Σαμπίν, Μια Μάγισσα Χωρίς Μαγεία - Μαρία Συλαϊδή

  Σαμπίν, Μια Μάγισσα Χωρίς Μαγεία

Μαρία Συλαϊδή






Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια φορά και έναν καιρό, στο βασίλειο της γης οι μάγοι ζούσαν κρυμμένοι από τα μάτια των ανθρώπων πίσω από το προστατευτικό τοίχος που είχαν δημιουργήσει.
Μέσα σ΄ αυτή τη φυλή, υπήρχε ένα μικρό κορίτσι. Ένα παράξενο παιδί που το έλεγαν Σαμπίν. Το πεπρωμένο της είναι να ακολουθήσει το δρόμο της μαγείας, όπως έκανε και ο αρχηγός της φυλής, ο πατέρας της.
Τι θα συνέβαινε όμως, αν το όνειρό της ήταν διαφορετικό;
Τι θα συμβεί όταν απαρνηθεί τη μοίρα της μάγισσας, τη στιγμή που το αρχαιότερο κακό επιστρέφει για ν΄ αφανίσει τους μάγους;
Θα καταφέρει να αποχαιρετήσει το όνειρό της ή η μοίρα της επιφυλάσσει μια έκπληξη που δεν θα μπορούσε να σκεφτεί;


Ο συγγραφέας:

Η Μαρία Συλαϊδή μεγάλωσε στα Λεχαινά Ηλείας και ζει στην Αθήνα.
Από μικρό παιδί έλεγε ιστορίες και παραμύθια την ώρα των διαλειμμάτων στους συμμαθητές της, με ήρωες που η ίδια δημιουργούσε.
Η συγγραφή ήρθε στη ζωή της με έναν απρόσμενο τρόπο τη στιγμή που χρειαζόταν τη μαγεία των παραμυθιών περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γι’ αυτήν η συγγραφή είναι ένα όμορφο ταξίδι. Γράφει για να μπορεί να δημιουργεί γέφυρες ανάμεσα στον κόσμο της πραγματικότητας και τον κόσμο της φαντασίας, καθώς πιστεύει ότι αυτές οι γέφυρες συνδέονται μεταξύ τους με μια χρυσή κλωστή που αν μπορέσεις να την ακολουθήσεις τότε η μαγεία δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ. Αυτή τη μαγεία την ονομάζει ελπίδα. Με ένα μαγικό τρόπο μετατρέπει τους αντιήρωες σε ήρωες. Παρακολούθησε μαθήματα ανάγνωσης και γραφής Παραμυθιού, καθώς και αρχές Λογοτεχνίας στο Tabula Rasa και ανάγνωση και γραφή πεζογραφίας στο ΕΚΠΑ. Συμμετείχε σε συλλογικά παραμύθια που έχουν εκδοθεί. Διηγήματα και παραμύθια της έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς και παράλληλα γράφει και μοιράζεται ιστορίες flash fiction για τη σελίδα 121 words.