Η νύχτα που ο Παράδεισος έπεσε… (Εισαγωγή)






Το αίτιο της νύχτας της Πτώσης των Αγγέλων ήταν η περηφάνια και η λαγνεία. Συγκεκριμένα για την υπερηφάνεια ο Εωσφόρος, ο πρώτος, ισχυρότερος και ομορφότερος Άγγελος που δημιουργήθηκε, θέλησε να στήσει το Θρόνο του ίσα με το Θρόνο του Θεού και να λατρεύεται μαζί με εκείνον. Τη στιγμή που η σκέψη εκείνη γεννήθηκε μέσα του, άρχισε να πολεμάει αδίστακτα με τα αδέρφια του προσπαθώντας να κερδίσει τον πόλεμο και την βασιλεία των Ουρανών αλλά έχασε και έπεσε. Μαζί με εκείνον και όσοι άγγελοι τον είχαν ακολουθήσει σε τούτη την μάχη. Πρόκειται για το περίφημο όραμα του προφήτη Ησαΐα, ο οποίος είδε τον Εωσφόρο, το Άστρο της Αυγής, να πέφτει και να ταπεινώνεται.
Αναταραχή προκλήθηκε στους Αγγέλους καθώς έβλεπαν ο ένας τον άλλο να πέφτει και ήταν ο Αρχάγγελος Μιχαήλ που πρώτος συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί. Στάθηκε στο μέσο των Αγγέλων και φώναξε "Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου", δηλώνοντας την πίστη του στο Θεό αποκλειστικά και προτρέποντας τους υπόλοιπους Αγγέλους να κάνουν το ίδιο. Όσοι το έκαναν σώθηκαν, οι υπόλοιποι εξέπεσαν και ο Μιχαήλ από τότε θεωρείται ο υψηλότερος και ισχυρότερος Άγγελος, Αρχιστράτηγος των επουρανίων ασωμάτων δυνάμεων.
Η λαγνεία από την άλλη, το συναίσθημα που ξύπνησαν μέσα στους Αγγέλους οι θυγατέρες των ανθρώπων, βρήκε το κατάλληλο έδαφος για να εκδηλωθεί την νύχτα της Πτώσης. Μέσα στην σύγχυση βρήκαν ευκαιρία να πέσουν και εκείνοι ώστε να βρεθούν με τα αντικείμενα των πόθων τους. Το αποτέλεσμα και της μιας και της άλλης αμαρτίας ήταν τρομερό για όλους καθώς η Πτώση συμπαρέσυρε Αγγέλους από όλα τα τάγματα και μάλιστα κατά το 1/3 του συνολικού τους αριθμού. Όσοι έγιναν δαίμονες, προσπαθούν ακόμα να κυριεύσουν τον Παράδεισο με όλα τα μέσα τους ενώ οι Αρχηγοί των Εκπεσόντων δίδαξαν τις θυγατέρες των ανθρώπων τις θεϊκές τους ικανότητες με αποτέλεσμα να γεννηθεί ένα καινούριο είδος, εκείνο των μαγισσών. Οι Εκπεσόντες που παρέμειναν ουδέτεροι ακόμα και την ύστατη στιγμή αλλά παρασύρθηκαν κατά την πτώση δεν έγιναν Δαίμονες και έτσι διατηρούν την ομορφιά και τις δυνάμεις τους ενώ πολλοί τους συνδέουν με διαφόρων ειδών αιθέρια πλάσματα. Από τους Εκπεσόντες αυτούς, άλλοι είναι φιλικά διακείμενοι στους ανθρώπους και άλλοι προσπαθούν να αποδείξουν στο Θεό ότι μετάνιωσαν. Έτσι περιμένουν την τελική Κρίση, οπότε και θα γίνουν Άγγελοι ξανά...


Nadia