Το μαύρο ρόδο (Κεφάλαιο 13)

"Οι άντρες της Κασακιάν έχουν περικυκλώσει το κτίριο και μαζί τους είναι και η Φέλτερ!", ανακοίνωσε ο Άγγελος.
"Ορίστε;", έκανε ο επιθεωρητής Γκρέις με ήρεμη φωνή, όμως η Χλόη μπορούσε να καταλάβει πως ήταν εξοργισμένος.
"Η Μυρτώ τους εντόπισε από τις κάμερες κυκλοφορίας, κύριε. Είναι πάνω στις ταράτσες των διπλανών και απέναντι κτιρίων και σε όλο το τετράγωνο"
Ο άντρας χτύπησε με τη γροθιά του το τραπέζι στο οποίο ακουμπούσε. "Πού να πάρει ο διάολος!" Έβγαλε το κινητό από το παντελόνι του και πληκτρολόγησε τον αριθμό της Μπρέντα Τζόουνς. "Απομακρυνθείτε από τα παράθυρα!", τους πρόσταξε πριν εξαφανιστεί για να μιλήσει στο τηλέφωνο και τα παιδιά υπάκουσαν.
"Είσαι εντάξει;", ρώτησε ο Άγγελος.
"Αν βγούμε ζωντανοί από εδώ θα είμαι"
"Θα βγούμε"
"Με τα σνάιπερ στις γύρω ταράτσες και τους άντρες σε όλο το τετράγωνο; Ναι, όντως, μπορούμε να βγούμε ζωντανοί", έκανε σκεφτική η κοκκινομάλλα.
Στο πρόσωπο του Άγγελου σχηματίστηκε ένα μειδίαμα. "Σκέφτεσαι πως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις τις δυνάμεις σου;"
"Αφού γνωρίζουν ήδη ότι είμαι εδώ, ποιος ο λόγος να το κρύβω;", τον ρώτησε με τη σειρά της και έβγαλε από την τσάντα της ένα στυλό και ένα τετράδιο.
"Καλύτερα πρώτα να ενημερώσουμε τον επιθεωρητή Γκρέις, μιας και πρόκειται να γίνει χαμός"
"Μεγάλη η υπόσχεση που έκανες μόλις τώρα, Άγγελε"
"Μα γιατί; Την αλήθεια λέω"
Πριν προλάβει να απαντήσει η Χλόη, έκανε την εμφάνισή της η Μυρτώ. "Άγγελε, έρχονται"
"Τώρα να δω την Κασακιάν"
"Ποιοι έρχονται;", ρώτησε η κοπέλα με τα πράσινα μάτια.
"Τα Φαντάσματα", απάντησε η νεαρή βιβλιοθηκάριος.
"Τους ενημέρωσες και αυτούς;", έκανε ο επιθεωρητής Γκρέις.
"Μάλιστα, κύριε επιθεωρητή"
"Καλά έκανες. Τώρα περιμένουμε την επιθεωρήτρια Τζόουνς, αν και δε νομίζω ότι θα έχει αρκετή υποστήριξη, αν μου λέτε πως η Φέλτερ είναι μαζί με την Κασακιάν"
Παύση. "Άγγελε, ενημέρωσε τον στρατηγό Νέργκααρντ για την κατάσταση"
"Μάλιστα, κύριε επιθεωρητή!", είπε ο νεαρός και έφυγε από το δωμάτιο.
"Μυρτώ, η Αννίτα Κασακιάν σε έχει βάλει κι εσένα στο στόχαστρο"
"Το γνωρίζω, κύριε, και πολύ καλά μάλιστα. Με την Κασακιάν έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς. Και τι δε θα έκανα για να τη δω πίσω από τα σίδερα", δήλωσε η κοπέλα.
"Θέλω να ελέγχεις τις κάμερες κυκλοφορίας και να με ενημερώνεις για τις κινήσεις τους, έγινα κατανοητός;"
"Μάλιστα, κύριε!", αναφώνησε και κατέβηκε πίσω στην υποδοχή, εκεί που βρισκόταν ο υπολογιστής.
Ο επιθεωρητής γύρισε προς τη μεριά της Χλόης. "Για σένα ήρθαν"
"Το ξέρω"
"Την απάντηση που θέλουν για το Μαύρο Ρόδο, την έχεις;", ρώτησε ο Γκρέις και η κοπέλα έγνεψε αρνητικά.
