Η Μάγισσα του Αέρα (Κεφάλαιο 20 - μέρος 2ο)

Παίρνω λίγα λεπτά για τον εαυτό μου, για να επεξεργαστώ τις πληροφορίες των αγοριών και της Μίμη και να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα από αυτήν την παράξενη ιστορία.

Αρχικά, θέλω να αποκλείσω το ενδεχόμενο του Κρίστοφερ, ότι δηλαδή ο Ματ έχει χάσει κάποια βίδα και πρέπει να πάει κατευθείαν για το λευκό πουκαμισάκι με τα μανίκια που δένουν πίσω. Το ξέσπασμα του είναι η αλήθεια ότι ήταν κάτι παραπάνω από βίαιο, αλλά ταυτόχρονα ήταν πολύ ξαφνικό και αταίριαστο του χαρακτήρα του. Επιπλέον, οι δικαιολογίες του, με τα ‘εφιαλτικά’ πρόσωπα που τον στοιχειώνουν και ‘τις φωνές που του είπαν να το κάνει’, είναι εξαιρετικά περίεργες και... ας το παραδεχτώ και εγώ, εντελώς παλαβές! Μετά βέβαια, έχουμε και τους ισχυρισμούς της Μίμη, που μας λέει ότι ο Ματ άλλαξε μετά την επίθεση της Μαρί στο μαγαζί του Τζο. Ήταν ξεκάθαρο ότι η επίθεση της είχε στόχο τον Ματ Ντι Κάρλο, ασχέτως αν τελικά βρέθηκα εγώ σε κελί του Κάτω Κόσμου εκείνο το βράδυ. Η Σκοτεινή Ιέρεια τον είχε βάλει κάτω και τελούσε κάποιου είδους ξόρκιου πάνω του, που τελικά δεν μάθαμε ποτέ τι αποτελέσματα είχε. Ή μήπως τελικά τα αποτελέσματα είναι μπροστά στα μάτια μας;
Μήπως τελικά η αλλαγή στη συμπεριφορά του και οι ‘εφιάλτες’ που επικαλείται ότι τον στοιχειώνουν, είναι άμεσο αποτέλεσμα της μαύρης μαγείας που χρησιμοποίησε πάνω του η Μαρί και όχι αποτέλεσμα από το σοκ της επίθεσης όπως αρχικά σκέφτηκε η φίλη μου; Δεν μου φαίνεται απίθανο. Καθόλου απίθανο μάλιστα. Το θέμα είναι να αποδείξουμε, ότι όντως αυτή είναι η αιτία όλων αυτών των καταστάσεων που μας περιγράφει ο Ματ ότι ζει τις τελευταίες μέρες.
«Έχω μια θεωρία», λέω τελικά στα παιδιά και αμέσως τρία ζευγάρια μάτια στρέφουν όλη τους την προσοχή πάνω μου. Νιώθω λίγο άβολα όταν το σκέφτομαι, διότι αυτό που θα πω δεν το έχω επεξεργαστεί εντελώς μέσα στο μυαλό μου και φοβάμαι μην είναι τελικά βλακεία, αλλά θα το ξεπεράσω. «Ο Ματ δέχτηκε επίθεση από τη Μαρί την Παρασκευή το βράδυ, σωστά;»
«Σωστά», λένε με μια φωνή ο Τάι και ο Κρις.
«Ήδη από την Παρασκευή, άρχισε να παρουσιάζει αλλόκοτη συμπεριφορά, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Μίμη», προσπαθώ να εξηγήσω αλλά όταν βλέπω την απορία στα μάτια των αδερφών Χάλιγουελ συνειδητοποιώ πως αυτοί οι δυο δεν ξέρουν τίποτα για το πώς ήταν ο Ματ μέσα στο Σαββατοκύριακο μετά την επίθεση.
