Απόρρητο Κεφάλαιο: Πείραμα 9 (Κεφάλαιο 8) - "Κρυμμένη Μοίρα"

Τις επόμενες τέσσερις μέρες η ομάδα δεν κατάφερε να ψάξει στον δεύτερο όροφο, καθώς καραδοκούσαν πότε ο συνταγματάρχης πότε ο αντισυνταγματάρχης και πότε ο λοχίας. Ο Δόκτωρ Walls τελείωσε με τους δυο νέους κλώνους κι αφού όλες οι εξετάσεις βγήκαν καλές, τους έστειλε στην απόρρητη βάση, ενώ οι στρατιώτες Nick και Francis είχαν γυρίσει στην καθημερινότητα τους στο στρατόπεδο που βρίσκονταν.
Η Christie έχοντας συλλέξει διάφορες πληροφορίες για τον Δόκτωρ Walls, προσπαθούσε να βρει ποιος άλλος ήταν πίσω από όλο αυτό. Έχοντας πάρει τα ρούχα και τα πράγματα τής πληρωμένης δολοφόνου, προσπαθούσε να σκεφτεί τρόπο να ξαναμπεί σε εκείνη την κρυμμένη εγκατάσταση. Το τηλέφωνο της Veronica χτύπησε. Κάποιος έπαιρνε με απόκρυψη. Με φόβο πάτησε το πράσινο κουμπί του κινητού και μούγκρισε.
«Εδώ Δόκτωρ Walls. Θα σε ξαναχρειαστώ, Veronica. Αυτή τη φορά θα βγάλεις δυο από τη μέση. Με τα διπλά λεφτά φυσικά» ακούστηκε κι εκείνη πάγωσε. «Σε περιμένω στο ίδιο σημείο να βρεθούμε σήμερα στις δέκα το βράδυ, για να σου πω λεπτομέρειες». Μούγκρισε και έκλεισε το τηλέφωνο.
Στις δέκα παρά βρέθηκε έξω από την εγκατάσταση, που βρισκόταν κρυμμένη μέσα στο στρατόπεδο του Όρεγκον. Έχοντας μεταμφιεστεί σε Veronica μπήκε δείχνοντας το συνθηματικό. Μετά συνάντησε στο γραφείο τον Δόκτωρ Walls. Εκείνος της έδειξε τις φωτογραφίες του James και του Henry.
«Αυτοί οι δύο είναι ο στόχος σου. Αύριο θα βγουν έξω. Έχεις πέντε μέρες προθεσμία να τους "καθαρίσεις". Κάνε καλά τη δουλειά και φέρε ένα αποδεικτικό στοιχείο από τον καθένα. Εγώ θα σου δώσω τα διπλά, τέσσερα εκατομμύρια δολάρια».
Εκείνη πάγωσε για λίγο. Μετά έγνεψε καταφατικά και πήρε τις φωτογραφίες μαζί της. Ο Δόκτωρ Walls είπε:
«Στον φάκελο αυτόν θα βρεις την προκαταβολή σου».
Η Christie πήρε τον φάκελο κι έφυγε γρήγορα. Όταν έφτασε σπίτι άνοιξε τον φάκελο και είδε τα χρήματα. Είχε κρατήσει και τα προηγούμενα λεφτά και τα είχε κρύψει σε μια κούτα στο πατάρι.
Την επόμενη μέρα έδωσαν έξοδο στον Henry και τον James. Εκείνοι κατάλαβαν ότι είχε έρθει η ώρα και ήταν σε εγρήγορση. Η Christie περίμενε κρυμμένη μερικά μέτρα πιο πέρα από το στρατόπεδο κι όταν τους είδε να πλησιάζουν, εμφανίστηκε προσεκτικά μπροστά τους. Όμως ο James είχε μαζί του έναν σουγιά κρυμμένο για προστασία. Είδε πως κάποιος κρυβόταν και έβγαλε τον σουγιά...