"Και να την είχα, δε θα την έλεγα σε κανέναν. Το ξίφος είναι εξαιρετικά επικίνδυνο από μόνο του, όχι αν πέσει σε λάθος χέρια"
Ο επιθεωρητής έγνεψε καταφατικά, δηλώνοντας έτσι πως συμφωνούσε με τη δήλωση της κοκκινομάλλας. "Χλόη, μπορείς να αποτρέψεις την επίθεση με τη δύναμή σου;"
"Φυσικά. Αν δεν έχουν κάποιον που να την ακυρώνει τη δύναμη των λέξεων"
"Καν'το"
"Όταν επιτεθούν, θα τους περιμένει μία ωραιότατη έκπληξη", είπε η κοπέλα και στρώθηκε στη δουλειά. Θα τους αντιμετώπιζε με μία ιστορία, γραμμένη από την ίδια, η οποία ήταν ικανή να αλλάξει τα γεγονότα.
***
Η Μυρτώ παρατηρούσε την κατάσταση που επικρατούσε έξω από το κτίριο της βιβλιοθήκης μέσα από τις κάμερες ασφαλείας και ταυτόχρονα εμπόδιζε οποιονδήποτε προσπαθούσε να μπει στο σύστημα, όταν η γυάλινη πόρτα έγινε θρύψαλα από τις σφαίρες των αντρών της Αννίτα Κασακιάν. Η κοπέλα πρόλαβε να χωθεί κάτω από τι γραφείο της για να προστατευθεί από τη βροχή των γυαλιών και των σφαιρών. Έπρεπε να μείνει ψύχραιμη.
"Μυρτώ, δε χρειάζεται να κρύβεσαι", ακούστηκε μία γυναικεία φωνή και η νεαρή βιβλιοθηκάριος βγήκε σιγά σιγά από την κρυψώνα της για να αντικρίσει την κάτοχό της. Ήταν μία νεαρή γυναίκα με μακριά μαύρα μαλλιά, μετρίου αναστήματος, με λευκό δέρμα και γαλάζια μάτια. Φορούσε μαύρα και στο χέρι της κρατούσε ένα περίστροφο.
"Τι θες εδώ, Αννίτα;"
"Μην κάνεις την ανήξερη, μικρή! Ξέρεις πολύ καλά για ποιο λόγο είμαι εδώ", απάντησε και με ένα της νεύμα, ένας άντρας είχε πιάσει τη Μυρτώ από το μπράτσο και είχε τοποθετήσει ένα πιστόλι στον κρόταφό της. "Πού είναι η Βαμβοπούλου;"
"Μυρτώ, μην απαντήσεις!", ακούστηκε ο Άγγελος, ο οποίος στεκόταν στην κορυφή της σκάλας με το σπαθί του έτοιμο. Η Κασακιάν τον κοίταξε με ένα βλέμμα αδιαφορίας.
"Η Τζέσσικα μού είπε πως ήταν μπλεγμένος κι ένας από τη Στρατιωτική Ακαδημία, αλλά δεν περίμενα να είσαι εδώ"
"Βλέπω τα νέα ταξιδεύουν πολύ γρήγορα"
"Άσε κάτω το σπαθί, νεαρέ!"
Ο Άγγελος άρχισε να κατεβαίνει τα σκαλιά με αργά βήματα. "Καλύτερα εσύ να αφήσεις κάτω το όπλο που κρατάς και να πεις και στους άντρες σου να κάνουν το ίδιο", της αντιγύρισε με φωνή που έκοβε σαν λεπίδα. Το βλέμμα του έπεσε πάνω στον άντρα που κρατούσε τη Μυρτώ. Εκείνος χαλάρωσε τόσο το κράτημά του από το πιστόλι και αυτό έπεσε στο δάπεδο.
Η Κασακιάν δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο και άρχισε να πυροβολεί προς την κατεύθυνση του Άγγελου, ο οποίος χρησιμοποίησε τις δυνάμεις του για να αμυνθεί. Αφού κατέβηκε τις σκάλες, επιτέθηκε κι αυτός με τη σειρά του στην Αννίτα, όσο η Μυρτώ πάλευε με έναν από την οργάνωση "Πράσινος Κύκλος".
Η αρχηγός τους ήταν καλή και ο Άγγελος ώφειλε να το παραδεχτεί αυτό, αλλά το σπαθί του δε συγκρινόταν με το μαχαίρι της μαυρομάλλας, ούτε και με τη δύναμη της Χλόης. Ναι, η Χλόη το είχε σκηνοθετήσει όλο αυτό για να εμφανιστεί η Κασακιάν και να καταφέρουν να τη βγάλουν εκτός. Όλα αυτά ήταν γραμμένα στο χαρτί το οποίο είχε ετοιμάσει όταν ο επιθεωρητής Γκρέις τής ζήτησε να χρησιμοποιήσει τη δύναμη των λέξεων.
