Παρουσίαση Βιβλίου: Ο Λόφος του Ερνιόν

Στα τέλη του 2020 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Λόφος του Ερνιόν» της Έλενας Μπολονάση από τις εκδόσεις 24 γράμματα. Ένα έξυπνο αστυνομικό μυθιστόρημα με κοινωνικές προεκτάσεις, που πραγματεύεται όχι μόνο το έγκλημα, τον σωφρονισμό και την προσπάθεια των αποφυλακισμένων για μία διαφορετική ζωή, αλλά και τη θλίψη, τον έρωτα, τη βία, την απώλεια και την αγάπη. Το βιβλίο μπορεί να θεωρηθεί μελέτη περίπτωσης για το τι συμβαίνει όταν οι περιστάσεις αποδεικνύονται πιο ισχυρές από τη δύναμη του ατόμου και παράλληλα εγχειρίδιο για το πώς μπορεί κάποιος να διεκδικήσει και πάλι το δικαίωμα του στην ελευθερία επιλογής.

Μία εξαιρετική συλλογή πολυδιάστατων και ιδιαίτερων χαρακτήρων σε ένα αριστοτεχνικά πλεγμένο σκηνικό, που φέρνει τα πάνω κάτω στην ιστορία και στη ζωή της πρωταγωνίστριας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τα παιδικά γέλια σβήνουν απότομα στον λόφο του Ερνιόν. Η Σοφία χάνει τον τρίχρονο Άγγελό της, σε μια φαινομενικά αναίτια ένοπλη επίθεση. Ο πρώην άντρας της, ο Κέβιν, επιστρέφει βίαια, όμως η Σοφία δεν είναι πια η ίδια. Ορθώνοντας το ανάστημά της στην κακοποίηση, βρίσκεται καταπλακωμένη από το παγωμένο άψυχο σώμα του Κέβιν στο σαλόνι της. Στη φυλακή, ανάμεσα σε ειδεχθείς εγκληματίες, η επιβίωσή της μετατρέπεται σε παιχνίδι με σκοτεινούς κανόνες. Αποκαλύψεις, σκιές από το παρελθόν αλλάζουν τα δεδομένα της.

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Η Σοφία μαθαίνει με σκληρό τρόπο πως "η αγάπη είναι προνόμιο των γενναίων". Για να κερδίσει ξανά τη ζωή που έχασε και να βρει το μυστικό που της στέρησε τον γιο της, θα πρέπει να γυρίσει εκεί όπου άρχισαν όλα, στον λόφο του Ερνιόν.


 

Η συγγραφέας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Αποφοίτησε αριστούχος από το Ενιαίο Λύκειο. Σπούδασε στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε. Ταυτόχρονα, σπούδαζε μουσική (μπουζούκι, κιθάρα και πλήκτρα). Στη συνέχεια, αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως ασκούμενη δικηγόρος, εργάστηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Υπουργείο Τουρισμού). Σπούδασε σενάριο και δημιουργική γραφή στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula Rasa”, όπου πλέον διδάσκει εγκληματολογία. Παρακολούθησε σεμινάρια για την τέχνη και την τεχνική του θεάτρου με τον Στέφανο Ληναίο. Από το 2010 ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες πολιτιστικού περιεχομένου (tralala.gr, all4fun.gr) γράφοντας κυρίως θεατρικές κριτικές. Ασχολείται, επίσης, με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ και για δύο χρόνια συνεργάστηκε με το tvnea.com. Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά). To 2016, στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, απέσπασε το 3ο βραβείο σεναρίου μικρού μήκους με το «Μην Ξεχνάς». Το 2017, στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, απέσπασε το 1ο βραβείο σεναρίου μικρού μήκους με το «Αντέχεις το σκοτάδι».

Σχόλια αναγνωστών

Η συγγραφέας, όντας καθηγήτρια εγκληματολογίας και δικηγόρος στο επάγγελμα, αφενός, γνωρίζει πολύ καλά ποια βασικά χαρακτηριστικά χρειάζεται μια αστυνομική περιπέτεια για να είναι ενδιαφέρουσα και τεκμηριωμένη και αφετέρου να κρατάει σε αγωνία τον αναγνώστη.

