Η Μάγισσα του Αέρα (Κεφάλαιο 30) Το δόλωμα - Μέρος 2ο

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να θέσουμε σε εφαρμογή το καταπληκτικό σχέδιο μου είναι να κατασκευάσουμε με τον Πήτερ το ισχυρότερο ξόρκι αιχμαλωσίας που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία της μαγείας. Αν δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτό – που είμαι σίγουρος ότι μπορούμε- το σχέδιο δεν θα προχωρήσει περαιτέρω, γκε γκε;»
«Για συνέχισε και βλέπουμε» του απαντά η Ρίκα με την καχυποψία έκδηλη σε ολόκληρη τη στάση της. Λόγω της σφικτής αλογοουράς που έχει κάνει στα μαλλιά της, φαίνονται ξεκάθαρα όλες οι εκφράσεις στο -συνήθως αγριεμένο- πρόσωπό της. Όχι ότι προσπαθούσε να το κρύψει ποτέ. Στέκεται ακριβώς δίπλα στον Τάι, απέναντι από τον ξάδερφό της και μοιάζει με λέαινα έτοιμη να επιτεθεί για να προστατεύσει τα μικρά της.
«Α, εδώ είσαι ξαδέρφη; Δεν σε είχα προσέξει μέχρι τώρα» σχολιάζει ο Κα προσπαθώντας να την αγνοήσει για να συνεχίσει συγκεντρωμένος με το σχέδιο του. «Μόλις ο Πήτερ μας εγγυηθεί για την αποτελεσματικότητα του ξορκιού, θα προχωρήσουμε στη φάση βήτα: πώς θα κάνουμε την Μπόνι Τίμπερλεϊκ ελκυστικότερο δόλωμα για να τραβήξουμε στην επιφάνεια της γης την ίδια τη Μαρί αυτοπροσώπως».

«Και γιατί να το κάνουμε αυτό; Γιατί πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο την Μπόνι, και κατ’ επέκταση την Πέτρα του Αέρα για να τραβήξουμε πάνω την Μαρί;»
«Η Μαρί, είναι δέκα βήματα μπροστά στα σχέδιά της» απαντά ο Κα στην μικρή και πάντα χαριτωμένη Κάρι, μιλώντας αργά και δίνοντας έμφαση σε κάθε του λέξη, σα να μιλά σε άτομο με πρόβλημα κατανόησης. «Έχει τις περισσότερες Πέτρες στα χέρια της, ξέρει ήδη την τοποθεσία της Μάγισσας της Γης αλλά και της Μάγισσας του Αέρα και πιθανότατα γνωρίζει ήδη και την τοποθεσία της λαβής των Πέντε Στοιχείων. Δεν υπάρχει περίπτωση να ρισκάρει να ανέβει στην επιφάνεια και να αναμετρηθεί μαζί μας, αν δεν είναι σίγουρη ότι αξίζει τον κόπο και ότι θα έχει το αποτέλεσμα που θέλει».
«Λογικά όλα αυτά που λες» παραδέχεται η Ρίκα και ακόμα κι εγώ δεν πιστεύω στα αυτιά μου. «Για να γυρίσουμε το ‘παιχνίδι’ πρέπει να παίξουμε έξυπνα και ριψοκίνδυνα».
«Αδερφή, ΤΙ ΛΕΣ;» τη διακόπτει εξοργισμένος ο Τάι. «Αυτό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! Εδώ παίζονται ζωές!»
«Παίζονται πολλά περισσότερα από τη ζωή της Μπόνι, τη δική σου ή τη δική μου» του απαντά ψύχραιμα η Ρίκα και κάνει τα σφίξει κι άλλο την κοτσίδα της. «Κινδυνεύει ολόκληρος ο κόσμος, μαγικός και μη, από την αφύπνιση του ίδιου του Διαβόλου. Γιατί ειλικρινά αν πίστευα ότι υπάρχει Θεός, ο Ντρέικο θα ήταν σίγουρα ο Διάβολος».