«Ήμουν μαζί του όλο το τριήμερο και μπορώ με βεβαιότητα να σας πω, πως ο Ματ άρχισε να αλλάζει απότομα μετά το συμβάν. Έγινε πιο ευερέθιστος, πιο άγριος και επιθετικός», σπεύδει να εξηγήσει στα γρήγορα η Μίμη, η οποία έρχεται να μπει στη συζήτηση, έχοντας αφήσει τον Ματ πιο ήρεμο τώρα πίσω μας.
«Νομίζω πως είναι λογικό να υποθέσουμε ότι τα μάγια της Μαρί έχουν να κάνουν κατά κάποιο τρόπο με αυτήν την αλλαγή στη συμπεριφορά του Ματ».
«Ναι, αυτό είναι λογικό», συμφωνεί αμέσως μαζί μου ο Κρις. «Αλλά τι σόι μάγια μπορεί να ήταν αυτά και πώς μπορεί να εξυπηρετεί τα σχέδια της Μαρί μια πιο βίαιη συμπεριφορά από τον Ματ Ντι Κάρλο;»
«Αυτό πρέπει να έχει σχέση με τις δυνάμεις του Ματ», λέω και στρέφω την προσοχή μου στον Τι-Κέι. «Προφανώς ο αδερφός σου δεν είναι Μάγος των Στοιχείων της Φύσης, αλλιώς τώρα, θα ήταν στα χέρια της Μαρί», συμπεραίνω και ο μικρός δεν με διορθώνει. Αλλά ούτε με συμπληρώνει. Απλά συνεχίζει να με κοιτά προσπαθώντας να κρατηθεί ανέκφραστος. Δεν τα πολυκαταφέρνει βέβαια. Το βλέμμα του δηλώνει καχυποψία και δισταγμό. «Δεν χρειάζεται να φοβάσαι κάτι, Τι-Κέι. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τον αδερφό σου. Είμαστε όλοι λευκοί μάγοι και μάγισσες που προσπαθούν να κάνουν το σωστό», του λέω προσπαθώντας να τον χαλαρώσω.
«Μπορεί», λέει τελικά αυτός. «Αλλά τόσα χρόνια γνωριζόμαστε κρατώντας ο ένας από τον άλλο μυστικές τις δυνάμεις μας και τον πραγματικό μας εαυτό. Γιατί θα πρέπει τώρα ξαφνικά να δείξουμε αβίαστα, απόλυτη εμπιστοσύνη στις σχέσεις μας; Πώς ξέρω εγώ, ότι μου λέτε όλη την αλήθεια και ότι μου αποκαλύπτεστε πραγματικά;»
Έχει ένα δίκιο. Είναι δύσκολο να δείξουμε τόσο γρήγορα εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο μετά από τόσα χρόνια ψεμμάτων και υποκρισίας. Αλλά έτσι είναι ο κόσμος μας. Αυτοί είναι οι Κανόνες. Απαγορεύεται να αποκαλύψουμε τη μαγική μας φύση σε οποιονδήποτε δεν ανήκει στον ‘μαγικό’ μας κόσμο. Πώς θα έπρεπε να ξέρουμε δηλαδή, ότι οι Ντι Κάρλο είναι και αυτοί μάγοι σε αυτό το σχολείο; Ακόμα κι εγώ, έμαθα ότι οι Χάλιγουελ είναι μάγοι μόνο όταν κινδύνεψε η ζωή μου και αποκαλύφθηκε σε όλους μας πως ο Τάι είναι ο Καθοδηγητής μου. Όμως, τους εμπιστεύτηκα αμέσως. Και μάλιστα με την ίδια μου τη ζωή. Γιατί ο στόχος μας είναι κοινός, να προστατεύουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Και ο εχθρός μας είναι επίσης  κοινός, είναι το ίδιο το Κακό, το Σκότος, η μαύρη μαγεία. Είτε αυτό λέγεται Βασιλιά της Πηγής του Κακού, είτε Μαρί, είτε Ντρέικο.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να σου ζητήσουμε να μας εμπιστευθείς και να μας πιστέψεις. Όντως γνωριζόμαστε πολύ καιρό, αλλά ποτέ δεν σας κρατήσαμε μυστικό τίποτα άλλο, εκτός από τις μαγικές μας δυνάμεις. Όλα τα άλλα, είναι αληθινά Τι-Κέι», προσπαθεί να τον πείσει ο Τάι και τα λόγια του, το ύφος του, ακόμα και η στάση του σώματός του εμπνέουν εμπιστοσύνη και σεβασμό. «Η σχέση μας είναι αληθινή και βαθιά. Ο Ματ ήταν, είναι και θα είναι ο καλύτερος μου φίλος. Το στήριγμα μου στις δύσκολες στιγμές, ο συνεργός μου στις σκανδαλιές και τις ανοησίες, ο αδερφός μου για μια ζωή. Όπως κι εσύ».
