη υπόθεση. Θέλω να του δώσω την αίσθηση της δράσης μέσα από τις σελίδες. Θέλω να μπει στο κλίμα. Για να το δώσω λίγο πιο παραστατικά, θέλω να δω αν σε συγκεκριμένες σκηνές του βιβλίου θα γίνουν μέρος της μάχης. 

5. Τι σε εμπνέει; 

Δε μπορώ να πω ότι έχω συγκεκριμένα ερεθίσματα. Δηλαδή και ο Μυστικός Πόλεμος και ο Ισορροπιστής βγήκαν τελείως εκεί που καθόμουν και σκεφτόμουν. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι πάντα με κέντριζε η δράση και στο βιβλίο και στο κινηματογράφο και μάλλον από κει εμπνεύστηκα περισσότερο. 

6. Ποιά είναι η αγαπημένη σου τέχνη μετά τη λογοτεχνία; 

Δεν ξέρω αν μετράνε για τέχνες, αλλά θα το πω. Τελευταία ασχολούμαι, ερασιτεχνικά πάντα, με τη σεναριογραφία είτε για σειρές, είτε για κόμιξ. Θέλω κάποια στιγμή να ασχοληθώ και επαγγελματικά με αυτό. Το άλλο τώρα είναι το Photoshop και γενικά η δημιουργία εικόνας. Βέβαια με το χέρι δε μπορώ να ζωγραφίσω ούτε ανθρωπάκι, αλλά ποτέ δε ξέρεις! 

7. Ποίος ο αγαπημένος σου συγγραφέας; 

Δεν έχω αγαπημένο συγγραφέα, όπως δεν έχω αγαπημένο είδος μουσικής ή αγαπημένη ταινία. Έλκομαι από τις ροκιές περισσότερο και το μέταλ. Γουστάρω ταινίες που είτε θα έχουν δράση, είτε πολύ καλή πλοκή. Και από βιβλία θέλω να μην είναι βαρετή η υπόθεση. Τελευταία ασχολούμαι με τον Jo Nesbo. Και μπορώ να πω ότι έχω μάθει αρκετά που θα μου χρησιμεύσουν στα επόμενα βιβλία μου. 
Διαβάστε το βιβλίο του Γιώργου Πουρλιάκα
"Ο Ισορροπιστής"
στο Moonlight Tales

8. Αν έπρεπε να διαλέξεις, θα έλεγες ότι η ολοκλήρωση ή η έκδοση του πρώτου βιβλίου αποτελεί μεγαλύτερη συγκίνηση για έναν συγγραφέα και γιατί; 

Ας το δούμε απλά και πιστεύω ότι πολλοί συγγραφείς θα συμφωνήσουν μαζί μου. Όταν ολοκληρώνεις ένα κεφάλαιο είσαι σε μια φάση: ουυυυφ επιτέλους! Όταν ολοκληρώνεις το βιβλίο ολάκερο είσαι κάπως: Θεούλη μου τα κατάφερα. Άρα η ολοκλήρωση του έργου είναι καθαρά προσωπική ευχαρίστηση. Άσχετα αν θα το κοιτάξεις καμιά δεκαριά φορές μετά για να το αλλάξεις και να το σουλουπώσεις. Η έκδοση είναι η ανταμοιβή της προσπάθειας σου, και μια νέα αρχή. Ναι το εξέδωσα, αλλά τώρα πρέπει να το κάνω γνωστό στο κόσμο. 

9. Πώς ήταν η εμπειρία της συγγραφής για σένα; 

Είναι καθημερινό φαινόμενο η συγγραφή για μένα. Γράφω το δεύτερο βιβλίο του Ισορροπιστή και προετοιμάζομαι για τον Μυστικό Πόλεμο 2. Τη πρώτη φορά πάντως που έκατσα σοβαρά και αποφάσισα ότι θέλω να εκδώσω αυτό το έργο, ε είδα ότι ήταν λίγο μανίκι η υπόθεση. Ειδικά για το είδος βιβλίου που επέλεξα. 

