Η Κατάρα του Πράσινου Κρυστάλλου - Χρύσα Αναστασίου

Η Κατάρα του Πράσινου Κρυστάλλου
Χρύσα Αναστασίου
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η δεκαεξάχρονη Isabel Castleton ζει σε έναν κόσμο που βρίθει παράξενων κατασκευών και μαγείας. Ορφανή από μητέρα λόγω της ματαιοδοξίας του παππού της –και ξακουστού μηχανικού– Charles, μελετάει για να περάσει στην Ακαδημία των Μηχανικών.

Καθώς το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα, αρχίζει να μαθαίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του Charles. Καταλήγει να ονειρεύεται να ακολουθήσει τα χνάρια του στην εύρεση ενός μαγικού κρυστάλλου με απίστευτες δυνάμεις.

Η Isabel βρίσκεται μπροστά σε ένα καίριο δίλημμα. Θα συνεχίσει την ήρεμη ζωή που τόσο κόπιασε να αποκτήσει ή θα ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία στην προσπάθειά της να αλλάξει το παρελθόν;

Με τη βοήθεια δυο καλών της φίλων, της Μάγισσας Nora και του Μηχανικού Daniel, θα βάλει τα δυνατά της ώστε να φέρει ξανά τον κόσμο της σε ισορροπία. «Η Κοιλάδα του πράσινου κρυστάλλου» είναι μια περιπέτεια φαντασίας γεμάτη αερόπλοια και μαγικά πλάσματα. Θα κάνει η Isabel το πρώτο βήμα για τη διάσωση του κόσμου της, παρά τα συναισθήματα απληστίας και εγωισμού που θα συναντήσει στο δρόμο της; Δεν έχετε παρά να την ακολουθήσετε στις αναζητήσεις της!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:


Η Χρύσα Αναστασίου γεννήθηκε τον Μάρτη του 1992 στην πόλη των Ιωαννίνων. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, και πήρε το πτυχίο της με ειδικότητα σεναρίου.
Αγαπάει τη συγγραφή και την ανάγνωση ιστοριών και λατρεύει να κάνει συζητήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα. Κατοικεί στην Αθήνα, όπου δουλεύει πάνω σε νέες ιστορίες με τη βοήθεια της γάτας της, της Βιν. Περνάει τον ελεύθερο χρόνο της παρακολουθώντας κινηματογραφικές ταινίες και σειρές, παίζοντας video games και παιχνίδια ρόλων.
Το πρώτο της μυθιστόρημα φαντασίας με steampunk στοιχεία «Η Κοιλάδα του Πράσινου Κρυστάλλου» κυκλοφόρησε το 2018, και δύο συλλογές ιστορι- ών φαντασίας περιέχουν δύο διηγήματά της. Ελπίζει περισσότερες ιστορίες της να βρουν τον δρόμο τους σε ξένα χέρια και να συντροφεύσουν στιγμές που αλλιώς θα ήταν μοναχικές.