Ο δρόμος προς τη συνειδητοποίηση της Depi Briel

          Ο 13ος αιώνας έκανε το ξεκίνημα του με τον ήλιο να αφήνει την κρυψώνα του πίσω από τα βουνά και να αρχίζει να φλερτάρει με την αυγή μένα περίεργο και διαφορετικό τρόπο για το Κάμελοτ. Ήταν ολοφάνερο ότι ετούτη τη μέρα ,θα συνέβαινε κάτι αναπάντεχο για δύο διαφορετικές οικογένειες ,όπως η φωτιά με το νερό .Δύο μητέρες διαφορετικών αρχών έφεραν στο φως της ζωής δύο υγιέστατα παιδάκια ,που ήταν σίγουρο ότι ποτέ δεν θα συναντιόντουσαν αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια.

    Το κάστρο του Κάμελοτ ήταν ένα από τα πολυπόθητα κάστρα ,που όλοι ήθελαν να κατακτήσουν .Ο κόσμος μέσα σε αυτό ζούσε κάτω από σκληρές συνθήκες φτώχειας και πείνας , προσπαθώντας με την δουλειά του να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες της ζωής .Όμως ένα μικρό ποσοστό του Κάμελοτ ήταν εύπορο .Μέσα σε αυτό το ποσοστό βρισκόταν και ο μικρός μας πρίγκιπας , Μιχαήλ .Ο πρίγκιπας είχε κάτι το ιδιαίτερο ,αφού τα καφέ του μαλλιά θύμιζαν τα βουνά που περιτριγύριζαν το Κάμελοτ και τα πράσινα μάτια του, τον πράσινο πλούτο των γύρω περιοχών .Όλα τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά έδειχναν την δύναμη που είχε ,το θάρρος, την γενναιότητα ,την ομορφιά και την εξυπνάδα .Δυστυχώς όμως κανείς δεν κατάφερε να του μάθει την πραγματική αγάπη και την στοργή που χρειάζεται ένας άνθρωπος και έτσι μεγαλώνοντας η καρδιά του σκλήραινε όλο και πιο πολύ ώσπου έγινε πάγος, o οποίος ήταν δύσκολα να διαπεραστεί.
  Ο πρίγκιπας Μιχαήλ μεγάλωνε για να γίνει ένας αντάξιος βασιλιάς για το Κάμελοτ. Οι γονείς του τον μεγάλωναν με αρχές και με αξίες ,ότι μόνο ο πλούτος φέρνει την ευτυχία. Ποτέ ο ίδιος μάλιστα δεν μιλούσε με φτωχούς ανθρώπους, γιατί ήξερε ότι εάν το έκανε θα μείωνε τον εαυτό του, αφού δεν είχε κανένα μέτρο σύγκρισης.
  Ο πρίγκιπας έχοντας στο πλευρό του γυναίκες να τον φροντίζουν και να τον ντύνουν, παράλληλα είχε και άντρες για να πολεμάει και να εξασκεί σώμα και πνεύμα.Όμως με τα χρόνια το προσωπικό που είχε η οικογένεια του, δεν ικανοποιούσε τις ανάγκες ενός πρίγκιπα υψηλών απαιτήσεων ,που είχε διακριθεί σε τόσους αγώνες ,που είχε μάθει να τα βρίσκει όλα έτοιμα .Έτσι ζήτησε από την βασίλισσα Ελίζαμπεθ και τον βασιλιά Γουίλιαμ μία κοπέλα η οποία θα μπορεί να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες ενός μελλοντικού βασιλιά.
