Κρυστάλλινες Αλυσίδες ( Κεφάλαιο 11) - "Καινούρια πρόσωπα"



25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011: Ο Λουκάς, έχοντας στην κατοχή του την οικογενειακή ταβέρνα και δικό του διαμέρισμα στον Κορυδαλλό, κάνει σχέδια για να αποκτήσει δική του οικογένεια. Πρόσφατα έκανε σχέση με μια κοπέλα που δουλεύει στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Την έλεγαν Χρυσηϊς και έμενε μόνιμα στον Κορυδαλλό, στο ίδιο διαμέρισμα με τον πατέρα της, Ηρακλή, και με την κατά δύο χρόνια μικρότερη αδερφή της, Νεφέλη. Η μητέρα της, Δήμητρα, είχε χάσει την μάχη με τον θάνατο όταν γέννησε την Νεφέλη. Ο Λουκάς εντυπωσιάστηκε απο το σπάνιο όνομα της. Η οικογένεια του πατέρα της απο παλιά έβγαζε στα παιδιά αρχαιοελληνικά ονόματα και οι γονείς της κράτησαν την παράδοση. Οι γονείς του Ηρακλή ήταν ο Ευθύμης και η Χρησηίς, οπου τους έχει χάσει εδω και χρόνια, και οι γονείς της Δήμητρας ο Ιωάννης και η Νεφέλη.

Ο Ιωάννης είχε σκοτωθεί σε εργατικό δυστύχημα ενω η μητέρα της Δήμητρας πέθανε πριν ενάμιση χρόνο. Ο Ηρακλής είχε νοικιάσει έναν χώρο, που τον έκανε ψιλικατζίδικο, και η Χρησηίς δούλευε εκεί για να τον ξεκουράζει και να βγάζει χρήματα. Η Χρησηίς ήταν ψηλή, ξανθιά, με γαλανά μάτια, σχεδόν σαν μοντέλο έμοιαζε στα μάτια του Λουκά. Με τον καιρό αποφάσισαν να μείνουν μαζί. Ήταν μαζί ένα μήνα αλλα γνωρίζονταν  τρια χρόνια, απο τότε που η Χρησηίς ξεκίνησε να δουλεύει στο ψιλικατζίδικο. Εκείνη τη μέρα η Χρησηίς ανακοίνωσε στον Λουκα οτι περιμένει το πρώτο τους παιδάκι. Ήταν μερικών ημερών έγκυος και ο Λουκάς μούδιασε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά πετούσε απο χαρά. Την αγκάλιασε σφιχτά και τη φίλησε. Είχε βρει τη γυναίκα που έψαχνε και θα έκανε την οικογένεια που ονειρευόταν. Οι γονείς του Λουκά, ο Αλέξης, ο πατέρας της Χρησηίδος και η αδερφή της, η Νεφέλη, ενθουσιάστηκαν με το νέο και την ίδια μέρα το απόγευμα έστησαν γιορτή στο σπίτι του Λουκά, που συγκατοικούσε με τη Χρησηίδα.

2 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011: Η Κρυσταλλία συνεχίζοντας τις σπουδές της γνωρίζει έναν συμφοιτητή της, τον Χρήστο, που ήταν στο ίδιο έτος με εκείνη. Ο Χρήστος φαίνεται να ενδιαφέρεται για εκείνη και μιλούν συνεχώς στη σχολή.
Βρίσκονται για καφέ στο κενό τους στην καφετέρια της σχολής και της έχει γνωρίσει πολλούς απο τους φίλους του. Η Κρυσταλλία αυτήν τη φορά θέλει να σιγουρευτεί πως όντως υπάρχει ενδιαφέρον απο εκείνον, για να μην πληγωθεί ξανά.

24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011: Μετά απο ένα μήνα που γνωρίζονται η Κρυσταλλία αποφασίζει να του μιλήσει. Εκείνες τις μέρες έχει κανονίσει να πάει διήμερο με τις συμφοιτήτριες της, τη Βιολέτα, την Ελισάβετ και τη Ζωή, στις Σπέτσες. Του το είχε αναφέρει καιρό τώρα οτι θα φύγει. Την τελευταία μέρα, πριν από την αναχώρηση κανόνισε να την δει για λίγο στη σχολή. Κάθισαν μόνοι τους και μίλησαν, ώσπου κάποια στιγμή τη φίλησε και εκείνη του χαμογέλασε. Συμφώνησαν να μη βιάζονται και πως θα μιλούσαν όταν εκείνη θα επέστρεφε.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2005: Η Αναστασία κατάφερε να βρει έναν καλό γιατρό για να παρακολουθεί την  Κρυσταλλία. Έχει κάνει πάρα πολλές εξετάσεις που θα έπρεπε απο καιρό να είχαν γίνει. Αυτές θα δείξουν καλύτερα το πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Ο γιατρός δεν κοιτούσε το οικονομικό όφελος αλλά έβλεπε την Κρυσταλλία σαν κόρη του και ενδιαφερόταν πραγματικά να τη βοηθήσει. Ήθελε να κάνει ό,τι ήταν δυνατόν για να την απαλλάξει απο τις «αλυσίδες» για πάντα.

Ήταν όμως κάτι αρκετά επικίνδυνο και δεν μπορούσε να το ρισκάρει. Δεν θα επέτρεπε η ίδια η Κρυσταλλλια να γίνει πείραμα στα χέρια των γιατρών για άλλη μια φορά, και ίσως με τα χειρότερα αποτελέσματα. Ήθελε πολύ να είναι υγιείς αλλά ακόμη και αν έκανε ξανά χειρουργείο, όπως σκεφτόταν ο γιατρός, πάλι θα έπρεπε να προσέχει πολύ και να κάνει επανέλεγχους. Δεν θα γλύτωνε πολλά απο αυτά που ήδη ζούσε.

Δέσποινα Τ.