10. Δώσε μια συμβουλή στους συγγραφείς του Moonlight Tales. 

Μη κοιτάτε τα views. Μη κοιτάτε αν έχετε σχόλια από κάτω και μη περιμένετε αναγνώριση από την ημέρα ένα. Keep writing και όλα θα έρθουν. Σκληρό αλλά έτσι είναι το ίντερνετ. 

11. Πώς κρίνεις την πρωτοβουλία του Moonlight Tales; 

Προς παραδειγματισμό. Η πλειοψηφία του κόσμου δεν ξέρει ακόμα sites όπως το Wattpad ή το Goodreads και δύσκολα κάνει account σ’αυτά. Ελεύθερα sites, όπως το Moonlight Tales, και άλλα παρόμοια που προωθούν συγγραφείς και έργα που δύσκολα φθάνουν στα ράφια των βιβλιοπωλείων, πρέπει να υπάρχουν. Να βλέπει ο κόσμος ότι υπάρχουν δυναμικοί συγγραφείς εκεί έξω. Όποτε συνεχίστε. 

12. Ως συγγραφέας του Moonlight Tales πώς θα περιέγραφες την εμπειρία σου από το blog; 

Ως πολύ εποικοδομητική. Γενικά καλό θα είναι όλοι συγγραφείς να αλληλεπιδρούν με sites σα το δικό σας, όχι μόνο για τα έργα τους αλλά και δίνουν συμβουλές. 

13. Στο blog, πέρα από ιστορίες ελλήνων λογοτεχνών και συνεντεύξεις, δημοσιεύονται και συμβουλευτικά λογοτεχνικά άρθρα. Σε μια τέτοια στήλη εσύ ποιο θέμα θα θεωρούσες σημαντικό να αναλυθεί; 

Θεωρώ ότι πρέπει να θιχτεί ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Η online προώθηση. Αν και από την εμπειρία μου γνωρίζω ότι δεν υπάρχει φόρμουλα επιτυχίας στο ίντερνετ, εντούτοις μπορώ να πω ότι υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί μια έμφαση στο πώς να καινοτομεί ο συγγραφέας μέσα στον αχανή ιστό. 

14. Τι πρέπει να περιμένουμε από σένα στο μέλλον; 

Περιπέτειες με μπόλικο ζουμί. Ήρωες που δε κάθονται φρόνιμα. Κόσμους που αλλάζουν ή αντιστέκονται. Γενικά ήρθα για να μείνω και λέω να σας ταράξω το μυαλό! 

15. Πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου; 

Σε facebook και στη σελίδα μου. Στο twitter και στο Goodreads . Επίσης έχω ένα blog στο οποίο αρθρογραφώ όποτε θυμάμαι. 

16. Που θα βρούμε το βιβλίο σου; 

Προς το παρόν μόνο στις εκδόσεις Πηγή. Αλλά πολύ σύντομα σε όλα τα γνωστά βιβλιοπωλεία. Ο Πόλεμος έρχεται και δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει. Μόνο το αποτέλεσμα. 

To Moonlight Tales την τιμή να σας παρουσιάσει ακόμα έναν συγγραφέα του, που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στον εκδοτικό χώρο. Όλη η ομάδα θέλουμε να ευχηθούμε στον Γιώργο πολλές επιτυχίες και ό,τι καλύτερο για το μέλλον. 

Όσοι θέλετε ένα δείγμα της δουλειάς του, μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία του "O Ισορροπιστής" στο Moonlight Tales, πατώντας εδώ.

Αν το βιβλίο του "Μυστικός Πόλεμος" σας κίνησε το ενδιαφέρον, τότε πάρτε μέρος στην κλήρωση του Moonlight Tale και κερδίστε 1 αντίτυπο, πατώντας εδώ.