Βρικόλακες με το ζόρι (Μέρος 2)

Όταν ήταν παιδιά, άνθρωποι ακόμα, είχαν ντυθεί μια φορά βρικόλακες στο Χάλογουιν πάρτι του σχολείου. Κατά κύριο λόγο ήταν ιδέα του Μάξιμους –ο Χένρι δεν είχε σκοπό να μασκαρευτεί–, όμως μετά από τις χιλιάδες παρακλήσεις τού αδερφού του, υπέκυψε. Εννοείται πως, όταν έφτασαν στο σχολείο, ήθελε να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί.
Το γεγονός δε πως ήταν σχετικά παρόμοιοι, με τη μόνη διαφορά ότι ο Χένρι ήταν σαν αστεία μίνι έκδοση του αδερφού του –τότε είχαν μεγαλύτερη διαφορά στο ύψος– έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Το αποκορύφωμα της κακοτοπιάς ήταν, όταν η Μάρτζι, το κοριτσάκι που άρεσε στον Χένρι, σχολίασε τη στολή του γελώντας.
Της άρεσε, όμως εκείνος, πλημμυρισμένος από ανασφάλεια και ντροπή, υπέθεσε πως το έκανε για να τον κοροϊδέψει. Αυτό ήταν και η πέτρα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Χένρι γδύθηκε, μένοντας με το κοντομάνικο μπλουζάκι, μέσα στο κρύο του Οκτώβρη, με αποτέλεσμα να πάθει πνευμονία.
Ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα έλεγε πως εκείνη η εμπειρία θα είχε αφήσει αρνητικά κατάλοιπα στον μικρό Χένρι, όμως για κάποιον παράδοξο λόγο έγινε το ακριβώς αντίθετο. Μέχρι τότε αδιαφορούσε για τους βρικόλακες, αλλά κάτι άλλαξε μέσα του εκείνη τη μέρα. Ως παιδί ακόμη βέβαια δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, πέρα από το να βλέπει καρτούν με βρικόλακες, να συλλέγει κούκλες και να φοράει τη στολή του, όταν δεν τον έβλεπε κανείς.
Όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία να ακολουθήσει την αιώνια ζωή, την άρπαξε δίχως δεύτερη σκέψη. Άπειρος χρόνος, για να κάνω όσα μου αρέσουν, πέρασε αμέσως η ιδέα στο μυαλό του. Το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνει ήταν να μεριμνεί για το φαγητό του. Και ως άνθρωπος θα έπρεπε να το κάνει αυτό εξίσου βέβαια. Μόνο που εκεί τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Δεν μπορούσες να παραγγείλεις στις τρείς το χάραμα δύο λίτρα Β ρέζους θετικό επειδή σε έπιασε βραδινή λιγούρα.
Είχαν βέβαια κι εκείνοι τις λύσεις τους. Η κοινωνία των βρικολάκων είχε εξελιχθεί πλέον εν έτη 2017, αλλά και πάλι αντιμετώπιζαν προβλήματα.


Angelina S.