***
"Είσαι σίγουρη ότι θα πετύχει;", ρώτησε ο επιθεωρητής Γκρέις τη Χλόη, παίρνοντας το τετράδιο στα χέρια του.
"Ναι, κύριε επιθεωρητή". Έκανε μία παύση για να πάρει μία ανάσα και συνέχισε. "Και με αυτό το κόλπο θα αναγκαστεί και η αρχιφύλακας Φέλτερ να βγει από την κρυψώνα της, αν όπως λέτε συνεργάζεται με τον Πράσινο Κύκλο"
"Κύριε επιθεωρητή, εμπιστευτείτε την. Τόσο καιρό αυτό δε θέλατε; Να πιάσετε στα πράσα τη Φέλτερ και να την παραδώσετε στο διοικητή της αστυνομίας;", είπε ο Άγγελος και ο μεγαλύτερος άντρας κοίταξε πρώτα την κοπέλα και μετά αυτόν πριν γνέψει καταφατικά.
"Τότε προχωράμε με αυτό"
"Άγγελε, είσαι σίγουρος πως μπορείς να το κάνεις;"
"Ναι, Χλόη, μπορώ"
"Σίγουρα;", επέμεινε η κοκκινομάλλα.
"Ναι. Δεν είμαι δα και τόσο αδύναμος"
"Δεν είπα αυτό"
"Το ξέρω", την έκοψε ο νεαρός. "Μην ανησυχείς, μπορώ να το κάνω"
"Εντάξει"
Και με αυτά τα λόγια το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή και ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Ο επιθεωρητής Γκρέις έγνεψε απλά στον Άγγελο πριν εκείνος κατέβει στον κάτω όροφο, εκεί που φαινομενικά διαδραματιζόταν όλα.
Η Χλόη σηκώθηκε απότομα από τη θέση της και κατευθύνθηκε προς το παράθυρο. Έβγαλε την ασφάλεια και το άνοιξε, παρά το επικριτικό βλέμμα του Γκρέις.
"Δεν υπάρχει κανείς να παραμονεύει στις οροφές με το όπλο έτοιμο, Τόνι", δήλωσε εκείνη χωρίς να τον κοιτάξει.
"Δεν μπορούμε το γνωρίζουμε αυτό με σιγουριά, Χλόη"
"Μπορούμε. Τα Φαντάσματα τους εξουδετέρωσαν"
Ο επιθεωρητής ανασήκωσε το ένα του φρύδι. "Νόμιζα πως αυτοί ενεργούν μόνο αφού πέσει ο ήλιος"
"Έκαναν μία εξαίρεση και βοήθησαν τους άντρες της επιθεωρήτριας Τζόουνς", του απάντησε και επεξεργάστηκε την ταράτσα της διπλανής πολυκατοικίας, κοντεύοντας να πέσει από το ανοιχτό παράθυρο. Εντόπισε το Φάντασμα με το κατάνα, το οποίο της έγνεψε για χαιρετισμό κι εκείνη χαμογέλασε ικανοποιημένη.
"Άρα και τους δικούς μου"
"Ναι, επιθεωρητή"
Απομακρύνθηκε από το παράθυρο και προχώρησε προς τις σκάλες που οδηγούσαν στην υποδοχή για να ρίξει μία ματιά.
***
Ο Άγγελος προσπαθούσε να αντιμετωπίσει δίκαια την Κασακιάν και μέχρι στιγμής φαινόταν πως είχε το πάνω χέρι στη μάχη, όπως και η Μυρτώ λίγο παραδίπλα.
Πριν από μερικά δευτερόλεπτα, ο Κρίστοφερ τον είχε ενημερώσει τηλεπαθητικά πως τα Φαντάσματα είχαν βγάλει εκτός τα μέλη του Πράσινου Κύκλου, οπότε δεν κινδύνευαν πλέον. Και αυτό σήμαινε ότι πλησίαζε η στιγμή που ο νεαρός θα έπρεπε να παίξει σωστά το ρόλο του, διότι όλο αυτό ήταν θέατρο. Κάτι στημένο για να οδηγήσουν την Τζέσσικα Φέλτερ έξω από την κρυψώνα της.
Επίθεση στην επίθεση. Η τακτική της Χλόης.
"Αννίτα!", φώναξε η αρχιφύλακας Φέλτερ για να ακουστεί πάνω από τις κλαγγές των όπλων και έσπευσε να βγάλει το υπηρεσιακό της περίστροφο από τη θήκη του για να βοηθήσει τη φίλη της, αλλά δίστασε για ένα δευτερόλεπτο μόλις είδε τη φιγούρα του Άγγελου. Πάτησε τη σκανδάλη, καθώς ποτέ της δε συμπάθησε κανέναν από τη Στρατιωτική Ακαδημία κι εκείνος απέκρουσε τη σφαίρα της με το σπαθί του, τεχνική που του είχε μάθει ο μέντοράς του.