Και ακούγοντας αυτά από το στόμα του Τάι, λιώνω μέσα μου. Αυτή η αγάπη για τον φίλο του, αυτό το δέσιμο μεταξύ τους, είναι πραγματικά αξιοζήλευτα και μόνο συγκίνηση και δέος μπορούν να προκαλέσουν σε όσους έχουν την ικανότητα να τα αντιληφθούν. Είμαι βαθιά συγκινημένη από αυτές τις, από καρδιάς, δηλώσεις του Καθοδηγητή μου και ελπίζω το ίδιο και ο Τι-Κέι.
«Όχι, ο Ματ δεν είναι Μάγος των Στοιχείων της Φύσης», μας γνωστοποιεί ο Τι-Κέι, κάνοντας τελικά, ένα άλμα πίστης στο όνομα της φιλίας των δυο οικογενειών. «Κανένας από την οικογένεια Ντι Κάρλο δεν είναι προικισμένος με αυτά τα χαρίσματα».
«Έτσι εξηγείται λοιπόν, το γεγονός πως η Μαρί δεν τον απήγαγε όπως τη Μπόνι ή τη Γιολάντα», λέει ο Κρις και βάζει τα χέρια του στη μέση για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από τον Τι-Κέι. «Όμως, κάτι στον Ματ της τράβηξε την προσοχή. Με κάποιο τρόπο τον χρησιμοποίησε στα μαγικά της, και ακόμα δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να ήταν αυτό που έμπλεξε τον Ματ στα σχέδιά της. Τι δυνάμεις έχει τελικά ο αδερφός σου;»
«Τίποτα σπουδαίο, μη φανταστείτε», λέει ο Τι-Κέι ντροπαλά.
Ωχ. Αυτή η ντροπή μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα. Είτε ότι ο Ματ έχει απίστευτα μαγικά χαρίσματα, είτε ο Τι-Κέι κυριεύθηκε από αντρικό εγωισμό και φοβάται μην αρχίσουμε να συγκρίνουμε τις δυνάμεις μας. Και δεν τον είχα για τέτοιο τύπο.
«Μπορεί να μεταφέρει θερμότητα με το άγγιγμά του, ίσα ίσα να ζεστάνει ένα φλιτζάνι καφέ στις παλάμες του δηλαδή, επίσης μπορεί να δημιουργεί μαγνητικά πεδία και να...».
«Τι να δημιουργεί;» τον διακόπτει ο Κρις με την ερώτησή του.
«Μαγνητικά πεδία», επαναλαμβάνει ο Τι-Κέι και φαίνεται να αναρωτιέται τι δεν καταλαβαίνει ο Κρίστοφερ. Η αλήθεια είναι βέβαια, πως ούτε κι εγώ μπορώ να καταλάβω τι εννοεί ακριβώς, αλλά αφού ρωτάει ο Κρις για διευκρίνησεις, λέω να μην καρφωθώ!
«Δηλαδή;»
«Δηλαδή... πως να το πω απλά...»
