Η Μάγισσα του Αέρα (Κεφάλαιο 21) - "Το Ξόρκι της Μαρί" (Μέρος 1ο)

Χάρη στις δυνάμεις  τηλεμεταφοράς του Τάι, βρισκόμαστε γρήγορα στο πατρικό των Χάλιγουελ όπου και συγκαλείται έκτακτο οικογενειακό συμβούλιο. Τα αδέρφια και το ζεύγος Χάλιγουελ, ο Κα Τέρνερ, τα αδέρφια Ντι Κάρλο, η Μίμη Πιτ και εγώ, μετά από μια σύντομη επίσκεψη στο νιπτήρα της κουζίνας από τη φίλη μου, είμαστε τώρα μαζεμένοι στο σαλόνι της Άρια και ενημερώνουμε τους υπόλοιπους για τις πληροφορίες που έχουμε σχετικά με τον Ματ, την επίθεση της Μαρί εναντίον του, την αλλαγή στην συμπεριφορά του, την επίθεση στον Ίζι Κάρτερ και φυσικά, το εκρηκτικό του ξέσπασμα, λίγο πριν έρθουμε στο σπίτι.

Όταν ολοκληρώνουμε την ενημέρωση έχοντας παραθέσει όλα τα στοιχεία προς επεξεργασία, επικρατεί για λίγο η απόλυτη σιγή. Έχει ήδη μεσημεριάσει για τα καλά και λόγω ώρας, ούτε  θόρυβος από τον δρόμο δεν ακούγεται, αφού αυτοκίνητα δεν περνάνε, ούτε και κόσμος. Τα βλέμματα όλων μας, μαρτυρούν βέβαια μια κάποια ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν ή έχουν συμβεί αλλά δεν φαίνεται να έχει κάποιος την πρόθεση να εκφράσει αυτήν την ανησυχία με λόγια. Ίσως γιατί όλοι νιώθουμε λίγο άβολα με την  παρουσία μιας ωρολογιακής βόμβας ανάμεσά μας, και αυτή η βόμβα είναι φυσικά ο Ματ Ντι Κάρλο. Ό,τι είναι να πούμε, δεν ξέρουμε πώς θα το διαχειριστεί και αυτό μας περιορίζει λίγο στο να εκφραστούμε ελεύθερα.
«Δύσκολα τα πράγματα, ε;», σχολιάζει με ένα αμήχανο χαμόγελο ο Ματ, και φαίνεται να περιμένει μια καθησυχαστική απάντηση από  τους ενήλικες της παρέας. Κάθεται στο μπράτσο του καναπέ απέναντί τους, με τη Μίμη στο πλάι, και το πόδι του πηγαίνει σαν κομπρεσέρ από το άγχος.
«Όλα είναι αντιμετωπίσημα», σχολιάζει ο Πήτερ και δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ αν αυτή η πρόταση είναι εφησυχαστική ή το ακριβώς αντίθετο. «Το πολύ θετικό είναι ότι δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από το συμβάν με το ξόρκι, οπότε και έχουμε τις λιγότερες δυσάρεστες συνέπειες... Βέβαια, εννοείται ότι είναι σοβαρό το ότι χτύπησες τόσο άγρια τον καημένο τον συμμαθητή σου, αλλά όπως λέω πάντα, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα», συνεχίζει ο Πήτερ και νομίζω πως προσπαθεί να δώσει μια αισιόδοξη νότα στη συζήτηση. Θα μπορούσε βέβαια, να τα πάει και καλύτερα, γιατί αν κρίνω από το βλέμμα απορίας του Ματ, πιο πολύ τον μπέρδεψε, παρά τον καθησύχασε.
«Ναι, η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να τον έχει σκοτώσ...»
«Ρίκα!», τη διακόπτει η Άρια.
«Τι; Για καλό το λέω!»
«Δεν αμφιβάλλω», σχολιάζει η μητέρα της, τώρα λίγο πιο ήρεμα και συγκρατημένα. «Ας επικεντρωθούμε όμως στο τι έγινε και όχι στο τι θα μπορούσε να έχει συμβεί».
