Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Τριανταφύλλου

Κρίσιμες πολεμικές συγκρούσεις, στρατιωτική κατασκοπεία και συνωμοτικά παιχνίδια εξουσίας ακολουθούν το ξέσπασμα μιας πρωτόφαντης πανδημίας που σαρώνει την ήπειρο και τη μετατρέπει σε απέραντη επικράτεια θανάτου. Η Φιοβέτζια, η πόλη των καναλιών από όπου ξεκίνησε το θανατικό, έχει βυθιστεί στο χάος. Το σεστιέρο της Σιν Οστιάνας κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε καθεστώς σκληρής καραντίνας, καθώς εκεί η πανδημία έχει μπει στο έκτο της στάδιο. Ο πρωτοαποθηκάριος του Πιτοφόρνο, Τζουλιάνο, αγαπημένα πρόσωπα του οποίου υποφέρουν από την αρρώστια, πασχίζει να βρει το γιατρικό. Ο Τζάκο, ένας μπαρουτοκαπνισμένος κουρσάρος-λαθρέμπορος με ξεχωριστές ικανότητες και μιαν ιδιαίτερη σχέση με τον… χρόνο, αναζητεί μια ευκαιρία ζωής. Κάτι θα συνδέσει στενά τους δύο ήρωες -κάτι που κρύβεται στα κανάλια του τρόμου.



Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη όπου ένα τρίγωνο εξάπτει τη φαντασία. Είναι κάτοχος πτυχίου του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Σίνδου και Master Music Management από το πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου. Σε μικρή ηλικία άρχισε να ταξιδεύει στους κόσμους μεγάλων συγγραφέων και στους θρύλους της Μεσαιωνικής, Αναγεννησιακής και Διαφωτιστικής Ευρώπης. Ο κόσμος του Μεσσένο άρχισε να παίρνει σχήμα σε ένα παλιό γραφείο τον χειμώνα του 2015 στο διαμέρισμα με το νούμερο 7 της Vickery Court.

Όνειρό του έγινε να εκδώσει τις ιστορίες των ηρώων για να ταξιδέψουν και άλλοι στα κανάλια της Φιοβέτζιας και στα μεσαιωνικά στενά του Φαμπριάνο. Το πρώτο βήμα έγινε με το διήγημα «Οι Μάσκες του Θανάτου», το οποίο βρέθηκε ανάμεσα στους νικητές του διαγωνισμού Pandemia της Nyctophilia. Μερικούς μήνες μετά, η δραματική συνέχεια με τίτλο «Οι Καταραμένες Γαλέρες» συμπεριλήφθηκε στους νικητές του διαγωνισμού «Στο Σκοτάδι» των Weird Side Daily. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς ξεκίνησε να γράφει μικρές ιστορίες για τη σελίδα Weird Side Daily. Μετά το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Ο Κήπος των Κομμένων Ρόδων», έρχεται το επόμενο, «Στα κανάλια του Τρόμου».

 

1.      Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.

Τρία Δέλτα: Δολοπλοκίες, δολοφονίες, Διλήμματα. Ο Τζουλιάνο πρωτοαποθηκάριος της περιοχής του - φαρμακοποιός με μεγάλο βαθμό στη συντεχνία των φαρμακοποιών, ψάχνει τις αιτίες εξάπλωσης μιας πανδημίας. Ο Τζάκο, κουρσάρος και λαθρέμπορος, ψάχνει να κλείσει μια συμφωνία προτού το πλήρωμά του τον εγκαταλείψει λόγω της απραγίας που έχει φέρει η αρρώστια σε όλη τη θάλασσα. Οι δύο πρωταγωνιστές μπλέκονται άθελά τους σε παιχνίδια εξουσίας που χρησιμοποιούν τον πόνο των ανθρώπων σε μια φανταστική καναλούπολη με βαριά καραντίνα λόγω πανδημίας.

 

2.      Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;

Κυριότερη πηγή έμπνευσης ήταν η Ιταλία του 17ου αιώνα και κυρίως η Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας. Η ιστορία ξεκίνησε ως μικρά διηγήματα που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς. Τα πρώτα δύο κυκλοφόρησαν από τη σελίδα της Nyctophilia και τη σελίδα Weird Side Daily σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πηγή. Το τρίτο κατάφερε να μπει στην 50αδα του διαγωνισμού που διοργάνωνε το Fantasy Festival, αλλά όχι να φτάσει στην κορυφή. Οπότε τι κάνουμε; Το τραβάμε και το κάνουμε βιβλίο για να δείξουμε όλα εκείνα που συμπιέστηκαν σε ένα διήγημα!

 

3.      Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;

Καμία. Τα ανακαλύπτεις όλα στο δρόμο. Όπως με καθετί στη ζωή μας, αν δεν πάθεις, δε θα μάθεις.

 

4.      Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;

Αστυνομικά, μυστηρίου και πολλή, μα πολλή λογοτεχνία του φανταστικού. Αν, δε, συνδυάζεται η λογοτεχνία του φανταστικού με ένα από τα άλλα δύο είδη, είναι ακόμα καλύτερο. Εκτός από αυτά, ασχολούμαι με τη μελέτη ιστορίας και διαβάζω αρκετά ιστορικά μυθιστορήματα. Εμπλουτίζουν τις γνώσεις μου, βοηθούν στην έρευνα για τα επόμενα κείμενα και δίνουν κατανόηση στο πώς γυρνούσαν αλλά και συνεχίζουν να γυρίζουν τα γρανάζια του κόσμου.

 

5.      Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;

Όταν διαβάζεις το βιβλίο να μπορείς να βγάλεις όλα αυτά τα στοιχεία και ο κόσμος της ιστορίας να συνεχίζει να υπάρχει.

 

6.      Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;

Ξεκίνησα να γράφω από μικρός. Όχι σοβαρά πράματα, ιστοριούλες σαν αυτές που γράφουν τα παιδιά. Κάπου τα έχω χαντακωμένα όλα εκείνα.

 

7.      Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;

Η φαντασία. Γιατί είτε γράφεις ιστορίες που δε συνέβησαν ποτέ, είτε βασίζεσαι σε αληθινά γεγονότα, η λογοτεχνία είναι φαντασία. Το μυαλό σου βάζει σε σειρά λέξεις τις οποίες πρέπει να σκεφτεί, να φανταστεί ποιες ταιριάζουν μαζί, για να μπουν στο χαρτί.

 

8.      Γιατί γράφεις;

Γιατί με ηρεμεί, γιατί δίνω κομμάτια της φαντασίας μου, του εαυτού μου δηλαδή, στους κοντινούς μου ανθρώπους. Γιατί είμαι άνθρωπος με δημιουργικότητα και θέλω να τη διοχετεύω κάπου.

 

9.      Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.

Harry Potter.

 

10.   Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Το επόμενο συγγραφικό έργο που ήδη δουλεύω είναι μια τετραλογία. Παράλληλα θα ήθελα να δημιουργήσω ένα βιβλίο σχετικά με το lore του κόσμου στον οποίο διαδραματίζονται οι ιστορίες ενώ βρίσκομαι σε συζητήσεις και για κάποια άλλα έργα σχετικά με τα Table Top Role Playing Games.

 

11.   Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;

Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου, μπορεί να το κάνει μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην επίσημη ιστοσελίδα μου, alexandrostriantafyllou.com, email που το βρίσκουν επίσης στον ίδιο ιστότοπο ή στην σελίδα μου στο facebook και στο instagram.