Χρονικές Παρεμβολές (Κεφάλαιο 24) Μια νέα περιπλοκή


Τις επόμενες ημέρες, όλα έγιναν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ο Άρης έκανε ανάπλαση, και η Καίτη, αφού έκανε ανάπλαση του νευρικού συστήματος, υποβλήθηκε σε επιλεκτική απώλεια μνήμης. Όλα εκείνα που την χώριζαν από τον Άρη και την παρέα του, σβήστηκαν από τη μνήμη της. Όσο για τον Κώστα, θα της ήταν ένας αδιάφορος άγνωστος, που νοσηλευόταν σε κάποιο νοσοκομείο τής γης, νομίζοντας πως έχασε τη μνήμη του σε εργατικό ατύχημα. Αμέσως μετά, ο Άρης τής 4ης εκδοχής, έφυγε με την Καίτη για ένα μακρύ ταξίδι στη γη, για να περάσουν ένα δεύτερο ταξίδι τού μέλιτος, που θα τροφοδοτούσε την άδεια μνήμη τής Καίτης με αξέχαστες νέες αναμνήσεις.
Η 5η εκδοχή κρίθηκε η καταλληλότερη γι’ αυτό το νέο μακρύ  ταξίδι του μέλιτος της Καίτης και του Άρη, επειδή ήταν η παλαιότερη στο παρελθόν, κοντά στις εποχές που πρωτογνωρίσθηκαν.
Θα μπορούσε έτσι να την πείσει ότι είχε ένα ατύχημα που την έκανε να ξεχάσει τους τελευταίους μήνες της ζωής της, στους οποίους και παντρεύτηκαν. Και θα την καλούσε σε ένα ταξίδι υπενθύμισης και αναθέρμανσης της σχέσης τους. Η μνήμη της θα έσβηνε μέχρι λίγο καιρό πριν γνωρίσει τον Κώστα, και πριν οι μυστικές υπηρεσίες, της αναθέσουν να παρακολουθεί τον Άρη. Και ένα  εκτενές σύστημα δορυφόρων, θα φρόντιζε να σβήνει τα ίχνη τους, ή να τους καλύπτει από κάθε πιθανή ανακάλυψή τους, από τις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες βέβαια θα είχαν στην εκδοχή αυτή, την Καίτη της εκδοχής τους, ακόμα στην υπηρεσία τους, και δεν θα την αναζητούσαν. Και βέβαια θα φρόντιζαν να μη βρεθεί σε καμία περίπτωση η μία Καίτη στο δρόμο της άλλης!
Θα έφθαναν μία ημέρα μετά την αναχώρηση του Άρη της 5ης εκδοχής για το περιπετειώδες ταξίδι του στις εκδοχές, και έτσι εκείνος στο μεταξύ θα είχε γυρίσει και αυτός στην εκδοχή του, και θα τους είχε ενημερώσει για όλα όσα συνέβησαν, και τα οποία εκείνοι αγνοούσαν στο δικό τους χωροχρόνο. Και έτσι θα προετοίμαζαν και το πρόγραμμα διακοπών του φίλου τους της άλλης εκδοχής.
Η Αφροδίτη, ήταν «τσιμπημένη» με τον Άρη τής 5ης εκδοχής, και τού το έδειχνε με κάθε τρόπο. Κι εκείνος όμως, είχε αποφασίσει να την πάρει μαζί του φεύγοντας. Όσο για τη Σοφία, δεν χόρταινε να φωτογραφίζει στη μνήμη της όλα αυτά τα νέα δεδομένα, στα οποία είχε πρόσβαση. Μόνο τα χρονοτάξιδα, και ό,τι είχε σχέση με τα ταχυόνια, ήταν κλειδωμένα στη μνήμη τού υπολογιστή. Της είχε ειπωθεί, πως ο Άρης τής 4ης εκδοχής, ήταν δίδυμος αδελφός τού Άρη τής 5ης. Πέρασαν έτσι λίγες μέρες, και ήδη ο Άρης τής 5ης εκδοχής, ετοιμαζόταν να γυρίσει με την Αφροδίτη στην εκδοχή του.
Εκείνη την τελευταία ημέρα, η Αφροδίτη πήγε να βρει τον Άρη τής 5ης εκδοχής, φορώντας το άρωμα που τής έδωσε ως αποχαιρετιστήριο δώρο η Ρίτα. Ο Άρης, έβαζε σε μια τσάντα τους δίσκους με τις πληροφορίες που θα έπαιρνε μαζί του στην εκδοχή του.