«Θα το εκτιμούσα αν δεν ανακάτευες τον Θεό στην κουβέντα μας, αδερφή μου» λέει με ευγένεια προς την μεγάλη της δίδυμη η Κάρι, χωρίς να τολμά να σηκώσει το βλέμμα της από το έδαφος.
«Κι εγώ θα το εκτιμούσα αν κρατούσες την θρησκευτική σου ευλάβεια μακριά από τα σχέδιά μας» της ανταπαντά επιθετικά η Ρίκα.
«Μη της μιλάς έτσι» πετάγεται ο Τι-Κέι και το πρόσωπό του είναι κατακόκκινο από θυμό και αμηχανία. Τα ξαφνιασμένα βλέμματα όλων στρέφονται πάνω του και εγώ απλά εύχομαι να μην έχουμε αίματα στην πορεία της συζήτησης – ή πεταμένα νεφρά τριγύρω μας ανάμεσα σε στάχτες και φωτιές.  «Σου μίλησε ευγενικά» συνεχίζει ρίχνοντας τους τόνους και χαμηλώνοντας και αυτός το βλέμμα, για να κατευνάσει την αντίδραση της μελαχρινής δίδυμης. «Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι αν απαντήσεις κι εσύ ευγενικά».
Σιωπή πέφτει ανάμεσα μας για μερικά λεπτά.
«Θα διαδώσουμε λοιπόν, στον Κάτω Κόσμο με τη βοήθεια της Ρέη και των διασυνδέσεών της πως η ‘καημένη’ η Μπόνι βρίσκεται μόνη και λαβωμένη στο δάσος, αφού θα έχει πάει εκεί μαζί μου για ρομαντικό πικ νικ και μια ομάδα δαιμόνων θα με έχει ήδη βγάλει από τη μέση. Η Μαρί γνωρίζει ήδη ότι ο Τάι δεν μπορεί ακόμα να την διαισθανθεί...»
«Οπότε θα θεωρήσει ότι είναι η ευκαιρία της να αποκτήσει τη Μάγισσα του Αέρα» συμπληρώνει ο Ταϊσίν και πραγματικά χαίρομαι που αυτοί οι δυο συνεργάζονται για να ξαναγυρίσει η συζήτηση στο σχέδιο του Κα.  «Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δε θα στείλει τα τσιράκια της και θα έρθει η ίδια; Εσύ ο ίδιος είπες ότι δεν πρόκειται να ρισκάρει αυτά που έχει, άρα λογικό δεν είναι να στείλει κάποιον άλλο να κάνει την βρώμικη δουλειά της; Αυτό δεν κάνουν όλοι άλλωστε;»
«Γιατί, Μαύρε Μπούφε, θα έχει ήδη φροντίσει η φίλη σας η Ρέη από δω να διαδώσει στον Κάτω Κόσμο πόσο αξεπέραστο και δυνατό είναι το ξόρκι προστασίας της Μπόνι και πως χρειάζεται πραγματικά κάποιον με ταλέντο στην μαύρη μαγεία για να καταφέρει να το σπάσει και να φτάσει στην Μάγισσα του Αέρα. Και πίστεψε με, αυτά τα λόγια είναι το κλειδί για να ιντριγκάρουμε την Μαρί και τον ασυναγώνιστο εγωισμό της και να την τραβήξουμε έξω από τη φωλιά της».
«Πολύ σίγουρο σε κόβω» σχολιάζει με καχυποψία ο Ματ.
«Είναι γιατί είμαι πολύ σίγουρος, μικρή ξανθιά ιδιοφυία» του απαντά ο Κα φουλ στην ειρωνεία, χαρίζοντάς του και ένα κοροϊδευτικό γελάκι.
«Πρόσεχε τον τόνο σου Τέρνερ γιατί...»