  Όλο το κάστρο βούιξε ότι ο πρίγκιπας ψάχνει κοπέλα για προσωπική βοηθό .Εκείνες τις μέρες υπήρξε μία αναστάτωση στο Κάμελοτ αφού όλες οι κοπέλες ήθελαν την πολυπόθητη θέση, την οποία θα διεκδικούσαν αφού δοκιμάζονταν από τον πρίγκιπα Μιχαήλ .Μέσα από αυτήν την διαδικασία ο πρίγκιπας για πρώτη φορά είδε από κοντά και μίλησε με άτομα που τόσο καιρό περιφρονούσε και δεν ήθελε να συναναστραφεί. Όσο περνούσε η ώρα και ο πρίγκιπας κοιτούσε τις υποψήφιες κοπέλες άλλο τόσο έμενε σταθερός στις απόψεις του και απέφευγε να ανοίξει διάλογο .Ήταν αυστηρός και ψυχρός ,έδειχνε με μία ματιά ότι οι απαιτήσεις του ήταν πολλές. Όμως ξαφνικά ήρθε η σειρά μιας κοπέλας που τον έκανε να αισθανθεί κάτι παραπάνω από οίκτο .Το βλέμμα της τον μαγνήτισε, τα αμυγδαλωτά της μάτια τον μάγεψαν, το λυγερό της το κορμί έστω και μέσα από τα φτωχικά αυτά ρούχα τον εντυπωσίασαν ,τα κόκκινα χείλη της και το άσπρο της δέρμα τον έκαναν να μην μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της. Τα βλέμματα τους διασταυρώθηκαν και ξάφνου ένιωσε την καρδιά του να χτυπάει τόσο γρήγορα, ήταν ένα συναίσθημα που δεν είχε ξανανιώσει. Ο βοηθός του έσπασε την σιωπή και ο πρίγκιπας προσπάθησε να συγκεντρωθεί στην κρίσιμη αυτή δοκιμή.
  Τελικά η Μαίρη ήταν αυτή που έψαχνε. Ο πρίγκιπας μας δεν το περίμενε φυσικά αφού παρά την ομορφιά της παρέμενε ακόμα ένας κατώτερος άνθρωπος .H περηφάνια και η προκατάληψη του τον εμπόδιζαν να σκεφτεί καθαρά. Αν και μεγαλωμένη από μία οικογένεια με άλλα τέσσερα μικρά κορίτσια η Mαίρη ήταν πολύ έξυπνη .Μπορεί ποτέ να μην έμαθε γράμματα, όμως είχε εμπειρίες ζωής .Γι’ αυτό καθώς  την έβλεπε ένιωθε μέσα του πως αυτή η γυναίκα είναι διαφορετική από τις άλλες, πως έχει κάτι το ανεξήγητο ,ένα μυστήριο.
  Η Μαίρη πήγε στο βασίλειο το επόμενο κιόλας πρωί .Η κοπέλα φτάνοντας στο παλάτι είχε μείνει άναυδη από τους πελώριους κήπους με τα ελληνορωμαϊκά αγάλματα και φυσικά από το γοτθικό παρουσιαστικό του κάστρου. Ήθελε απεγνωσμένα να μπει μέσα να το εξερευνήσει ,όμως οι οδηγίες που τις είχαν δοθεί ήταν σαφείς. <<Να περιμένεις ώσπου να έρθει να σε πάρει η υπεύθυνη του προσωπικού του πρίγκιπα>> .Όμως η ώρα περνούσε και τα λεπτά γίνονταν ώρες. Έτσι η κοπέλα μη ξέροντας τι να κάνει ,παράκουσε τις εντολές και μπήκε από την στολισμένη με περίτεχνα σχέδια πόρτα. Ο διάδρομος ήταν στρωμένος με ένα πορφυρό χαλί και οι τοίχοι στο χρώμα του γκρι είχαν πάνω τους πίνακες. Η κοπέλα καθώς περπατούσε τους παρακολουθούσε έναν, έναν ώσπου σταμάτησε σε έναν πίνακα ο οποίος βρισκόταν στο τέλος του διαδρόμου που απεικόνιζε έναν νεαρό με βαθιά πράσινα μάτια. .Έκατσε και τον κοιτούσε χωρίς να καταλάβει ότι η ώρα περνάει και επεξεργαζόταν το κάθε χαρακτηριστικό του. Όμως ευτυχώς ξύπνησε από τον λήθαργο της και κατάλαβε πως το να αργοπορείς πρώτη μέρα στην δουλειά δεν θα έδινε και την καλύτερη εντύπωση. Έτσι έστριψε στον διάδρομο και έπεσε πάνω σε κάποιον. Δεν μπόρεσε να δει το πρόσωπο του, μόνο να ακούσει τον δυσανασχέτηση του .Όταν προσπάθησε να σηκωθεί, το βλέμμα της διασταυρώθηκε με το βλέμμα του ενοχλημένου άγνωστου .Τότε συνειδητοποίησε ότι ο άνθρωπος στον οποίο μόλις είχε πέσει πάνω ,ήταν αυτός που μόλις πριν λίγα δευτερόλεπτα την είχε συνεπάρει στο πίνακα .Ήταν ο πρίγκιπας.
