Χρονικές Παρεμβολές (Κεφάλαιο 10) Το τρίτο μήνυμα

Στις 15 Δεκεμβρίου 1996, ο Άρης με τους δύο φίλους του, κάθονταν γύρω από το μεσημεριανό τραπέζι, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα. Είχαν τελειώσει το φαγητό, και ήταν έτοιμοι να κόψουν την τούρτα.

«Τι ώρα είναι;» ρώτησε η Ρίτα.

«Κοντεύει τέσσερεις παρά πέντε» είπε ο Άρης, ενώ ο Ανδρέας χάϊδευε τα μαλλιά τής Ρίτας.

«Φύσα τα κεράκια Άρη!» είπε ο Ανδρέας, και ο Άρης τα έσβησε με ένα φύσιμα. Η Ρίτα έκοψε την τούρτα, και πήραν από ένα κομμάτι. 
Όταν τελείωσαν, η Ρίτα κοίταξε την ώρα.

«4:00 ακριβώς!» είπε. «...Αν έπρεπε να πάρουμε κάποιο μήνυμα, τώρα έπρεπε να φθάσει. Τέτοια ώρα δεν ήταν και τις άλλες φορές;»

«Ναι» απάντησε ο Άρης, ενώ ο Ανδρέας «στρογγύλεψε» μία γωνιά από την τούρτα και μπουκώθηκε.
Τότε, από το διπλανό δωμάτιο ακούστηκε ο ήχος τού δέκτη ταχυονίων, και οι τρεις επιστήμονες πετάχτηκαν όρθιοι. Πράγματι, στην οθόνη υπήρχε το ενδεικτικό έναρξης μηνύματος. Σε δύο λεπτά, το μήνυμα άρχισε. Οι 3 τους, κάθισαν μπροστά στην οθόνη, πήραν από ένα χάπι, και φόρεσαν τα γυαλιά τής Φωτογραφικής Μνήμης.

Αποστολείς: Ανδρέας, Ρίτα και Γεώργιος Κωστόπουλος. Τόπος εκπομπής: Τιτάνας. Χρόνος εκπομπής: 0,1 sec. Χρόνος: 26-4-2038. Ώρα: 23:30. Χωροχρονικές συντεταγμένες: 46. 2546. 562. 894. Εκδοχή 4η.
Λήπτες: Αρίσταρχος Ζαχαρόπουλος, Ρίτα και Ανδρέας Κωστόπουλος. Τόπος λήψης: Εργοταξιακή Βάση. Χρόνος: 15-12-1996. Ώρα: 16:00. Χωροχρονικές συντεταγμένες: 56. 8758. 992. 5. Χρόνος λήψης: 920 ώρες. Πακέτα πληροφοριών: 512.


«Φαίνεται πως περάσαμε ήδη στην 5η εκδοχή» είπε ο Ανδρέας.

«Αν κρίνω από τα στοιχεία, αυτή τη φορά θα έχουμε τον μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών» παρατήρησε η Ρίτα.

Αρχίζοντας το μήνυμα, στάθηκαν όλοι αμίλητοι. Στην οθόνη, εμφανίστηκαν ο Ανδρέας, η Ρίτα, και ένας άγνωστος άνδρας, και οι τρεις τους με νεανική εμφάνιση.

«Προφανώς, εδώ πεθαίνω πρώτος!» πρόλαβε να πει ο Άρης, πριν αρχίσει να μιλάει ο Ανδρέας από την οθόνη, ενώ όλα τα τερματικά τής συσκευής, άρχισαν να γράφουν.

«Πριν ξεκινήσουμε, επιτρέψτε να σας συστήσω το γιο μου, τον Γιώργο. Δεν το γνωρίζετε, αλλά εδώ και λίγους μήνες, μεγαλώνει στην κοιλιά τής Ρίτας...»

Με αυτά τα λόγια, κοίταξαν και οι τρεις έκπληκτοι την κοιλιά τής Ρίτας. Το μήνυμα όμως συνέχιζε:

«...Όπως καταλαβαίνετε, αν και εμείς οι δύο είμαστε γέροι, και ο Γιώργος αρκετά μεγάλος πλέον, οι γενετικές επεμβάσεις μας έχουν διατηρήσει σε αυτή τη νεανική φόρμα. Ελπίζουμε πως πριν το τέλος τής ζωής μας, θα έχουμε τη δυνατότητα να αναπλάσουμε και τα κύτταρα τού εγκεφάλου μας. Ο Άρης, δυστυχώς πέθανε από κάτι άλλο, και δεν πρόλαβε ούτε καν να γεράσει. Πιστεύουμε όμως, ότι με αυτή την παρέμβασή μας στο χρόνο, θα αλλάξουν πάλι πολλά... Ας αρχίσουμε όμως την αφήγηση τής ιστορίας μας.
Στις ημέρες σας, γίνεται ήδη ένα συμβούλιο στις ΗΠΑ, για την ξαφνική τεχνολογική ανάπτυξη τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συντελείται εξ’ αιτίας σας. Έχετε ενοχλήσει πολύ, τεράστια οικονομικά συμφέροντα, με τις δραστηριότητές σας. Αυτές τις ημέρες, ένας κατασκοπευτικός δορυφόρος, παρακολουθεί τη διαμόρφωση τών 2 αντιδραστήρων, και τού κοσμοδρομίου που ετοιμάζετε. Ακόμα, προ λίγων ημερών, προσλάβατε μια κοπέλα στο τμήμα Εφαρμογών Νέας Τεχνολογίας, με το όνομα: Καίτη Φράγκου. Αυτή η κοπέλα, δουλεύει για τις Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες. Αποστολή της έχει, να μάθει τα μυστικά τής επιτυχίας σας, και να αποσπάσει όσες πληροφορίες μπορέσει. Σε λίγες μέρες, θα πλησιάσει τον Άρη.
Στη δική μας εκδοχή, ο Άρης την ερωτεύτηκε, και τον Μάϊο παντρεύτηκαν. Την εμπιστευτήκαμε, και της μεταδώσαμε όλα μας τα μυστικά και τις γνώσεις μας, με την Φωτογραφική Μνήμη. Ευτυχώς, τα σχέδια τών δεκτών και τών πομπών ταχυονίων, τών μικρών αντιδραστήρων και τών συσκευών Φωτογραφικής Μνήμης, τα είχαμε «φωτογραφίσει» στη μνήμη μας για ασφάλεια, πριν ο Άρης και η Καίτη αρραβωνιαστούν. Έτσι, χωρίς σχέδια, δεν έμαθε πώς να τα κατασκευάσει.
Όμως, δεν πρόδωσε μόνο εμάς! πρόδωσε και τις Μυστικές Υπηρεσίες, όταν κατάλαβε πόσο σπουδαία είναι τα επιτεύγματά μας. Έτσι, τους έδινε φτωχές πληροφορίες, μέχρι που φωτογράφισε στη μνήμη της ό,τι ήταν δυνατόν. Με αυτές τις πληροφορίες, αργότερα κατάφερε να κατασκευάσει συσκευή Φωτογραφικής Μνήμης δικής της επινόησης, και ακόμα πιο ύστερα, φωτογραφίζοντας στη μνήμη της τα ρομπότ που εργάζονταν, κατασκεύασε δικό της αντιδραστήρα. Τέλος, σε λίγα χρόνια ακόμα, πέτυχε να κατασκευάσει και τον μικρό αντιδραστήρα σύντηξης.
Τον Ιανουάριο τού 1998, οι μυστικές υπηρεσίες τών ΗΠΑ, αντιλήφθηκαν ότι τους κοροϊδεύει, και έστειλαν ανθρώπους να την απαγάγουν. Εκείνη όμως, το έμαθε επειδή διατηρούσε δεσμό με έναν πράκτορα τής υπηρεσίας. Έτσι, στις 11 Ιανουαρίου τού 1998, διέφυγε με το αεροδιαστημοπλάνο μας, κλέβοντας τη συσκευή φωτογραφικής μνήμης, ένα ρομπότ, και μαζί τον διαστημικό σταθμό μας. Μαζί της, έφυγε και ο εραστής της. Αργότερα, μάθαμε πως εγκαταστάθηκαν στη Σεληνιακή βάση τού Τύχωνα, που κατασκεύασαν με τα δικά μας σχέδια.
Το βράδυ που διέφυγαν, ανατίναξαν το κοσμοδρόμιό μας, μαζί με τα περισσότερα ρομπότ, και το δεύτερο αεροδιαστημοπλάνο. Την ώρα εκείνη, ο Άρης έκανε έλεγχο στην αποθήκη τών ρομπότ, και χάθηκε στις φλόγες. Από τότε δεν τον ξαναείδαμε.
