Παρουσίαση Βιβλίου - Μυστήριο στο Άλυκο Λυκόφως

Τρεις μαθητές. Μία τελετουργία. Ένας δολοφόνος από το παρελθόν, πεινασμένος για εκδίκηση. Η επιστροφή στο χωριό δεν θα έπρεπε να μοιάζει με εφιάλτη αλλά για τον νεαρό Λάιο η βαρετή ζωή αλλάζει, όταν βρίσκει εννέα σκυλιά, τελετουργικά αποκεφαλισμένα, στην αυλή του σπιτιού του. Όχι μόνο είναι ο βασικός ύποπτος από τους συγχωριανούς του αλλά ό,τι και αν ήταν αυτό που σκότωσε τα τετράποδα, είναι έξω,
ελεύθερο, καραδοκώντας για το επόμενο θύμα του. Στην προσπάθειά του να αποκαλύψει το μυστήριο, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Μιχάλη και την Κλειοδώρα, δύο αντισυμβατικά παιδιά που είναι στο στόχαστρο των κατοίκων του Άλυκου. Οι τρεις τους θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν τους φόνους, δίχως να γνωρίζουν πως μπλέκουν σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και πιο απόκοσμο από ό,τι είχαν φανταστεί. Ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ μυστηρίου που θα σας μείνει αξέχαστο!

 

 

 
Άλλο ένα βιβλίο ήρθε να προστεθεί στην κατηγορία «βιβλιοσφηνάκι» (πόσο περήφανη είμαι για τον όρο!), αυτήν τη φορά εικονογραφημένο κιόλας. Επίσημα, κατατάσσεται στη βιβλιογραφία των Light Novels, και νομίζω ότι μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι πρωτοπόρο στο είδος του για τα ελληνικά δεδομένα.

Η ιστορία ακολουθεί τον Λάιο, έναν έφηβο που έχει κολλήσει στην ελληνική άγονη επαρχία του σήμερα, ο οποίος βρίσκεται ξαφνικά μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα: εννέα σκύλοι βρίσκονται αποκεφαλισμένοι στην αυλή του. Εννοείται πως η μικρή κοινωνία του χωριού του τον θεωρεί τον βασικό ένοχο και οι σχολιασμοί, όπως και τα στραβοκοιτάγματα, δίνουν και παίρνουν ύστερα από αυτό.

Ο Λάιος είναι ένας έφηβος που αγαπάει την ποπ κουλτούρα και μέσα από αυτήν προσπαθεί να διαχειριστεί τη δική του καθημερινότητα. Αυτό το χαρακτηριστικό ήταν κάτι που λάτρεψα μέσα στο βιβλίο (καθότι είμαι γνωστή νέρντουλας και μπορούσα να πιάσω τις αναφορές).

Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το βιβλίο εφηβικό, αλλά οι περιγραφές που αγγίζουν τον τρόμο δε με αφήνουν να το κάνω με ευκολία. Το θεωρώ ένα πολύ ωραίο ανάγνωσμα για ενήλικες και νέους ενήλικες, με ενδιαφέρουσα πλοκή, μυστήριο, μπόλικη δράση, ωραία πρότυπα και ξεχωριστούς χαρακτήρες.

Επίσης, κάτι άλλο που εκτίμησα ήταν η αληθοφάνεια (όση μπορεί να υπάρξει σε ένα βιβλίο φαντασίας). Οι χαρακτήρες δρούσαν φυσιολογικά. Κινδύνεψαν, έκαναν σωστές και λάθος επιλογές, βρέθηκαν μπλεγμένοι σε καταστάσεις που δεν περίμεναν, είχαν μία αναμενόμενη προσέγγιση για την ηλικία που βρίσκονταν.

Το μέγεθός του θα το ορίσω ως ιδανικό – εκτιμάμε πλέον βιβλία που είναι ικανά να σε ταξιδέψουν σε λίγες σελίδες. Τα μεγάλα βιβλία είναι ένα ρίσκο, δυσκολεύεσαι να τα ξεκινήσεις και δεν μπορείς εύκολα να τα κουβαλήσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς!

Το βιβλίο αποτελεί το πρώτο σειράς και περιμένουμε με ενδιαφέρον τα επόμενα.

Αγγελίνα Παπαδημητρίου