Συνέντευξη με τη Μαρία Γεωργοπούλου

Η Λυδία, μία μοναχική κοπέλα, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, καθώς η μητέρα της πέθανε στη γέννα. Δεν γνωρίζει τον πατέρα της που, άλλωστε, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για εκείνη. Μετά τις σπουδές της, η μοίρα φαίνεται να της δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο.

Έτσι "κυλάει" η ζωή της Λυδίας, όπως την αφηγείται η Μαρία Γεωργοπούλου στο βιβλίο της "In Aeternum - Στην Αιωνιότητα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Και έτσι θα "κυλάει", μέχρι που η Λυδία αναλάβει την προετοιμασία μίας έκθεσης με πίνακες ζωγραφικής και γκραβούρες με θέμα την Κόλαση. Τότε είναι που η ζωή της θα ανατραπεί.

Αρχικά, θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα από όσα η ίδια για τον εαυτό της και τη ζωή της. Στη συνέχεια και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της έκθεσης, θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με τον Μάξιμο. Και σύντομα θα ανακαλύψει ότι πρόκειται για έναν σκοτεινό και απρόσιτο άντρα, που κρύβει μυστικά.

Μυστικά που θα φέρουν τη Λυδία αντιμέτωπη με την Κόλαση… Εκεί όπου κατοικούν οι δαίμονες...



Η Μαρία Γεωργοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και απέκτησε μεταπτυχιακό στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το διάβασμα είναι ο βασικός τρόπος να
περνάει η ώρα της από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Η συγγραφή ήρθε λίγο αργότερα, όταν συνειδητοποίησε ότι οι ιστορίες που είχε στο μυαλό της, ήταν πάρα πολλές και δεν έπρεπε να ξεχαστούν. Όταν δεν διαβάζει ή γράφει, παρακολουθεί
φανατικά ταινίες και σειρές. Το «In Aeternum» είναι το πρώτο της βιβλίο.




1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.


Το «In Aeternum-Στην Αιωνιότητα» είναι η ιστορία της Λυδίας, της οποίας η ήρεμη ζωή παίρνει μία απρόσμενη τροπή όταν αναλαμβάνει να προετοιμάσει μία έκθεση με πίνακες ζωγραφικής και γκραβούρες με θέμα την Κόλαση. Πρόκειται για μία ιστορία που έχει έντονη δόση μυστηρίου και η οποία στην ουσία μιλάει για τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας και πως αυτές οι επιλογές είναι καθοριστικές για την ευτυχία μας.

2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;

Η κυριότερη πηγή έμπνευσής μου είναι, χωρίς αμφιβολία, η φύση και οι καιρικές συνθήκες. Η εναλλαγή των εποχών πάντα δημιουργούσε εικόνες στο μυαλό μου, οι οποίες σιγά σιγά γινόντουσαν ιστορίες. Το «In Aeternum-Στην Αιωνιότητα» γεννήθηκε έναν χειμώνα, στον οποίο είχα αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για διάφορες μεσαιωνικές ιστορίες και πιστεύω. Κάποια στιγμή διάβασα πληροφορίες για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων της εποχής και αυτή ήταν η σπίθα.

3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;

Γράφε για σένα. Μην γράφεις αυτά που πιστεύεις πως θα θέλουν οι άλλοι να διαβάσουν


4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;

Μου αρέσει να διαβάζω πολλά λογοτεχνικά είδη για διάφορους λόγους. Μια ιδιαίτερη αδυναμία έχω στη φαντασία (είτε young adult είτε urban fantasy), αλλά και στα historical romance. Όταν γράφω μου αρέσει να μπλέκω το μυστήριο με τη φαντασία και με μία γερή δόση συναισθήματος.


5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;

Πολύ δύσκολη ερώτηση! Θα πω όμως τους δευτερεύοντες χαρακτήρες γιατί βοηθούν μία καλή ιστορία να γίνει καλύτερη με την παρουσία τους.


6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;

Να υποθέσω ότι δεν μετράνε οι ιστορίες μου έγραφα όταν ήμουν 10, σωστά; Λοιπόν, σοβαρά ξεκίνησα να γράφω στα 24.


7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;

Η σκληρή δουλειά. Ένα βιβλίο χρειάζεται και τα τρία, αλλά η σκληρή δουλειά σε βοηθάει πάντα να βελτιωθείς. 

8. Γιατί γράφεις;

Γιατί θέλω να μοιράζομαι τις ιστορίες που έχω στο μυαλό μου με ανθρώπους που αγαπούν να τις διαβάζουν.

9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.

Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Για μένα τόσο ένας συγγραφέας όσο και ένας αναγνώστης θα πρέπει να διαβάσουν τη σειρά βιβλίων Harry Potter. Ο πρώτος για να δει πως ένα σωστό βιβλίο για παιδιά μπορεί να διδάξει πολλά και τους ενήλικες και ο δεύτερος για να περάσει καλά και να ξεφύγει για λίγο από την καθημερινότητα που έχει γίνει κουραστική.

10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Αρκετά πράγματα. Έχω μεγάλη έμπνευση και όρεξη για γράψιμο. 

11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;

Μέσω των social media. Μπορούν να με βρουν στο Facebook (Maria Georgopoulou), στο Instagram (maria_love_for_books) και στο Twitter.




Αν το βιβλίο σας κίνησε το ενδιαφέρον, πάρτε μέρος στην κλήρωση του Moonlight Tales, για να κερδίσετε 1 αντίτυπο του "Σκοτεινές Επιθυμίες", πατώντας εδώ.