«Με δικά σου λόγια», λέει ο Κρις ψιλοενοχλημένος με τη χρήση της λέξης ‘απλά’.
«Ας πούμε πως μπορεί να ελέγξει τη συμπεριφορά των μετάλλων σε ένα χώρο. Για παράδειγμα μπορεί να υψώσει και να κρατήσει στον αέρα ένα μεταλλικό μπρίκι».
«Ή να ελέγξει το μαχαίρι του αντιπάλου του σε μια μάχη, αν είναι μεταλλικό, και να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του», συμπληρώνει τις επεξηγήσεις του μικρού Ντι Κάρλο η Μίμη, με ένα πολύ πιο χρήσιμο παράδειγμα.
«Γουάου, αυτό ακούγεται γαμάτο», σχολιάζει ο αδερφός του Τάι με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, και κάνοντας μια απότομη κίνηση προς τα πίσω, τινάζεται η κοτσίδα του στον αέρα, σπάει το λαστιχάκι που την συγκρατούσε, και η πλούσια μελαχρινή του κόμη πέφτει μπροστά στο πρόσωπό του. Ανενόχλητος και ανεπηρέαστος ο Κρις συνεχίζει να σχολιάζει. «Ο εχθρός που θα τα βάλει μαζί του με σπαθιά και τσεκούρια, δεν θα ξέρει που να κρυφτεί», λέει ακόμα ενθουσιασμένος, και ξαναμαζεύει τα μαλλιά του σε μια πιο πρόχειρη κοτσίδα πίσω στο κεφάλι του, με ένα λαστιχάκι που του προσφέρει η Μίμη.
«Ναι, γιατί είναι πολύ πιθανό να σου επιτεθεί ένα μαγικό πλάσμα με σπαθί», προσπαθεί να τον προσγειώσει η φίλη μου. Βέβαια δεν έχει και απόλυτο δίκιο. Στις τόσες επιθέσεις που δέχτηκα τον τελευταίο καιρό, στις μισές τουλάχιστον, ήρθα αντιμέτωπη και με μαχαίρια.
«Μαγισσοκυνηγοί του Λάντλο, Μαύροι Κυνηγοί, Σκοτεινοί Πολέμαρχοι... να αναφέρω και άλλους εκπροσώπους του Κακού που είναι βαριά εξοπλισμένοι με μεταλλικά αντικείμενα;», ξαναπαίρνει το ενοχλημένο του ύφος ο Κρις και την κατακεραυνώνει με το βλέμμα του.
«Ο-κέ-υ, Κρις, με τάπωσες, μπράβο, έχεις δίκιο και έχω άδικο, πάμε παρακάτω τώρα;» του απαντά η Μίμη αδιάφορα, θέλοντας να επιστρέψουμε στο θέμα μας.
«Οπότε θερμότητα, μαγνητικά πεδία... Αυτές είναι οι δυνάμεις του Ματ;» κάνω την ερώτηση που θα μας επαναφέρει στο θέμα που μας καίει και η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκω κάτι εντυπωσιακό στις δυνάμεις του. Τουλάχιστον όχι τόσο, ώστε να γίνει στόχος της Μαρί.
«Και αστρική προβολή» προσθέτει ο μικρός Ντι Κάρλο.
Εξακολουθώ να μην εντυπωσιάζομαι.
«Τι είναι η αστρική προβολή;» ρωτά η Μίμη αυτή τη φορά.
«Όταν μπορείς να βγεις από το σώμα σου και να δημιουργήσεις έναν κλώνο σου στο αστρικό πεδίο», προσπαθεί να εξηγήσει ο Τι-Κέι άλλα μπορώ να καταλάβω από την απορία στο βλέμμα της φίλη μου, πως και πάλι δεν μπόρεσε να απλοποιήσει αρκετά την απάντησή του για να την καταλάβουν όλοι.