«Θα ξεσπάσει η κόλαση πάνω στη γη; Ανυπομονώ» του απαντά στο ίδιο ύφος ο Κα, και τον πλησιάζω για να βάλω το χέρι μου μέσα στην παλάμη του και να τον τραβήξω μαλακά προς τα πίσω. Γιατί πρέπει να έχω συνέχεια το ρόλο του πυροσβέστη εδώ πέρα;
«Αυτό που θέλει να πει ο Κα είναι ότι η Μαρί για να προσπαθεί να ανέβει στον θρόνο του Κάτω Κόσμου και να έχει τα κότσια να εναντιωθεί στον Βασιλιά, ήδη έχουν φουσκώσει τα μυαλά της. Και με το να πειράξουμε αυτόν το ‘αέρα’ εκεί μέσα, με το να προκαλέσουμε την ‘αυθεντία’ της, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τη φέρουμε εκεί που θέλουμε χωρίς να το καταλάβει».
«Ααα, μάλιστα» λέει και η Μίμη «πολύ λογικό μου φαίνεται, έτσι δεν είναι μωρό μου; Μπορεί και να πετύχει» λέει κυρίως απευθυνόμενη προς το αγόρι της. Με τον τρόπο που έχει εναποθέσει τα χέρια της στον σβέρκο και το μπράτσο του Ματ, μπορώ να καταλάβω ότι χρησιμοποιεί ήδη τη δύναμή της πάνω του, για να τον ηρεμήσει και να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Και κάτι τέτοιες στιγμές ζηλεύω που δεν μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο και στον Κα – ω, θα μου ήταν πολύ χρήσιμη αυτή της η ικανότητα μαζί του!
Ο Ματ στρέφει μπερδεμένος το βλέμμα του πάνω στο γλυκό της πρόσωπο και αμέσως ο θυμός του εξαφανίζεται, χωρίς να φαίνεται όμως και πολύ σίγουρος για το τι νιώθει αυτή τη στιγμή.
«Αφού λοιπόν τραβήξουμε τη Σκοτεινή Ιέρεια στο Δάσος, θα την εξαντλήσουμε με τις επιθέσεις μας – με τις δυνάμεις μας, με ό,τι φίλτρα μπορούμε να διαθέσουμε, με κόλπα σε μάχη σώμα με σώμα- και μόλις αποδυναμωθεί αρκετά, θα τη δέσουμε με το κατάλληλο ξόρκι δέσμεσης το οποίο φυσικά θα το ενισχύσουμε με την δύναμη του στοιχείου του Αέρα, χάρη στην Μάγισσα του Αέρα που έχουμε εδώ».
Η τελευταία πρόταση του Κα, με κάνει να ανατριχιάσω ελαφρώς από τη συνειδητοποίηση του πόσο μεγάλης σημασίας είναι ο ρόλος μου σε αυτό το σχέδιο. Όχι μόνο πρέπει να γίνω αρκετά ελκυστικό θύμα για τη Μαρί, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσω το χάρισμά μου και τη σύνδεσή μου με τη μαγεία του Αέρα για να την παγιδεύσουμε. Και όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο μεγαλύτερη και πιο επιτακτική φαντάζει η ανάγκη να εκπαιδευτώ γρήγορα και αποτελεσματικά στο πώς να τιθασεύσω αυτή την –υποτίθεται τεράστια- δύναμή μου. Και αν όμως δεν μπορέσω να ανταπεξέλθω στις ανάγκες του σχεδίου; Τι θα συμβεί τότε σε όλα αυτά τα πρόσωπα που είναι διατεθημένα να στηριχτούν πάνω μου για να αντιμετωπίσουμε ίσως τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο που ανέδειξε πρσφάτως ο Κάτω Κόσμος;

Ασυναίσθητα, το βλέμμα μου περνά γρήγορα πάνω από όλα τα πρόσωπα αυτής της ετερόκλητης παρέας γύρω μου. Ο γλυκός μου Καθοδηγητής, οι απίστευτα ταλαντούχες δίδυμες, το φλογερό ζευγάρι της Ρέη και του Κρις, ο εξόριστος Μαύρος Κυνηγός, τα αγαπημένα αδέρφια Ντι Κάρλο, το θερμοκέφαλο αγόρι μου, η ξεροκέφαλη αδερφή μου όλοι τους είναι πρόθυμοι να δείξουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη στο χάρισμά μου. Και αν το χάρισμά μου μας απογοητεύσει όλους, τότε τι γίνεται;



Foni Nats