Αυτή η καταστροφή, μας καθυστέρησε κατά 3 χρόνια από το πρόγραμμά μας. Ευτυχώς όμως, με την μεγάλη περιουσία μας, μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στα αυξημένα αυτά έξοδα, και ως το 2001, μπορέσαμε να μεταφερθούμε στον τροχιακό σταθμό μας, που δημιουργήσαμε σε αντικατάσταση τού παλαιού. Τότε, δεχθήκαμε επίθεση από ρομπότ τής Καίτης, που θεωρούσε την παρουσία μας στο διάστημα επικίνδυνη. Ευτυχώς όμως το είχαμε προβλέψει, και με την τεχνολογία μας που ήταν καλύτερη από τη δική της, της καταστρέψαμε εμείς τα ρομπότ.
Επειδή είχαν ήδη καταλάβει όλα τα γνωστά μεταλλεύματα τής Σελήνης, και είχαν ήδη βάση στο Δείμο, αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τα σχέδιά μας για τη βάση στον Τιτάνα, και σε αστεροειδείς τής «Ζώνης». Αυτές είναι από το 2004 οι κεντρικές μας βάσεις. Η Καίτη, μετά την ήτα της στον τροχιακό, δεν τόλμησε να μας επιτεθεί ξανά.
Λόγω τού γεγονότος τής καταστροφής τής βάσης μας το 1998, αποκαλύφθηκε η συνωμοσία τών ΗΠΑ από την Ένωση, και συνελήφθησαν κάποιοι πράκτορες, δημιουργώντας διπλωματικό επεισόδιο.
Στη δική μας εκδοχή, η Ευρωπαϊκή Ένώση μας υποστήριξε, (με το αζημίωτο φυσικά), ενώ ο κακός τής ιστορίας, ήταν οι ΗΠΑ. Η Χούντα δεν υπήρξε ποτέ, και η Ελλάδα, έγινε ηγετικό μέλος τής Ένωσης.
Η Τουρκία, για να ωφεληθεί από την τεχνολογία τής Ένωσης, ξεπούλησε όσο - όσο την Ανατολική Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη, και έγινε μέλος τής Ευρώπης το 1999. Έχασε όμως και το ανατολικό της τμήμα, όταν ιδρύθηκε το Κουρδιστάν.
Ως το 2010, η Ένωση έγινε η μεγαλύτερη παγκόσμια δύναμη, μια νέα Ρώμη. Όσο για εμάς και την Καίτη, γίναμε οι απόλυτοι κυρίαρχοι τού διαστημικού χώρου, και οι κύριοι προμηθευτές μεταλλευμάτων και υλικών υψηλής τεχνολογίας για τη γη. Από τον Τιτάνα, διοικούμε πλέον όλες τις κολοσσιαίες εμπορικές επιχειρήσεις μας, και έχουμε αρχίσει τη γεωπλασία τής Αφροδίτης, με γενετικά τροποποιημένα, ανθεκτικά βακτηρίδια, ταχείας ανάπτυξης. Η γυναίκα τού Γιώργου, προετοιμάζει το εγχείρημα για τις νέες μας αποικίες στο Μπάρναρντ, και κατασκευάζει στη ζώνη τών αστεροειδών τις διαστρικές μας πολιτείες.
Στα περασμένα χρόνια, αναπτύξαμε τη συσκευή «ταχυονοσύνθεσης», που μπορεί να μετατρέψει την ενέργεια σε συγκεκριμένο είδος ταχυονικής ύλης, κατά την πρόθεσή μας. Αυτό, οδήγησε στο να μπορούμε από το 2017, να κατασκευάζουμε απλές συσκευές εν κινήσει, που να αποτελούνται από ταχυόνια. Μπορέσαμε έτσι να στείλουμε υλικά στο παρελθόν μας, αυξάνοντας την τεχνολογική μας πρόοδο. Λίγο ενωρίτερα, το 2014, είχαμε κατορθώσει την τηλεμεταφορά υλικών, μέσω ενός «Αναπαραγωγέα Ύλης». (Κάτι ανάλογο με την αναπαραγωγή φωνής ή εικόνας στην τηλεόραση). Με λίγες μόνο μετατροπές, το 2017, μεταφέραμε αυτή την τεχνολογία στην κατασκευή ταχυονίων.
