Παρουσίαση Βιβλίου - O Mυστικός Κήπος

Η Μαίρη Λένοξ ήταν ένα κορίτσι κακομαθημένο και δύστροπο που κανείς δεν συμπαθούσε. Ζούσε στην Ινδία μαζί με τους γονείς της, όταν όμως εκείνοι πέθαναν, αναγκάστηκε να μετακομίσει στο σπίτι του θείου της στην Αγγλία. Εκεί, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, καθώς είχε μάθει όλοι να την υπηρετούν. Μια μέρα, καθώς εξερευνούσε το σπίτι και την αυλή, βρέθηκε μπροστά σ’ έναν μυστικό κήπο, που ήταν για χρόνια κλειδωμένος και παρατημένος. Αποφάσισε να τον γεμίσει με λουλούδια και να του δώσει και πάλι ζωή. Θα τη βοηθούσαν οι νέοι φίλοι που γνώρισε, ο Ντίκον και ο ξάδελφός της, ο Κόλιν.

Σε αυτόν τον κήπο, τα τρία παιδιά ανακάλυψαν τη μαγεία που οδηγεί στη χαρά και την ευτυχία της ζωής.

 
 

 
Ο μυστικός κήπος είναι ένα κλασικό αριστούργημα που λίγο πολύ όλοι έχουμε διαβάσει από κάποια έκδοση (είναι δεκάδες πράγματι). Το θέμα μας λοιπόν είναι η συγκεκριμένη έκδοση, που έχει πολύ ωραία μετάφραση και σκληρόδετο και παράλληλα αφράτο εξώφυλλο (είναι δύσκολο να το περιγράψω, αλλά μόλις το πάρετε στα χέρια σας θα διαπιστώσετε πόσο ακριβές είναι ό,τι έγραψα). Το σημαντικότερο όμως -και δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά αυτό-, είναι η πραγματικά  πανέμορφη εικονογράφηση της Marihiara Di Giorgio.

Αν θέλετε να εισάγετε το παιδί σας (ή τον εαυτό σας) στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας, δύσκολα θα βρείτε καλύτερο τρόπο για να το κάνετε.


Ακόμα καλύτερο απ’ όλα είναι ότι το βιβλίο κυκλοφόρησε ως μέρος σειράς γνωστών παιδικών βιβλίων από τη Χάρτινη Πόλη και έχετε τη δυνατότητα να τα συλλέξετε όλα! Η σειρά Κλασικά Αριστουργήματα περιλαμβάνει τα:



Καλή συλλογή και ανάγνωση!