   Με ένα βλέμμα σε αυτά τα ψυχρά πράσινα μάτια, οι παλμοί της καρδιά της άρχισαν να αυξάνονται και ο ήχος που ανέδιδαν ήταν τόσο δυνατός που φοβόταν μήπως ο πρίγκιπας καταλάβαινε την ταραχή της .Αλλά ευτυχώς για εκείνην δεν το συνειδητοποίησε αφού η προσοχή του ήταν επικεντρωμένη στο περιστατικό που συνέβη λίγα λεπτά πριν. Η Μαίρη κατάλαβε πως ο εγωισμός του τον εμπόδιζε να μιλήσει πρώτος, έτσι αφού ανέκτησε τον ειρμό των σκέψεών της βρήκε το κουράγιο και του μίλησε.
- Συγγνώμη πρίγκιπα Μιχαήλ, μερικές φορές μπορώ να γίνω πολύ αδέξια ,όμως σας υπόσχομαι πως δεν θα επαναληφτεί. Περίμενα όπως μου είπαν, την υπεύθυνη του προσωπικού, αλλά δεν ήρθε. Γι’αυτό πήρα το θάρρος και μπήκα μέσα.
Ο πρίγκιπας την κοίταξε με ένα βλέμμα ψυχρό και απόμακρο απευθείας μέσα στα μπλε της μάτια και της είπε:
- Έπρεπε να περιμένεις ,οι κανόνες είναι κανόνες. Το καλό που σου θέλω να μην ξανασυμβεί.
Και έφυγε αφήνοντας τη Μαίρη μόνη , να βράζει μέσα της ο θυμός για την συμπεριφορά του τόσο αγενή πρίγκιπα .
  Για καλή της τύχη μετά από λίγο ήρθε μια γλυκύτατη κυρία που της εξήγησε ότι ήταν η κυρία Κέντριν, η υπεύθυνη του προσωπικού ,ζητώντας της να απευθύνεται σε εκείνη για ό,τι χρειάζεται . Της έδειξε τα πάντα μέσα στο κάστρο και της επέδειξε ότι έπρεπε να προσέχει για να μην δημιουργήσει χειρότερη εντύπωση στον πρίγκιπα .Όταν τελείωσε τις υποδείξεις της αργά πια το βράδυ την άφησε στο δωμάτιό της να ξεκουραστεί. Όταν έμεινε μόνη συνειδητοποίησε ότι τελικά η θέση η οποία έχει δεν είναι καθόλου εύκολη ,αφού έχει πολλές ευθύνες και οι απαιτήσεις προς εκείνη είναι πολλές .Ξάπλωσε στο κρεβάτι της ελπίζοντας ότι αύριο θα ήταν μια καινούργια μέρα με καλύτερη εξέλιξη από την σημερινή.
 Την επόμενη μέρα η κοπέλα ξύπνησε γεμάτη ζωντάνια και όρεξη για δουλειά. Ντύθηκε ευπαρουσίαστα, πέρασε το κατώφλι της πόρτας οδηγούμενη προς την κουζίνα από την οποία πήρε το πρωινό του πρίγκιπα κατευθυνόμενη προς το δωμάτιό του. Στην αρχή μπέρδεψε τα δωμάτια ,αλλά μετά από υπόδειξη ενός νέου βρήκε το δωμάτιο του πρίγκιπα. Χτύπησε αλλά καμία απάντηση. Έτσι πήρε πρωτοβουλία για ακόμα μια φορά και μπήκε μέσα.
 Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό και δεν έβλεπε τι υπήρχε μέσα. Σε μια της προσπάθεια να βρει τις κουρτίνες έπεσε κάτω, αλλά ευτυχώς μετά από πολλές προσπάθειες βρήκε τα παράθυρα. Όταν τράβηξε τις κουρτίνες φως πλημμύρισε το δωμάτιο και έκανε τον πρίγκιπα από την άλλη γωνία της αίθουσας να χασμουρηθεί. Αφού άνοιξε τα μάτια του είπε ένα καλημέρα και μόλις την είδε τα μάτια του έλαμψαν σαν μικρού παιδιού. Σηκώθηκε από το κρεβάτι και κάθισε στο τραπέζι ζητώντας της να του φέρει το φαγητό με έναν τρόπο τελείως αντίθετο με τον χθεσινό. Αυτό έκανε την κοπέλα να αναρωτηθεί και να αποδώσει την χθεσινή συμπεριφορά του σε κάποια διαφωνία της χθεσινής μέρας. Ο πρίγκιπας αφού την ευχαρίστησε, της ζήτησε να πάει να κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες επειδή περίμεναν καλεσμένους. Η κοπέλα παραξενεύτηκε αλλά κάνοντας μία ελαφριά υπόκλιση έφυγε από το δωμάτιο. Πήγε στην κουζίνα και ακολούθησε τις διαταγές που τις δίνανε. Ό,τι και να έκανε μόνο το όνομα της ηχούσε παντού και φυσικά έπρεπε να εξυπηρετεί και τον πρίγκιπα Μιχαήλ ,ο οποίος ήταν και αυτός συχνά δίπλα της να της δίνει εντολές πράγμα που παραξένεψε τους υπόλοιπους βοηθούς.
  Το απόγευμα δεν άργησε να έρθει και μαζί με αυτό και οι καλεσμένοι του πρίγκιπα. Ήταν μια βασιλική οικογένεια μαζί με την κόρη τους την Λαβίνια . Η Μαίρη τότε ήταν που έτρεχε ακόμα περισσότερο για να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερα άτομα .Όμως η κοπέλα αναρωτιόνταν τον λόγο για τον οποίο τα έκανε όλα μόνη της ,αφού υπήρχε αρκετό προσωπικό διαθέσιμο.. Επιπλέον είχε και ένα περίεργο άγχος όλη αυτήν την εβδομάδα. Η καρδιά της χτυπούσε τόσο δυνατά χωρίς να ξέρει το γιατί. Οι ώρες ευτυχώς περνούσαν και όλοι θα έπεφταν για ύπνο .Πριν πάει όμως η Μαίρη στην κρεβατοκάμαρα της  άκουσε κάτι συνομιλίες και πήγε να δει τι συμβαίνει. Περπατώντας σιγά σιγά ,είδε ότι ήταν ο βασιλιάς με τον πρίγκιπα. Αν και ήξερε πως δεν έπρεπε να κρυφακούσει την συνομιλία ,το έκανε και τότε κατάλαβε γιατί ήταν τόσο αγχωμένη. Οι επισκέπτες που ήρθαν σήμερα είχαν σκοπό να παντρέψουν την κόρη τους με τον πρίγκιπα Μιχαήλ.
  Η επόμενη μέρα κύλησε με κάτι το απροσδόκητο ,αφού ήρθε η ίδια η βασιλοπούλα Λαβίνια να της ζητήσει να κάνει μία δουλειά για εκείνην εκτός του κάστρου .Η κοπέλα απόρησε αλλά την ρώτησε με ευγενικό τόνο τι δουλειά ήταν αυτή.
-Τίποτα για το οποίο πρέπει να ανησυχείς! Θα σου τα εξηγήσει όλα ο Πάτρικ στην διαδρομή.
- Ο πρίγκιπας  είναι ενημερωμένος;
-Μα φυσικά και είναι. Άντε μάζεψε τα πράγματα σου γρήγορα. Μην πάρεις πολλά, δεν θα σου χρειαστούν.