Όμως, αν και σήμερα μπορούμε να διακινούμε ταχυονικές συσκευές στο χρόνο, δεν είναι δυνατόν να διακινήσουμε ανώτερες μορφές ζωής, γιατί δεν έχουμε ακόμα αποκωδικοποιήσει τη λειτουργία τού εγκεφάλου. Ίσως κάποτε, μπορέσουμε να μετατρέψουμε το σώμα μας σε ταχυόνια, και να μετακινούμαστε στο χρόνο και στις εκδοχές. Μόνος περιορισμός, είναι να υπάρχει στην εποχή τού δέκτη ο ανάλογος «Αναπαραγωγέας Ύλης», για να μη χαθείς στο «άπειρο» τού παρελθόντος.
Όλα αυτά, θα τα λάβετε με τα πακέτα που θα σας στείλουμε, μαζί με το τελευταίο μας επίτευγμα, που είναι ένας «Ανιχνευτής Νετρίνων - Ταχυονίων».
Και τώρα, ο λόγος που γίνεται αυτή η εκπομπή:
Πριν από λίγες ημέρες, οι δέκτες μας συνέλαβαν πειραματική εκπομπή ταχυονίων, από τον Άρη που είναι εγκαταστημένη η Καίτη, με τον φίλο της και τα παιδιά της. Προφανώς, κατάφεραν τελικά να κατασκευάσουν πομπό και δέκτη ταχυονίων, σε εμβρυακή όμως μορφή.
Είναι επικίνδυνοι άνθρωποι, τόσο για εμάς, όσο και για την ανθρωπότητα. Πρέπει λοιπόν να τους σταματήσουμε, προτού μπορέσουν να «αναρριχηθούν» τεχνολογικά όπως εμείς. Πρέπει να απομονωθούν, και η ανακάλυψή τους να καταστραφεί, σε κάθε κλάδο τού χρόνου, σε κάθε εκδοχή που θα προκύψει, προτού πάρουν άλλες εκδοχές κάτω από τον έλεγχό τους. Εμείς, δεν προλαβαίνουμε να τους σταματήσουμε, επειδή θα αργήσουμε πολύ να αναπτύξουμε το πρόγραμμα μεταφοράς εγκεφάλου σε ταχυονική μορφή. Έτσι, δεν μπορούμε να επέμβουμε σε εκδοχές πριν εξαπλώσουν τη δραστηριότητά τους εκεί. Ούτε με άμεση επίθεση μπορούμε να τους σταματήσουμε, επειδή, παρά την απαρχαιωμένη τεχνολογία τους, είναι πολύ ισχυροί. Έχουμε ευθύνη, επειδή τα μυστικά μας διέρρευσαν από δικό μας σφάλμα. Σας στέλνουμε λοιπόν την τεχνολογία μας. Εσείς από το παρελθόν, μπορείτε να την τελειοποιήσετε στα χρόνια που θα έρθουν. Ίσως κάποιος από εσάς, μπορέσει να φθάσει εγκαίρως ως την εκδοχή μας, και να μας βοηθήσει, όταν θα έχετε την τεχνολογία που χρειαζόμαστε.
Στα επόμενα πακέτα, θα έχετε πληροφορίες για την ολοκλήρωση τών μικρών αντιδραστήρων σύντηξης, με τη δική σας τεχνολογία, χωρίς να χρειαστεί να ολοκληρώσετε τον μεγάλο. Θα λάβετε εναλλακτικές λύσεις, και τελειότερα προγράμματα για τα ρομπότ, ώστε να κατασκευάσουν όλο και πιο εξειδικευμένους απογόνους.
Η εκπομπή τού μηνύματος αυτού, είναι όπως είδατε διαρκείας 30 ημερών. Στις πρώτες 20 ημέρες, θα λαμβάνετε σε 24άωρη βάση πληροφορίες για την άμεση κατασκευή τού μικρού αντιδραστήρα από εξελιγμένα μικρορομπότ, και κατόπιν, πρόγραμμα για τη σύνδεσή του με τη συσκευή «Ταχυονίων -Ύλης», ώστε να μπορείτε να λάβετε «πακέτα», σε υλική μορφή. Όλα αυτά, θα γίνουν μόνα τους από τα ρομπότ. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να φέρετε το πρώτο ρομπότ, και να του δώσετε τα απαραίτητα υλικά. Ακόμα και ο προγραμματισμός, θα γίνει αυτόματα από τον ίδιο το δέκτη ταχυονίων. Επιλέξτε ένα ρομπότ, για να του προσαρμόσετε την απλή συσκευή προγραμματισμού, που θα δοθεί ευθύς αμέσως, με το 2ο πακέτο. Το 2ο πακέτο, θα δοθεί σε 15 λεπτά, ώστε να προλάβετε να φέρετε το ρομπότ».




Τέλος 1ου πακέτου.


Χρόνης Πάροικος