Παρουσίαση Βιβλίου - Το Διπλό Αστέρι

Στο βραβευμένο με Hugo best seller, ο Robert A. Heinlein μάς μεταφέρει σε ένα καταιγιστικό πολιτικό θρίλερ ανάμεσα στα αστέρια, όπου η μοίρα του κόσμου πέφτει στους ώμους ενός άσημου ηθοποιού, που θα κληθεί να δώσει την παράσταση της ζωής του…

Η ζωή του Λορέντζο Σμάιθ θα αλλάξει για πάντα, όταν από τα κακόφημα μπαρ βρεθεί στην καρδιά μιας διαπλανητικής συνωμοσίας! Όλα ξεκινούν όταν συναντά έναν διαστημικό πιλότο που του προσφέρει ένα ποτό. Πριν καν καταλάβει τι συμβαίνει, βρίσκεται στον Άρη, εμπλεκόμενος σε μια βαθιά συνωμοσία με διεθνείς συνέπειες. Του ανατίθεται μία απίστευτη αποστολή. Η αποτυχία δε σημαίνει μόνο το θάνατό του, αλλά σχεδόν σίγουρα έναν ολοκληρωτικό πλανητικό πόλεμο.

Με Το Διπλό Αστέρι, ο συγγραφέας όχι μόνο κέρδισε το πρώτο του βραβείο Hugo, αλλά και έθεσε τις βάσεις για το σύγχρονο sci-fi. Όπως και όλα τα κλασικά έργα, καταφέρνει και διατηρεί τη ζωντάνια και τη λάμψη του, παρά τα χρόνια που μας χωρίζουν από την πρώτη του έκδοση.

«Ένα έργο επιστημονικής φαντασίας γεμάτο ρεαλισμό. Ένα πραγματικά καθηλωτικό πολιτικό θρίλερ στο διάστημα.»
– Kirkus Reviews

Το Διπλό Αστέρι του Robert A. Heinlein είναι ένας συναρπαστικός επιστημονικο-φανταστικός περίπατος στους αστέρες. Η ιστορία μάς μεταφέρει στον πλανήτη Άρη, όπου ένας ηθοποιός, ο Λορένζο, καλείται να παίξει έναν ρόλο ζωής. Ο Λορένζο πρέπει να παραστήσει έναν πολύ σημαντικό πολιτικό και να εκπληρώσει μια αποστολή, όσο ο πραγματικός άνδρας βρίσκεται στα χέρια απαγωγέων. Μεταμφιεσμένος, βυθίζεται στον κόσμο των πολιτικών δυνάμεων και των συνωμοσιών, ενώ πρέπει να παραμείνει αληθοφανής για να επιτύχει τους στόχους του.

Αυτό που κάνει το Διπλό Αστέρι να ξεχωρίζει είναι η έξυπνη ανάμιξη πολιτικής θεματολογίας, περιπέτειας και χαρακτήρων με έντονη προσωπικότητα αλλά και ένας κόσμος όπου η διαστημική εξερεύνηση, οι ανθρώπινες αποικίες σε άλλους πλανήτες, οι εξωγήινοι και τα διαστημικά ταξίδια είναι δεδομένα. Ο Heinlein δημιουργεί έναν κόσμο γεμάτο πολιτική αναταραχή και κυβερνητικές επαναστάσεις, ενώ παράλληλα εξερευνά τον ρόλο της ταυτότητας, της ευθύνης και της αυτοθυσίας.

Το Διπλό Αστέρι, μάλιστα, τιμήθηκε με ένα αξιοσημείωτο βραβείο, το Βραβείο Hugo για το καλύτερο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας το 1956. Τα βραβεία Hugo απονέμονται ετησίως από την Παγκόσμια Επιστημονική Φαντασία Εταιρεία (WSFS) σε αναγνωρισμένες εξαιρετικές επιστημονικές φανταστικές ιστορίες και συγγραφείς.

Συνολικά, το Διπλό Αστέρι είναι ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας. Με την πλοκή του να παρέχει ένταση και ανατροπές, τους συναρπαστικούς χαρακτήρες και τις ευφυείς κοινωνικές αναφορές, το βιβλίο καταφέρνει να συνδυάσει διασκέδαση και συναίσθημα.Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση και το μικρό μέγεθός του το καθιστούν ένα γρήγορο must-read.

 

Έλενα Παπαδοπούλου