Η κοπέλα υπάκουσε και μέσα σε 5 λεπτά είχε μαζέψει ότι θεωρούσε απαραίτητο .Κατέβηκε την μεγάλη σκάλα και στο τελευταίο σκαλί είδε τον Πάτρικ να την περιμένει μπροστά από μία άμαξα. Τον πλησίασε και εκείνος άνοιξε την πόρτα για να περάσει .Η κοπέλα παραξενεύτηκε αφού δεν είχε συνηθίσει  σε μεγάλες πολυτέλειες αλλά μπήκε μέσα και το ίδιο έκανε και ο Πάτρικ.
  Μόλις έφυγαν η Λαβίνια έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο της. Πήρε την πιστή της υπηρέτρια και πήγαν στο δάσος όπου θα συναντούσε τη μάγισσα η οποία θα την έκανε σαν την Μαίρη.
 -Πριγκίπισσα Λαβίνια  είστε πολύ σατανική. Αυτή τελικά, η μάγισσα έκανε την δουλεία της.
-Το ξέρω !Δεν δείχνω ίδια με αυτήν την υπηρέτρια ,πως την είπαμε;
-Την Μαίρη. Η κακομοίρα δεν ξέρει τι την περιμένει όταν γυρίσει .
-Σίγουρα όταν γυρίσει θα δει έναν άλλο Μιχαήλ. Μέσα σε μία εβδομάδα θα έχει θυμώσει τόσο με την Μαίρη που δεν ξέρω για πόσο θα την κρατήσει. Έτσι θα σταματήσει να μπλέκεται στα πόδια μου.
                                                     



                                                                   ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ                                            
Πότε γυρνάει;
  -Αύριο κυρία.
-Τότε το βράδυ πρέπει να πάμε στην καλύβα της μάγισσας για να μου δώσει πίσω την  ομορφιά μου και τα φορέματα μου. Δεν αντέχω άλλο μέσα σε αυτό το σώμα.
-Κυρία έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να την συγχωρέσει;
-Τι είπες ;Δεν θα το κάνει ,δεν θα το επιτρέψω να το κάνει. Δεν θα καταστρέψει τα σχέδια μου η Μαίρη.
Η υπηρέτρια της εκείνη την στιγμή ένιωσε τόσο φοβισμένη. Έτσι απάντησε με ένα νεύμα και έφυγε αφήνοντας την μόνη της.
  Το επόμενο πρωί την  Μαίρη την υποδέχτηκε η ίδια η πριγκίπισσα και της είπε πως την ζητάει ο πρίγκιπας .Η Μαίρη διέκρινε μία ευχαρίστηση στον τόνο της φωνής της, σαν να γνώριζε τον λόγο για τον οποίο την ζήτησε .Έτσι κατευθύνθηκε στο δωμάτιο του πρίγκιπα.
Η Μαίρη μπήκε στο δωμάτιο και αντίκρισε έναν πρίγκιπα τελείως διαφορετικό. Φαινόταν πολύ οργισμένος.
-Με Ζητήσατε;
-Είμαι πολύ θυμωμένος μαζί σου. Τι απροσάρμοστη συμπεριφορά ήταν αυτή?
-Μα…
-Μην με διακόπτεις .Όλα αυτά τα ψέματα νόμιζες ότι δεν θα τα μάθω; Δεν έκανες ούτε καν τον κόπο να κάνεις αυτά που σου είχαν αναθέσει και μίλαγες με έναν τρόπο λες και ήσουν βασίλισσα. Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα στο πω .Λυπάμαι πρέπει να φύγεις.
Και όντως λυπόταν. Η Μαίρη  έβλεπε μέσα σε αυτά τα πράσινα μάτια τον πόνο που του προξενούσε αυτή η απόφαση αλλά μόνο επειδή τον ήξερε καλά. Οι περισσότεροι θα έβλεπαν  μόνο θυμό σε αυτά τα τέλεια χαρακτηριστικά. Έτσι η Μαίρη αποφάσισε να μιλήσει.