«Οκέυ, αυτό μπορώ να το κάνω», απαντά σχεδόν αδιάφορα, και σταυρώνει τα χέρια στο στήθος. Φοράει μαύρα, όπως συνήθως και τα μακριά, επίσης μαύρα, μαλλιά της είναι πιασμένα σε μια σφιχτή κοτσίδα στην κορυφή του κεφαλιού της ενώ οι αφέλειές της αυτή τη φορά είναι πιασμένες στο πλάι, αφήνοντας ακάλυπτο το μέτωπό της. Το όλο στυλ της της δίνει έναν επιπλέον τόνο αυστηρότητας αλλά και δυναμισμού.
«Χαίρομαι που υπάρχει και κάτι που μπορείς να κάνεις», σχολιάζει ο Κα και ακούω ήδη τα μαχαίρια να ακονίζονται.
«Μην απαντήσεις καν, δεν αξίζει», απαντά η Μίμη αντί της Ρίκα, πιθανότατα γιατί του κρατά ακόμα κακία για εκείνο το απόγευμα που δεν την πέταξε σπίτι της.
Ο Κα ανταπαντά στο σχόλιο της φίλη μου με ένα απροσδιόριστο μισο-χαμογελάκι και αναρωτιέμαι πόσα μέτωπα ακόμα θα ανοίξει αυτός ο άνθρωπος με τον κόσμο γύρω του. Δεν τον ενοχλεί να έχει τους πάντες απεναντί του κάθε φορά; Δεν κουράζεται να κάνει καινούριους εχθρούς κάθε μέρα; Για φίλους πάντως, δεν τον βλέπω να κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες. Εκτός βέβαια και αν η αλαζονεία του είναι τόση που πιστεύει πως η χαριτωμενιά του υπερνικά τα πάντα.
‘Χαριτωμενιά’; Ε, όχι και ‘χαριτωμενιά’ ο Κα.  Μα τι λέω; Τι μου συμβαίνει;
Μπόνι σύνελθε!
«Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τον αδερφό μου; Σας παρακαλώ πολύ», μας επαναφέρει στο θέμα μας ο Τι-Κέι. Κάθεται μαζεμένος δίπλα μου και γίνεται κατακόκκινος από ντροπή, όταν απευθύνεται στο ζεύγος  Χάλιγουελ.
«Μα, φυσικά, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σας βοηθήσουμε Τι-Κέι», λέει η Άρια και σηκώνεται από την θέση της για να τον πλησιάσει. «Να είσαι σίγουρος ότι θα κάνουμε τα πάντα», συνεχίζει και τοποθετεί το χέρι της στοργικά στον ώμο του.
«Θα ξεκινήσουμε από τον εξαγνισμό του αδερφού σου, την κάθαρσή του από κάθε κακή ενέργεια που μπορεί να τον επηρεάζει τη δεδομένη στιγμή. Έπειτα θα κάνουμε ένα δεύτερο ξόρκι απανωτά, ένα ξόρκι το οποίο έχω τελειοποιήσει πολύ πρόσφατα με τους μαθητές μου στη Σχολή Μαγείας, που θα μας δώσει τα απαραίτητα στοιχεία για να μάθουμε τι ακριβώς έκανε πάνω του το ξόρκι της Μαρί».
«Αυτό το ξόρκι που λέτε... είναι ασφαλές;»
«Για καλό και για κακό ξανθομπάμπουρα, εγώ θα ειδοποιούσα τους γονείς σου», κάνει χιούμορ ο Κα, αλλά χωρίς να το καταλάβει, βάζει φωτιά στην συναισθηματική ισορροπία του Ματ.
«ΟΧΙ!~ ΟΧΙ!» ξεφωνίζει ο Ματ και πετάγεται από τη θέση του σαν να τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. «ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ» και ευτυχώς εκείνη τη στιγμή η Κάρι χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να ‘παγώσει’ τον Ματ στον χρόνο και ουσιαστικά να τον ακινητοποιήσει, πριν η Ρίκα τον ανατινάξει μια και καλή. Με την άκρη του ματιού μου βλέπω κάτι να αναβοσβήνει προς το μέρος της ετοιμοπόλεμης μελαγχρινής μάγισσας αλλά δεν θέλω να γυρίσω προς τα εκεί, μέχρι να βεβαιωθώ ότι ο Ματ θα είναι καλά και δεν θα δεχτεί κάποια επίθεση από αλλού-και όταν λέω αλλού, η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι τον Κα.


Foni Nats