«Εγώ μάζεψα τα πράγματά μου. Εσύ τελειώνεις;» ρώτησε τον Άρη μ’ ένα φιλί.
«Τι άρωμα είναι αυτό;» ανταπέδωσε την ερώτηση ο Άρης έκπληκτος.
«Μου το χάρισε η Ρίτα. Σ’ αρέσει;» είπε η Αφροδίτη.
«Ναι, πολύ! αλλά αυτό το άρωμα το γνωρίζω! Όποτε πέρασα από το διαστημόπλοιό μου στο 1994, υπήρχε αυτή η μυρωδιά!» εξήγησε ο Άρης.
«Φυσικά! αφού θα περάσουμε τώρα από εκεί, η μυρωδιά θα μείνει στο διαστημόπλοιο!» είπε η Αφροδίτη.
«Μα όχι! Δεν θα πάμε στο διαστημόπλοιο εκείνο! Θα σταθούμε πρώτα στις 15 Δεκεμβρίου τού 1996 που χωρίζονται οι εκδοχές μας, και μετά θα εκπεμφθούμε προς το δικό μου μέλλον, με ραδιοκύματα!»
«Ίσως ξαναπεράσουμε από εκεί, προτού ξοδέψω όλο μου το άρωμα! Άντε αγάπη μου, κάνε γρήγορα! Βιάζομαι να δω τον κόσμο σου!» Είπε η Αφροδίτη βγαίνοντας.
Σε λίγη ώρα, όλα ήταν έτοιμα. Ο Άρης, θα επέστρεφε στην εκδοχή του με μια κοπέλα, ίδια μ’ αυτήν που επιθύμησε πριν φύγει, και δεν μπόρεσε ν’ αποκτήσει. Η Ρίτα με τον Ανδρέα, μαζί με το Γιώργο και τη Σοφία, θα τους αποχαιρετούσαν στο χώρο τηλεμεταφοράς. Είχαν πει στη Σοφία, πως θα έφευγαν για ν’ αποικήσουν το αστρικό σύστημα τού Α΄ Κενταύρου. Μόνο όταν θα μπορούσαν να την εμπιστευθούν θα της έλεγαν την αλήθεια.
Λίγα δευτερόλεπτα είχαν περάσει μετά την άφιξή τους στο 1996, όταν ο ταχυονικός δέκτης τού διαστημοπλοίου έδωσε ειδοποίηση για ένα ταχυονικό μήνυμα, από την 4η εκδοχή. Ο Άρης και η Αφροδίτη, διάβασαν με έκπληξη τα εξής:
«Με λύπη, σας πληροφορούμε για τα εξής γεγονότα: Λίγες ώρες μετά την αναχώρησή σας, ο Γιώργος έφυγε για τη ζώνη τών αστεροειδών, και μείναμε η Ρίτα, ο Ανδρέας και η Σοφία. Ξαφνικά, η Σοφία έβγαλε ένα περίστροφο, και μας ανάγκασε να ξεκλειδώσουμε την απόρρητη μνήμη τού υπολογιστή. Μας είπε πως τα γνώριζε όλα, και πως είχε παρακολουθήσει την συζήτησή σας όταν ο Άρης ήταν αιχμάλωτος τής Καίτης. Όσο ήμασταν πολλοί στη βάση, φωτογράφιζε στη μνήμη της ό,τι προλάβαινε, και μόλις μείναμε δύο, έκλεψε και τις υπόλοιπες πληροφορίες για τα χρονοτάξιδα. Προσπάθησε να μας σκοτώσει, όμως εκείνη τη στιγμή, τηλεμεταφέρθηκε ο Γιώργος, και από την ταραχή της αστόχησε, και απλώς μας τραυμάτισε. Αμέσως, πρόλαβε να διαφύγει στο παρελθόν, με κατεύθυνση το αρχαιότερο σήμα που λάβαμε από τις συσκευές που στείλαμε στο παρελθόν, για να δημιουργήσουμε πόρτες σε διάφορες περιόδους τής ιστορίας.

Κατευθύνεται προς τον Α΄ τού Κενταύρου, με χρόνο άφιξης: 3 -7 - 521 μ.Χ. Στο τέλος τού μηνύματος, ακολουθεί το ακριβές της στίγμα. Αν καταφέρετε να φθάσετε ενωρίτερα, θα τη συλλάβετε αμέσως, πριν δημιουργήσει νέους κλάδους και χαθεί. Σας στείλαμε αυτό το μήνυμα, με επιλεγμένη ταχύτητα ταχυονίων, ώστε να φθάσει στο δικό σας χρονικό «ύψος», πριν από τη Σοφία. Ελπίζουμε πως θ’ ανταποκριθείτε. Ενημερώστε μας για τις προθέσεις σας. Πιστεύουμε πως η εμπειρία τού Άρη σε τέτοιου είδους ταξίδια, σας κάνει τους πλέον κατάλληλους για μια τέτοια αποστολή. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία».




Χρόνης Πάροικος