Το Σεντούκι Των Ευχών - Μαρία Συλαϊδή

 Το Σεντούκι Των Ευχών

Μαρία Συλαϊδή

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Επιτέλους, έχει φτάσει εκείνη η πολυπόθητη στιγμή των Χριστουγέννων, όπου μικροί και μεγάλοι στολίζουν το δέντρο με χαρά. Ο Ορέστης κοιτάζει την οικογένειά του από μακριά, μα δεν τολμάει να βρεθεί ανάμεσά τους. Μια λύπη έχει φωλιάσει μέσα του. Προσπαθεί, όπως κάθε χρόνο, να απασχολήσει το μυαλό και το βλέμμα του με κάτι άλλο για να μην τους κοιτάζει, όμως, φέτος κάτι έχει αλλάξει. Η ατμόσφαιρα δεν είναι η ίδια. Το νιώθει και αυτό του προκαλεί φόβο. 

Προσπαθεί να αποδιώξει το βλέμμα του για ακόμα μια φορά, αλλά δεν τα καταφέρνει. Κάτι από το παρελθόν έχει γυρίσει πίσω. Περιφέρεται στο στολισμένο σπίτι που φέρνει αναμνήσεις. Νιώθει την καρδιά μέσα στο στήθος του να σφυροκοπά σε κάθε χτύπο. Ήταν μια αχτίδα χαράς που αρνιόταν να δει. Παίρνει μια βαθιά ανάσα, σφιχταγκαλιάζει τις ρόδες του αμαξιδίου του για να φύγει γρήγορα από εκεί, αλλά τελικά το μετανιώνει. Κοιτάζει γύρω του ξανά. Κάτι τον κρατάει πίσω. Ήταν κάτι που του είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια.


Η συγγραφέας:

Η Μαρία Συλαϊδή μεγάλωσε στα Λεχαινά Ηλείας και ζει στην Αθήνα.
Από μικρό παιδί έλεγε ιστορίες και παραμύθια την ώρα των διαλειμμάτων στους συμμαθητές της, με ήρωες που η ίδια δημιουργούσε.
Η συγγραφή ήρθε στη ζωή της με έναν απρόσμενο τρόπο τη στιγμή που χρειαζόταν τη μαγεία των παραμυθιών περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γι’ αυτήν η συγγραφή είναι ένα όμορφο ταξίδι. Γράφει για να μπορεί να δημιουργεί γέφυρες ανάμεσα στον κόσμο της πραγματικότητας και τον κόσμο της φαντασίας, καθώς πιστεύει ότι αυτές οι γέφυρες συνδέονται μεταξύ τους με μια χρυσή κλωστή που αν μπορέσεις να την ακολουθήσεις τότε η μαγεία δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ. Αυτή τη μαγεία την ονομάζει ελπίδα. Με ένα μαγικό τρόπο μετατρέπει τους αντιήρωες σε ήρωες. Παρακολούθησε μαθήματα ανάγνωσης και γραφής Παραμυθιού, καθώς και αρχές Λογοτεχνίας στο Tabula Rasa και ανάγνωση και γραφή πεζογραφίας στο ΕΚΠΑ. Συμμετείχε σε συλλογικά παραμύθια που έχουν εκδοθεί. Διηγήματα και παραμύθια της έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς και παράλληλα γράφει και μοιράζεται ιστορίες flash fiction για τη σελίδα 121 words.