Η μάχη του έρωτα (Κεφάλαιο 30)

Σχεδόν έναν μήνα αργότερα…

Είχε αδειάσει όσα μπουκάλια είχε στο υπόγειο. Δεν έβρισκε κάτι άλλο να πιει. Έπρεπε να βγει για να ψωνίσει τίποτα. Δεν άντεχε ούτε λεπτό χωρίς το αλκοόλ να κυλά αργά και βασανιστικά στις φλέβες του. Δεν ήθελε όμως να δει το φως του ηλίου, ούτε να πέσει πάνω σε κανέναν γνωστό. Είχε δυσκολευτεί για να καταφέρει να τρυπώσει εκεί μέσα.

Πήρε το μικρό ραδιοφωνάκι που κουβαλούσε πάντα μαζί του και έβαλε να ακούσει τίποτα να ξεχαστεί.
«Γρήγορες ειδήσεις: Απέσυρε μετοχές ύψους δώδεκα εκατομμυρίων ο κύριος Μέγας από την αγορά. Το χρηματιστήριο έπεσε κατά δύο βαθμούς χθες τα ξημερώματα μετά από την αναπάντεχη κίνηση του Δούκα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτα μετά το κραχ της ελληνικής αγοράς. Έχουμε τα τελευταία νέα από την κατάσταση της υγείας της κόρης του Δούκα. Έγκυρες πηγές μας ενημερώνουν πως είναι καλύτερα και σύντομα θα βγει από την εντατική στην οποία είναι μέχρι και σήμερα σωληνωμένη. Αναμένουμε νεότερα στις επόμενες ώρες. Ευχόμαστε στον κύριο Δούκα να αγκαλιάσει ξανά την κόρη του…» το έκλεισε απότομα. Δεν ήθελε να ακούσει τίποτα γι’ αυτήν.
Έτσι πέρασαν οι μέρες με τον Ντίνο να πίνει σαν να μην υπάρχει αύριο, να καπνίζει και να κοιτάει το κενό. Δεν είχε δυνάμεις να αντισταθεί στην θλίψη του. Δεν μπορούσε να κατανοήσει πως είχε πέσει στην παγίδα της. Πως τον είχε κάνει να χάσει το αστυνομικό του δαιμόνιο και να πιστέψει στον κούφιο έρωτα; Αφού εκείνος δεν ήταν για έρωτες και για φιλιά. Δεν ήταν καν ρομαντικός άντρας. Πως του είχε ξεφύγει το παρελθόν αυτής της κοπέλας που φαινόταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά; Πόσο ηλίθιος και μαλάκας ένοιωθε.
Είχε προσπαθήσει αρκετές φορές να μάθει που την είχαν πάει, αλλά ήταν μάταιο. Ο Δούκας είχε διασφαλίσει καλά την ασφάλεια της μονάκριβης κόρης του. Κάθε μέρα άκουγε τις ειδήσεις, μήπως και πουν κάτι για την Νεφέλη και τελικά μετά από είκοσι μέρες ήρθε το πρώτο διαφωτιστικό νέο.
«Σε ιδιωτική κλινική του Κολωνακίου είναι πλέον καλά στην υγεία της, η κόρη του μεγαλοεπιχειρηματία Δούκα. Σε μια εβδομάδα το πολύ θα μπορεί να επιστρέψει σπίτι της», αναστέναξε ανακουφισμένος ο Ντίνος στο νέο.
Τουλάχιστον ήταν ζωντανή η μία από τις δύο. Γιατί για την Χριστίνα δεν μπορούσε να είναι απόλυτα σίγουρος για την κατάληξη που θα είχε. Το μυαλό του είχε κολλήσει μετά από την αποκάλυψη του ποια ήταν πραγματικά η Νεφέλη. Τον είχε πάρει τόσο από κάτω που δεν μπορούσε να σκεφτεί λογικά.
Άνοιξε ακόμα ένα μπουκάλι βότκα και στρώθηκε στο πάτωμα. Αφού δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, θα έπινε. Ήθελε να ναρκώσει ξανά το μυαλό του, να το θολώσει, να μείνει απαθής σε ότι συμβεί. Δεν άντεχε περισσότερο την πραγματικότητα που απλωνόταν γύρω του. Το ήπιε σχεδόν μονορούφι. Ρούφηξε κάθε σταγόνα από το μπουκάλι, μην τυχόν κι πήγαινε καμιά χαμένη και σηκώθηκε από το έδαφος για να περπατήσει μέχρι την καρέκλα του. Δύο βήματα κι αυτά μισά, είχε καταφέρει να κάνει πριν σωριαστεί στο έδαφος, σχεδόν λιπόθυμος.