2018: Ο Walls έκανε πειράματα για την κλωνοποίηση προσπαθώντας για το τέλειο αποτέλεσμα. Παίρνοντας τα δείγματα του DNA έκανε χιλιάδες πειράματα. Περνώντας όμως ο καιρός είχε αρχίσει να απογοητεύεται ο Walls. Στο μεταξύ ο Mac Koi με τους συναδέλφους του έκαναν χιλιάδες τσιπ με αποτυχία. Ήθελαν το τσιπ αυτό να είναι σαν μίνι υπολογιστής. Ένα πολυεργαλείο τόσο μικρό όσο ένα γραμματόσημο, που θα ανακαλούσε τη μνήμη σε νανοδευτερόλεπτα και θα ακολουθούσε κάθε εντολή, που θα δινόταν στον κλώνο. Πολλά εκατομμύρια είχαν ήδη ξοδευτεί και θα χρειάζονταν κι άλλα.
Ήταν ώρες ατέλειωτες μαζεμένοι και προσπαθούσαν να λύσουν τα προβλήματα που προέκυπταν. Στην αρχή ήθελαν να κάνουν μια πρόσμιξη που θα έκαναν όλους τους κλώνους. Αλλά υπήρχαν κάποιες παράμετροι. Ο κάθε ξεχωριστός στρατιώτης είχε προσωπικά θέματα υγείας και δεν μπορούσαν να βρουν την καλύτερη φόρμουλα, που θα ταίριαζε σε όλους.
Τότε ο Walls είχε κάτσει στο παράθυρο ξεφυσώντας. Κοιτούσε και προσπαθούσε να ηρεμήσει. Να σκεφτεί. Είχε πάει να πάρει μια κούπα με εσπρέσο. Γυρνούσε γύρω γύρω. Σε λίγο ήρθε ένας συνεργάτης του και πήρε μια άλλη κούπα να πιεί κι εκείνος καφέ. Μόνο που εκείνος έπινε γαλλικό. Ο Walls κοιτούσε τις παρόμοιες κούπες με τους δυο καφέδες. Κοιτούσε σαν χαμένος. Ξαφνικά του ήρθε η ιδέα. Όλοι οι κλώνοι ίδιοι, αλλά οι προσμίξεις διαφορετικές. Μα πώς ήταν δυνατόν να κολλήσει σε κάτι τόσο απλό! Αμέσως άρχισαν τα πετυχημένα πειράματα και όλη η ομάδα αναπτέρωσε το ηθικό της.



2020: O James τραυμάτισε την Christie στο χέρι και εκείνη έκλεισε το στόμα της για να μη φωνάξει. Πάγωσαν και οι δύο. Κοιτούσαν χλομιασμένοι την Christie και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Την πήραν γρήγορα και την πήγαν λίγο παρακάτω. Τηλεφώνησαν σε ασθενοφόρο και μετά από λίγο έφτασε στο σημείο που βρίσκονταν. Μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο οι γιατροί τής είχαν κλείσει την πληγή. Την έβαλαν μέσα για προληπτικούς λόγους. Ο James έδωσε τα στοιχεία της αδερφής του, Ann, για να μη μαθευτεί πως η Christie ήταν ζωντανή. Είπαν πως δήθεν είχε τρυπηθεί από το σουγιά που βρισκόταν στα κλειδιά της.
Την επόμενη μέρα βγήκε από το νοσοκομείο κι όλοι μαζί πήγαν στο σπίτι της. Τους έδειξε τις φωτογραφίες και τους περιέγραψε όσα είχε μάθει. Εκείνοι την κοιτούσαν αποσβολωμένοι. Όλα αυτά με την κλωνοποίηση τους φαίνονταν εξωπραγματικά. Αυτό όμως δικαιολογούσε τη συμπεριφορά τόσο του κλώνου Paul όσο και του κλώνου Christie, αλλά και τις χιλιάδες εξετάσεις που τους είχαν κάνει. Ο Henry της είπε για τον κλώνο Christie κι αμέσως κατάλαβε πως τώρα θα έμπαιναν στο στρατόπεδο οι κλώνοι του James και του Henry.
Όντως ο Δόκτωρ Walls ανυπομονούσε να τους αντικαταστήσει, αλλά έπρεπε να περιμένει τη Veronica να του πει, αν τους είχε σκοτώσει. Συνέχιζε να κοιτάει τις κάμερες ασφαλείας και είχε σκοπό να βγάλει από τη μέση οποιονδήποτε έψαχνε να βρει στοιχεία. Όμως ο επιστήμων Brian Mills δε θα του επέτρεπε να κάνει κάτι τέτοιο ξανά...



Δέσποινα Τ.
Μάριος Κ.