Παρουσίαση Βιβλίου - Godkiller

Οι θεοί απαγορεύονται στο βασίλειο της Μίντρεν. Είναι φτιαγμένοι από τις επιθυμίες των ανθρώπων και τρέφονται από τη λατρεία τους, όμως ο νέος βασιλιάς τούς απαγόρευσε και τώρα πληρώνει «θεοκτόνους», για να καταστρέψουν εκείνους που προσπαθούν να αναδυθούν μέσα από τις σκιές.

Ως παιδί η Κίσεν είδε την οικογένειά της να δολοφονείται από μια θεά της φωτιάς. Τώρα σκοτώνει τους θεούς και το απολαμβάνει. Όταν όμως αναλαμβάνει να βοηθήσει μια νεαρή αριστοκρατικής καταγωγής της οποίας η ψυχή είναι δεμένη με τον μικροσκοπικό θεό των αθώων ψεμάτων, έρχεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της.

 

 

 

ΤΣΙΡΙΖΩ

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για αυτό το βιβλίο! Η φαντασία είναι το αγαπημένο μου είδος και διαβάζοντας το Godkiller ένιωσα λες και επέστρεψα στο σπίτι μου μετά από μια πάρα πολύ κουραστική μέρα. Το βιβλίο ήταν πραγματικά πολύ καλό, ενδιαφέρον, φρέσκο και μου θύμισε τις παλιές ένδοξες μέρες που έμπαινα σε νέους κόσμους και μετά δεν ήθελα να ξαναφύγω ποτέ. 

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Η ιστορία διαδραματίζεται σε έναν εντελώς ξεχωριστό κόσμο (high fantasy, τα ξέρετε πια) όπου υπάρχουν ένα σωρό μεγάλοι και μικροί θεοί, από τον πανίσχυρο θεό του πολέμου ή της φωτιάς ή της θάλασσας μέχρι τον θεό των σπασμένων σανδαλιών ή των αθώων ψεμάτων. Οι άνθρωποι προσεύχονται στους θεούς και αφήνουν προσφορές. Νέοι θεοί θεοί εμφανίζονται διαρκώς ή μαζεύουν περισσότερη δύναμη. Και σε αυτόν τον κόσμο, με την πληθώρα θεών, η λατρεία τους είναι απαγορευμένη μετά τον καταστροφικό πόλεμο που δημιούργησαν οι ρήξεις των παλιών, άγριων θεών και των νέων. Σε αυτό το σύμπαν, υπάρχουν θεοκτόνοι, που δουλειά τους είναι να σκοτώνουν τους θεούς που δημιουργούν προβλήματα και να καταστρέφουν τα ιερά τους. 

Στο βιβλίο ακολουθούμε τρεις χαρακτήρες: την Κίσεν, μια θεοκτόνο που πραγματικά μισεί τους θεούς, έναν πρώην ιππότη, που αναγκάζεται να αφήσει την ήρεμη ζωή του για να βοηθήσει τον φίλο και αγαπημένο του, και ένα κορίτσι που είναι δεμένο με έναν θεό, πράγμα πρωτάκουστο. Οι μοίρες των τριών συγκλίνουν και ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι γυρεύοντας απαντήσεις. Ο καθένας με άλλο σκοπό, πρέπει να συνεργαστούν, για να φτάσουν εκεί που ξεκίνησε ο πόλεμος των θεών. 

Ένα βιβλίο γεμάτο διαφορετικούς χαρακτήρες, που μας εισάγει σε έναν κόσμο γεμάτο μυστικά που ανυπομονώ να ανακαλύψω περισσότερο.

Αγάπησα την τέλεια για μένα ισορροπία ανάμεσα σε περιπέτεια, δράση, κοσμοπλασία και ρόμανς (ήταν συμπληρωματικό και όχι κυρίαρχο στοιχείο). Μου άρεσε επίσης τρομερά ο κόσμος, με την ελεύθερη σεξουαλικότητα, τους θεούς που μπλέκονται με τις ζωές των πιστών και τη φύση που είναι ακμάζουσα και κυρίαρχη. Αγάπησα τους χαρακτήρες, αγάπησα την ιστορία και πραγματικά ανυπομονώ για τη συνέχεια. 

Το προτείνω στους λάτρεις του είδους. 

Έλενα Παπαδοπούλου