Παρουσίαση Βιβλίου - Για την Ολίβια


Ένας φύλακας ενός μικρού νησιού πετάει στη θάλασσα ένα μπουκάλι με ένα γράμμα μέσα και κάνει μια ευχή. Το γράμμα να βρει τον προορισμό του. Έπειτα φεύγει από το μέρος που ζούσε για να αλλάξει ζωή και μετακομίζει στην πόλη.

Η Ολίβια ζει με την οικογένειά της, τον άντρα της και τα δυο παιδιά της. Ανακαλύπτει ένα μπουκάλι με ένα γράμμα στην παραλία και αισθάνεται σαν να είναι γραμμένο από κάποιον που τον ήξερε πάντα. Η Ολίβια αγαπά τον τόπο της, οι βόλτες στην παραλία την ηρεμούν. Όμως η δουλειά του άντρα της τους αναγκάζει να μετακομίσουν στην πόλη.

Εκεί γνωρίζει τον Πίτερ, που με τον ερχομό του αλλάζουν τα πάντα στη ζωή της. Όχι όμως με τον εύκολο τρόπο, καθώς τα προβλήματα στην οικογένειά της έγιναν η προσωπική φυλακή της. Μαζί, αυτή και ο Πίτερ θα περάσουν μέσα από έρωτα αλλά και δυσκολίες. Θα ονειρευτούν και θα παλέψουν με όλους και όλα. Ο καθένας τους θα έρθει αντιμέτωπος με τον προσωπικό του εαυτό, αλλά και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει ορίζοντας την ευτυχία. Θα τα καταφέρουν να ζήσουν το όνειρό τους;

Ένας μοναχικός άντρας στέλνει γράμμα μέσα σε μπουκάλι στην οπτασία που ερωτεύτηκε. Μία μητέρα και νοικοκυρά το βρίσκει. Έτσι ξεκινά η αναζήτηση του ενός για τον άλλον. Έχει άραγε το σύμπαν κάποιο σχέδιο; Μπορείς να εγκαταλείψεις τη μέχρι τώρα ζωή σου για έναν νέο έρωτα;

Στον πυρήνα του το βιβλίο έχει μεταφυσικές προεκτάσεις: Δύο ψυχές ψάχνουν η μία την άλλη ανά τους αιώνες, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, γιατί η καθημερινότητα δημιουργεί εντάσεις και δράματα που πολλές φορές μοιάζουν δύσκολο να υπερπηδηθούν.

Ένα ασυνήθιστο βιβλίο για το μεγάλο έρωτα που καίει για χιλιετίες. Από τη μία το θέμα είναι κάπως «φευγάτο» και από την άλλη μένει η αίσθηση της ωραιοποίησης εξωσυζυγικών σχέσεων, το μαγικό στοιχείο όμως παντρεύεται ωραία με το πεζό με πρωτότυπο τρόπο. Το διάβασα μονορούφι γιατί είναι ένα ενδιαφέρον, καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο βιβλίο, που αφήνει ποικίλες εντυπώσεις.

Καλή ανάγνωση!