Πρόκειται για μια αστυνομική περιπέτεια με ανατροπές, που απλώνει τα πλοκάμια της στις ζωές των ανθρώπων εκείνων, που μέσα από την αθώα ψυχή τους ξεβράζουν τα φονικά τους ένστικτα. Γιατί μόνο έτσι μπορούν να σώσουν την τιμή τους – μόνο έτσι μπορούν να βάλουν τέλος στις αποτρόπαιες πράξεις των βιαστών τους. Όπως η Σοφία, η ηρωίδα του βιβλίου μας.

Λαμπριάνα Κυριακού, Δημοσιογράφος

 

Το μυθιστόρημα έχει κινηματογραφική δράση, με γλώσσα άμεση και εικονοπλαστική, γρήγορη εξέλιξη και έξυπνη πλοκή. Ταυτόχρονα, έχει έντονα κοινωνικές προεκτάσεις… Αυτό που αγαπήσαμε περισσότερο είναι πως οι δυσκολίες, οι απώλειες και οι απογοητεύσεις πεισμώνουν και σφυρηλατούν τους πρωταγωνιστές με κοινό παρονομαστή την αγάπη, την αφοσίωση, αλλά και το χιούμορ, όπου χρειάζεται. «Ο λόφος του Ερνιόν» μπορεί να αγγίξει τον κάθε αναγνώστη, προκαλώντας τον να το διαβάσει μέχρι τέλους…

Δημοσιεύτηκε στο www.artviews.gr

 

Καιρό είχα να διαβάσω κάτι τόσο έξυπνο και ανατρεπτικό, που να μη σε αφήνει να ησυχάσεις μέχρι να ανακαλύψεις τι συμβαίνει! Το διάβασα απνευστί σε δύο βράδια, με αγωνία και έκπληξη για τις ανατροπές!

Γιώργος Κ., Δικηγόρος


Τι να πει κανείς γι' αυτό το βιβλίο; Ατμοσφαιρικό, μυστηριώδες, αστυνομικό, αισθηματικό, ιστορικό, ψυχολογικό, βιβλιοφιλικό, με λίγα λόγια, ένα εξαιρετικό λογοτέχνημα. Απ' τις πρώτες κιόλας σελίδες, η πλοκή, σαν ιστός αράχνης που έχει υφάνει η μοίρα, χωρίς να το γνωρίζουν τα υποψήφια θύματα της, συνδέει χαρακτήρες και καταστάσεις με τέτοιον τρόπο που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Η συγγραφική δεινότητα της Μπολονάση ανταμείβει και γοητεύει τον αναγνώστη, παρασύροντάς τον στον κόσμο που με τόση μαεστρία έχτισε. Το προτείνω ανεπιφύλακτα…

Ιωάννα Χ., Καθηγήτρια, Msc Special Education & Child psychology


Εξαιρετικό βιβλίο από την πρώτη λέξη μέχρι την τελευταία. Ένιωσα την εγκληματολογία που διδαχθήκαμε. Και φυσικά το ότι οι άνθρωποι δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που δείχνουν.

Ελένη


Ένα απίστευτα ενδιαφέρον αστυνομικό αλλά και κοινωνικό μυθιστόρημα με χαρισματική γραφή. Σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή και σε κρατάει μέχρι το τέλος. Ειδικά το τέλος με άγγιξε και λόγω ειδικότητας Κ.Λ. γιατί είναι μία πραγματική αλήθεια. Από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει. Πραγματικά το διάβασα με μία ανάσα.

Ζαννέτα, Κοινωνική λειτουργός


Ως φαν της αστυνομικής λογοτεχνίας πρέπει να πω πως είχα παρά πολύ καιρό να διαβάσω βιβλίο του είδους αυτού, μονορούφι!

Γιάννης Τσανακαλιώτης, μουσικός


Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε η συγγραφέας στο Moonlight Tales εδώ