Ο Γιώργος έπιασε το κεφάλι του ανήμπορος να αντιδράσει στα γεγονότα που σαν καταρράκτης έπεφταν πάνω του και τον διέλυαν. Ο Ντίνος εξαφανισμένος, οι ανώτεροι να απειλούν με ξήλωμα, ο Δούκας να πιέζει να συναντήσει τον Μέγα, η Χριστίνα άφαντη και εκείνος κάπου στην μέση να περιμένει το θαύμα. Ένα θαύμα από τον Ύψιστο που όπως φαίνεται τον είχε ξεχάσει.
Όλες του οι προσπάθειες να βρει τον Ντίνο έπεσαν στο κενό. Η κυρά Θοδώρα δεν είχε ιδέα που βρισκόταν ο γιος της και κυρίως δεν τον είχε δει από την ημέρα που ξεκίνησε αυτή η επιχείρηση.
«Σήκω να πάμε να περπατήσουμε!» τον άρπαξε από το χέρι η γυναίκα του μήπως και κατάφερνε να τον τραβήξει από τον βούρκο στον οποίο έπεφτε. «Θα κάνει καλό κι στο μωρό»
«Δεν έχω όρεξη αγάπη μου! Δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ; Όλα στράφι…»
«Ωραία και πόσο καιρό θα τον κλαίμε τον μακαρίτη; Όχι για να ξέρω πόσο θα φοράω τα μαύρα!» τον ειρωνεύτηκε και κάθισε δίπλα του. «Ο Ντίνος δεν είναι μωρό παιδί για να παίζει κρυφτό με την δουλειά του. Θα έπρεπε να ξέρει πως αυτή η επιχείρηση ήταν επικίνδυνη απ’ όλους τους τομείς. Μωρό μου, αν ο Ντίνος θέλει να αυτοκαταστραφεί, χάρισμά του! Εγώ εσένα όμως σε θέλω στα λογικά σου, το ‘πιασες;»
«Άσε με να δω λίγο ειδήσεις και θα πάμε σε πέντε λεπτάκια. Μέχρι να ετοιμαστείς δηλαδή!» της έκλεισε το μάτι και την άφησε να γίνει όμορφη. Δεν μπορούσε να σέρνεται κι ο ίδιος σαν φάντασμα γύρω από τον εαυτό του. Έπρεπε πράγματι κάπως να προστατέψει τον εαυτό του και κυρίως το παιδί που σε λίγο καιρό θα ερχόταν στον κόσμο.
Άνοιξε την τηλεόραση και κάθισε να ακούσει τι γινόταν στον κόσμο. Έπεσε πάνω σε μια ξανθιά παρουσιάστρια που κοιτούσε με τρόμο προς την κάμερα. Του κίνησε την περιέργεια και δυνάμωσε. Η κοπέλα ήταν έτοιμη να τσιρίξει από… φόβο; Ξαφνικά ένας μαυροντυμένος άντρας μπήκε μπροστά στην κάμερα με ένα όπλο στο χέρι.
«Αν την θέλεις ζωντανή Δούκα, θα κάνεις ότι σου πω», ο Γιώργος δυνάμωσε κι άλλο την φωνή. «Αν δεν συνεργαστείς θα της τινάξω τα μυαλά στον αέρα», είπε ο άντρας και έδειξε μια φωτογραφία.
Ο Γιώργος αναγνώρισε αμέσως την κοπέλα. Η Νεφέλη. Μα πως ήταν δυνατόν; Η Νεφέλη ήταν στο νοσοκομείο. Τι είχε γίνει; Έπιασε τον ασύρματο και ειδοποίησε τους συναδέλφους να πάνε στο στούντιο της εκπομπής. Έπρεπε να μάθει! Άρπαξε το όπλο του, φίλησε την γυναίκα του βιαστικά και έφυγε σαν σίφουνας προς το αμάξι του. Ξεκίνησε να οδηγάει προς το στούντιο όταν το κινητό του χτύπησε. Κοίταξε τον αριθμό. Δεν τον αναγνώριζε.
«Ναι», απάντησε απότομα.
«Σε δέκα λεπτά να είσαι στο ξενοδοχείο Αστέριον, θα μπεις από την πίσω πόρτα, στο υπόγειο», ήταν τα μόνα λόγια που του είπε ο άγνωστος άντρας.
Άλλαξε πορεία την τελευταία στιγμή.

Βασιλική Κυργιαφίνη