-Δεν ξέρω τον λόγο για τον οποίο με κατηγορείτε, όμως θα φύγω το επόμενο πρωί αφού μου το ζητάτε.
Η Μαίρη του έριξε μία τελευταία ματιά και βγήκε από το δωμάτιο. Μόνο εκείνη ήξερε πόσο υπέφερε μέσα της.
 Πράγματι, Η Μαίρη έφυγε το επόμενο πρωί για το χωριό της. Όταν έφτασε εκεί αντίκρισε κατεστραμμένα  σπίτια ,νεκρούς ανθρώπους και δεν ήξερε τι είχε συμβεί .Έτσι περιπλανήθηκε στις γύρω περιοχές για να μάθει τι είχαν απογίνει οι δικοί της.
Μετά από λίγο βρήκε έναν ηλικιωμένο να κάθεται κάτω από ένα δέντρο και τον ρώτησε εάν ήξερε τίποτα για την οικογένεια της και τι είχε συμβεί στο χωρίο.
-Δεσποινίς προφανώς δεν έχετε ιδέα .Η οικογένεια σας ζει αλλά δεν ξέρω για πόσο αφού έχουμε πόλεμο!
                                                           

                                                                400  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

-Μαμά, μαμά πες μου τι έγινε μετά. Ο πρίγκιπας και η Μαίρη τι απέγιναν; Παντρεύτηκαν;
-Λοιπόν παιδάκι μου, ο πρίγκιπας  πήγε στον πόλεμο και η Μαίρη όσο περίεργο και αν σου φαίνεται ,πήγε μαζί του για να τον προσέχει. Τόσο μεγάλη βλέπεις ήταν η αγάπη της για εκείνον. Φρόντιζε ώστε να ενημερώνονται οι γονείς του, γράφοντας τους γράμματα. Θα ήθελες να σου πω τι έλεγε ένα από αυτά ;
-Ναι ,ναι  πες μου!

      Ο πόλεμος έχει αρχίσει εδώ και πέντε χρόνια αλλά έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως σύντομα θα βγούμε νικητές. Το Κάμελοτ θα λάμψει ξανά. Ο Μιχαήλ είναι ο πρώτος υπερασπιστής του βασιλείου και δεν το βάζει εύκολα κάτω. Ελπίζει να σας δει σύντομα…                                                                       Ρενίκιος

-Τελικά ο πόλεμος τελείωσε;
-Ναι, όπως το είχε προβλέψει η Μαίρη.
-Γιατί όμως υπογράφει σαν Ρενίκιος;
-Επειδή οι γυναίκες δεν πολεμούσαν τότε.
-Τι έγινε στο τέλος;
 -Ο πρίγκιπας ένιωσε για πρώτη φορά την αγάπη στο πρόσωπο της Μαίρης και ήξερε πως δεν έπρεπε να την αφήσει να φύγει .Ειδικά όταν έμαθε πως πολέμησε μαζί του, διακινδυνεύοντας την ζωή της. Έτσι της ζήτησε να τον παντρευτεί.
-Εκείνη τι απάντησε;
-Του είπε πως δεν μπορούσε να το κάνει.
-Γιατί;
-Επειδή είναι από αντίθετους κόσμους.
-Έτσι απλά;
-Δεν το περίμενες έτσι;
-Όχι.
-Τότε έχεις δίκιο. Δεν το ξέρουν πολλοί ,αλλά η ιστορία έχει και συνέχεια η οποία δεν είναι τόσο γνωστή .Ο πρίγκιπας υποσχέθηκε στην Μαίρη πως εάν γινόταν γυναίκα του εκείνος θα πήγαινε να ζήσει  μαζί της, στο χωριό.
-Αλήθεια;
-Φυσικά! Τα απαρνήθηκε όλα για την αγάπη της Μαίρης .Ξέχασε τις αρχές με τις οποίες είχε μεγαλώσει, για εκείνην. Αυτό είναι αληθινή αγάπη, να κάνεις τα πάντα για το πρόσωπο που αγαπάς.

Depi Briel.