Παρουσίαση Βιβλίου - Κι έζησαν αυτοί καλά

Η ιστορία της Αμέρικαδεν ήταν η μόνη με ευτυχισμένο τέλος… Επιστρέψτε στον υπέροχο κόσμο της αγαπημένης μπεστ σέλερ σειράς Η ΕΠΙΛΟΓΗ.

Πριν η Άμπερλι έρθει στο παλάτι ήταν ένα Τέσσερα ερωτευμένο με ένα Ένα. Πριν ο Μέιξον συναντήσει το κορίτσι των ονείρων του ήταν το αγόρι κάποιας άλλης. Πριν ο Άσπεν ανοίξει την καρδιά του σε κάποια άλλη ήταν αποφασισμένος να παλέψει για την πρώτη του αγάπη. Και πριν η Μάρλι προλάβει να ερωτευτεί έναν πρίγκιπα γοητεύτηκε από έναν φρουρό.
 

 

 

 

Όταν είδα ότι μεταφράστηκε η συλλογή διηγημάτων της σειράς "Η Επιλογή" έτρεξα να το διαβάσω πιο γρήγορα από ό,τι ξεχνάω τι έφαγα χθες. Η συγκεκριμένη σειρά σημαίνει πολλά για μένα και μου ξυπνάει μια τρελή νοσταλγία και γενικά πάντα είχα μια ελπίδα ότι θα μεταφραζόταν και δε θα χρειαζόταν να έχω άλλη μια αταίριαστη σειρά. 

Στο δια ταύτα τώρα. Αν δεν έχεις διαβάσει τα τρία βασικά βιβλία της Επιλογής, το έζησαν αυτοί καλά δεν είναι για σένα (Συγγνώμη). Αν τα έχεις διαβάσει, απλώς τρέξε. 

Η συλλογή (η οποία έχει και πολύ όμορφα σκίτσα) αποτελείται από μικρότερα και μεγαλύτερα διηγήματα από την οπτική διάφορων αγαπημένων χαρακτήρων. Μπαίνουμε στο κεφάλι της βασίλισσας στη δική της επιλογή, μπαίνουμε στο κεφάλι του Άσπεν (οριακά πέρασα από την αρχή τον χωρισμό, αφήστε), στο κεφάλι του Μέιξον, της Μάρλι, της Σελέστ και φυσικά κάνουμε μια βόλτα και από την αγαπημένη μας Αμέρικα. Δεν υπάρχει μια ενιαία πλοκή αλλά περισσότερο κομμάτια που η συγγραφέας κρατούσε δικά της και τελικά μας χάρισε. Πράγματα που δεν μπορούσε να πει μόνο μέσα από την Αμέρικα. 

Χάρηκα πολύ που διάβασα για όλους αυτούς τους χαρακτήρες που τους νιώθω ακόμη τόσο οικείους για μένα. Το βιβλίο έφυγε νερό και οριακά είμαι έτοιμη να ξαναπιάσω την Επιλογή. 

Να πω επίσης ότι κάθε διήγημα προλογίζεται από τη συγγραφέα και πολύ την έχω συμπαθήσει. 

 Συνολικά, αν είσαι φαν της σειράς, πρέπει να διαβάσεις και τον "επίλογό" της.

 

Έλενα Παπαδοπούλου