Crown of Blood (Κεφάλαιο 12)

Η τεράστια, ολόχρυση πύλη του παλατιού βρίσκεται ακριβώς μπροστά τους. Ένα περίεργο αίσθημα γεννιέται˙ νομίζουν πως αφού περάσουν μέσα, δε θα υπάρχει έξοδος. Ο στρατηγός, αν και φαίνεται δυναμικός και χωρίς φόβους άντρας, διστάζει να φωνάξει έναν φρουρό, για να ενημερώσει τον βασιλιά και να τους επιτρέψει να περάσουν. Η αναμονή τους έξω δεν κρατάει πολύ˙ ένας ψηλός άντρας με πανοπλία - πάνω στην οποία υπάρχει χαραγμένο στο μέρος της καρδιάς το οικόσημο του Μπάκινγκχαμ - έρχεται και με τρομαχτική φωνή φωνάζει στους δύο επισκέπτες:

«Βρίσκεστε στις πύλες του παλατιού του Μπάκινγκχαμ. Ελπίζω να έχετε μια καλή δικαιολογία που ενοχλείτε τη βασιλική φρουρά και τον ίδιο τον βασιλιά».

«Είμαι ο στρατηγός της Ελλάδας και από εδώ είναι η πριγκίπισσα Ειρήνη, η επόμενη στη διαδοχή του θρόνου» λέει με αυστηρό ύφος ο στρατηγός. Αλλά ακόμη και ένα μικρό παιδί μπορεί να δει πως τα χέρια του τρέμουν – είναι αμήχανος και τρομαγμένος. Φοβάται μήπως καταλάβει ο φρουρός ότι η πριγκίπισσα Ειρήνη δεν είναι παρά μια φτωχή γυναίκα με το όνομα Έλενα. Πάντα ελπίζει όμως πως όλα είναι με το μέρος τους. Ο στρατηγός κάνει μια μικρή παύση για να ηρεμήσει τα τεντωμένα νεύρα του και συνεχίζει: 
 
«Ήρθαμε να κλείσουμε μια προσωρινή ειρήνη με τον βασιλιά». 
 
«Ο βασιλιάς είναι απασχολημένος. Δε θα μπορέσει να μιλήσει με εσάς αυτή τη στιγμή. Να περάσετε μια άλλη μέρα και αν μπορεί, ίσως αφιερώσει λίγο χρόνο στην υπόθεσή σας» απαντάει υποτιμητικά ο φρουρός.


«Είναι επείγον! Η πριγκίπισσα δεν μπορεί να περιμένει πολύ καιρό» λέει γρήγορα ο στρατηγός, αρχίζοντας να χάνει τα λόγια του από την οργή και την αμηχανία.


Η Έλενα παρακολουθεί με υπομονή τον διάλογο των δύο αντρών και καταλαβαίνει πως ο στρατηγός μιλάει άδικα. Πρέπει να προσεγγίσουν τον φρουρό με άλλο τρόπο. Έτσι, αποφασίζει να μιλήσει. Με αυθάδη τρόπο τον διακόπτει και λέει:
«Αν ο βασιλιάς σας δεν μπορεί να κάνει μια παράκαμψη στα ραντεβού του για να μιλήσει με μια πριγκίπισσα, τότε εμείς θα φύγουμε. Υπάρχουν και άλλα κράτη που χρειάζονται μια πριγκίπισσα και μια συμμαχία με την Ελλάδα, για να απαντήσουν στο υποτιθέμενο αγγλικό σας έθνος. Και όταν ο βασιλιάς τραβάει τα μαλλιά του από την ήττα του, θα φροντίσω να μάθει ποιος ήταν υπεύθυνος» λέει σταθερά και επιβλητικά, τόσο που ούτε η ίδια το πιστεύει. Αν και τα αγγλικά της δεν είναι καθόλου καλά, δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα που θέλει στον φρουρό και καταφέρνει αυτό που ο στρατηγός τόση ώρα δεν μπορούσε: οι πύλες ανοίγουν!


Οι δύο άντρες και η «πριγκίπισσα Ειρήνη» περπατούν αργά προς το παλάτι. Είναι επιτέλους έτοιμοι να γνωρίσουν τον βασιλιά και να ζητήσουν ειρήνη για το έθνος τους. Η μικρή πομπή διακόπτει απότομα την πορεία της! Ένα δυνατός πυροβολισμός ακούγεται και ο στρατηγός ενστικτωδώς καλύπτει με το σώμα του το σώμα της Έλενας για να την προστατεύσει. Ο φρουρός τους εγκαταλείπει και τρέχει προς την πύλη. Δεν αργεί να γυρίσει όμως. Ο πυροβολισμός δεν ήταν παρά μια απελπισμένη κυρία η οποία κυνηγούσε μια κότα που της είχε φύγει λίγο πριν τη σφάξει. Οι δύο Έλληνες ανασκουμπώνονται και επανακτούν την ψυχραιμία τους για να συνεχίσουν να πηγαίνουν προς τον προορισμό τους, το δωμάτιο του βασιλιά Αλφ.





Οι δύο βρικόλακες, παρά το βίαιο ξεκίνημά τους, κρατούν τελικά χαμηλό προφίλ. Τρέφονται πια μονάχα το βράδυ και σε μικρότερες ποσότητες, για να μη δίνουν δικαιώματα και για να μην κάνουν κακό σε αθώους ανθρώπους. Η ζωή τους είναι παραδόξως ωραία. Ό,τι θέλουν το έχουν - όποτε το θέλουν. Παρά το σχετικά χαμηλό προφίλ που διατηρούν, δεν τους λείπουν τα χρήματα. Μάλιστα, μπορούν να ανταγωνιστούν ακόμη και τις πιο πλούσιες οικογένειες στην Αγγλία.
Οι μέρες που ζούσαν ανέμελοι τελειώνουν, το καταλαβαίνουν αμέσως μόλις βλέπουν το περίεργο σημάδι στον ουρανό. Δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουν. Ήταν εκεί όταν εκτελέστηκαν αλλά και όταν οι ψυχές τους ταξίδεψαν και απέκτησαν τις υπερφυσικές δυνάμεις που έχουν τώρα στην κατοχή τους.


Το σημάδι αυτό είναι ένα κάλεσμα…
Το κάλεσμα είναι προειδοποίηση…
Την προειδοποίηση τη στέλνει μόνο ένας…
Είναι ο Μάγος…



Γιάννης Θεοδωρόπουλος