Παρουσίαση Βιβλίου - Στιγμές Παράλληλες

Όταν η Μπερναντέτ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα φωτογραφικό πρότζεκτ διάρκειας 365 ημερών, δεν είχε στο μυαλό της πως όλα θα ανατρέπονταν. Η απρόσμενη είσοδος του Άγη στη ζωή της αναταράσσει την καθημερινότητα αλλά και το παρελθόν της, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με αυτό. Η Μπερναντέτ πλέον κρύβει ένα μυστικό που θα αλλάξει για όλους τα δεδομένα.

Ο Σταύρος, ένας νεαρός φοιτητής νομικής και ανιψιός της καλύτερής της φίλης, αποφασίζει να μάθει όλη την αλήθεια για το δυστύχημα που χρόνια πριν του στέρησε την οικογένεια. Ζητά τη βοήθεια της Μπερναντέτ και οι έρευνές τους θα φέρουν στο φως την αλήθεια. Ο υπαίτιος βρίσκεται.

Ένα άλλο έγκλημα, από το 1973, έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Πώς ένα κλεμμένο κόσμημα μπορεί να συνδέεται με όσα εκείνοι αναζητούν;

Ιστορίες, μυστικές και φανερές, και σκοτεινές αναμνήσεις που ξυπνούν αλλάζουν το ζύγι. Στιγμές παράλληλες, σκόρπιες και αναπάντεχες, βοηθούν και μπλέκουν το μυστήριο. Η τράπουλα των σχέσεων ανακατεύεται συνεχώς. Οι πραγματικές ταυτότητες αποκαλύπτονται και οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ. Όλοι θα εγκλωβιστούν στον ιστό της αράχνης με τα διαμάντια και τα ρουμπίνια.

Μία ιστορία μυστηρίου που μπλέκεται περίτεχνα με το ρομαντικό στοιχείο και τον πόνο της απώλειας. Η Χριστίνα Καλλιγιάννη έγραψε ένα βιβλίο, όπου τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα «δένουν» στο τέλος, όταν το παζλ ολοκληρώνεται, για να συνθέσουν την περίπλοκη εξέληξη πολλών διαφορετικών ζωών, που έτυχε να διασταυρωθούν και να επηρεάσουν η μία την άλλη.

Η γραφή είναι απλή και καθημερινή, όπως ταιριάζει στο είδος και στους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών και η πλοκή γρήγορη, συνδιάζοντας πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία -ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε- με διορατικές παρατηρήσεις για τον κόσμο. 

Αν επιλέξετε να το διαβάσετε -και σας το προτείνω- προετοιμαστείτε για ανακαλύψεις παλιών μυστικών και ψυχογραφήσεις ανθρώπων που υποφέρουν ακόμα εξαιτίας τους.


Καλή ανάγνωση!