«Αυτό σημαίνει πρακτικά, πως μπορώ να δημιουργήσω έναν αντίγραφο του εαυτού μου, που θα έχει υπόσταση στο αστρικό πεδίο και θα είναι απλά ορατό στη δική μας πραγματικότητα», μπαίνει στη συζήτηση μας και ο Ματ Ντι Κάρλο. «Είναι ένα πολύ καλό κόλπο για να μπερδέψεις τον αντίπαλο σε μία μάχη ή να νομίζουν όλοι πως βρίσκεσαι στο μάθημα την πρώτη ώρα, ενώ παίζεις πλέι στέισον στο σπίτι σου».
«Ειδικά αυτό το τελευταίο, εξαιρετικά χρήσιμο κόλπο», σχολιάζει ο Κρις και δεν μπορούμε να μη χαμογελάσουμε όλοι με τον πολύ χαριτωμένο τρόπο που ο Ματ χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του στην καθημερινότητά του. Αν και είμαι σίγουρη πως ο Τάι σκέφτεται αυτή τη στιγμή πόσο λάθος είναι να χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις μας για προσωπικό μας όφελος.
«Είσαι καλύτερα μωρό μου;», είναι το πρώτο πράγμα που τον ρωτάει η Μίμη ναζιάρικα και σπεύδει αμέσως να τον αγκαλιάσει.
«Πολύ καλύτερα, μωρό μου. Πολύ καλύτερα», της απαντά ο Ματ και τη σφίγγει πάνω του. Έπειτα γυρνά προς εμάς, τους υπόλοιπους, και αφού μας κοιτά καλά καλά – για να τσεκάρει τις διαθέσεις μας απέναντί του- με μάτια πρησμένα και κατακόκκινα, αποφασίζει ότι μπορεί να συνεχίσει να μιλά.
«Αυτές είναι όλες οι δυνάμεις μου. Εκπαιδεύομαι με τον πατέρα και τη μητέρα μου από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου να περπατά και να μιλά. Ο πατέρας μου ήταν πάντα πολύ αυστηρός με όλους μας αλλά ιδιαίτερα με μένα, τον πρωτότοκό γιό του και εκπρόσωπο της περήφημης οικογένειας Ντι Κάρλο. Με πίεζε συνεχώς να πάω ένα βήμα παραπέρα. Να εξελίξω το χαρισμά μου περισσότερο, να αποκτήσω πρόσβαση σε όλες τις μεγάλες δυνάμεις που υποτίθεται ότι έχω κληρονομήσει από όλες αυτές τις γενεές πανίσχυρων μάγων της οικογένειας μας ώστε να μεγαλουργήσω. Δυστυχώς όμως, όσο περνάνε τα χρόνια, φαίνεται μάλλον απογοητευμένος με την εξέλιξή μου, αφού μέχρι στιγμής, μόνο αυτά μπορώ να κάνω».
Ο Ίβο Ντι Κάρλο ακούγεται σκληρός πατέρας. Ίσως πιο σκληρός και από τον πατέρα της Μίμη. Κάτι τέτοια ακούω και νιώθω τυχερή που μου έτυχαν οι γονείς που είχα. Ακόμα και αν τους έχασα νωρίς, νιώθω πιο τυχερή από τον Ματ ή την Μίμη που ζουν ακόμα μαζί τους. Γιατί οι γονείς μου διαφύλλαξαν την παιδικότητά μου όσο μπορούσαν και δημιούργησαν μαζί μου τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Γιατί με έκαναν να νιώθω ευλογημένη που γεννήθηκα μέσα στον κόσμο της μαγείας και αντιμετώπιζαν τις δυνάμεις μου πάντα ως χάρισμα και όχι ως όπλο ή βαριά κληρονομιά, της οποίας έπρεπε να φανώ αντάξια. Για τους γονείς μου ήμουν πάντα η Μπόνι τους, η μικρή τους Μπον-Μπον και όχι η Μάγισσα του Αέρα.

Foni Nats