Η Φέλτερ, βλέποντας πως η πρώτη σφαίρα δεν πέτυχε τον στόχο της, έριξε και δεύτερη και τρίτη, αλλά και αυτές είχαν την ίδια μοίρα με την πρώτη. Έσφιξε περισσότερο τη λαβή της στο πιστόλι και συνέχισε να ρίχνει, γνωρίζοντας πως δεν είχε ελπίδες σε μάχη σώμα με σώμα. Καμία δεν τον πέτυχε. Ο νεαρός χρησιμοποιούσε το σπαθί του και τις δυνάμεις του για να αμυνθεί και δεν έκανε καμία κίνηση για να επιτεθεί. Αργά ή γρήγορα οι σφαίρες θα τής τελείωναν.
***
Η Χλόη γύρισε πίσω στο αναγνωστήριο για να μεταφέρει τις εξελίξεις στον επιθεωρητή Γκρέις. "Τόνι, ετοίμασε κάμερα, έρχεται η Φέλτερ"
Στο άκουσμα αυτών των λέξεων, ο Άντονι Γκρέις ετοίμασε την κάμερα του κινητού του και κατέβηκε στο πλατύσκαλο για να βιντεοσκοπήσει τη νεαρή αρχιφύλακα να ρίχνει τις σφαίρες της στον Άγγελο. Με αυτό σίγουρα θα την έβγαζε εκτός της υπόθεσης.
***
"Αρχιφύλακα Φέλτερ, δεν το περίμενα αυτό!", αναφώνησε ο επιθεωρητής με φωνή ψυχρή σαν μία ριπή παγωμένου αέρα.
Η ξανθιά κοπέλα κοκκάλωσε και προσπάθησε να ανακτήσει την αυτοκυριαρχία της. Δεν κατέβασε ούτε χιλιοστό το όπλο της και το έστρεψε προς τη μεριά της μαφιόζου, ευχόμενη ο Γκρέις να είχε παρεξηγήσει την κατάσταση.
"Δεν ωφελεί να αλλάζεις τον στόχο σου, τα είδα όλα"
Η αρχιφύλακας έβρισε από μέσα της και κατέβασε το άδειο από σφαίρες όπλο, το οποίο είχε σκοπό να ξανά γεμίσει. Και το έκανε και σημάδεψε τον επιθεωρητή αυτή τη φορά.
"Είσαι σίγουρη πως θέλεις να επιλέξεις αυτή τη μεριά, Τζέσσικά;", ρώτησε ο επιθεωρητής χωρίς να συγκινηθεί ιδιαίτερα που κάποιος τον σημάδευε με ένα γεμάτο περίστροφο. Είχε ξανά γίνει στο παρελθόν και όχι μόνο μία φορά αυτό το σκηνικό.
"Ναι", απάντησε και πυροβόλησε, αλλά η σφαίρα δεν έφτασε ποτέ στον επιθεωρητή Γκρέις. Την εμπόδισε ο Άγγελος με τις δυνάμεις του.
Ο Γκρέις έβγαλε το περίστροφό του και σημάδεψε την αρχιφύλακα Φέλτερ. "Οι δικές μου σφάιρες δε θα αστοχήσουν, όμως". Τράβηξε τη σκανδάλη και η σφαίρα βρήκε την κοπέλα στο καλάμι, λίγο πιο κάτω από το γόνατο. Εκείνη ούρλιαξε και κοίταξε με μίσος τον επιθεωρητή, ενώ ταυτόχρονα πίεζε το τραύμα στο πόδι της.
Η Αννίτα Κασακιάν που βρισκόταν λίγο πιο δίπλα έσπευσε να τη βοηθήσει, δεν πρόλαβε όμως, καθώς αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων την εμπόδισαν και τοποθέτησαν τη Φέλτερ σε ένα φορείο. Σειρήνες από περιπολικά και ασθενοφόρα ακούγονταν δυνατές μέσα στη σιωπή που επικρατούσε στο κτίριο της βιβλιοθήκης. Η αρχηγός του Πράσινου Κύκλου προσπάθησε να διαφύγει, αλλά η αστυνομία την περικύκλωσαν και έστρεψαν τα όπλα τους προς το μέρος της. Μαζί τους και η επιθεωρήτρια Τζόουνς, η οποία περίμενε καιρό εκείνη τη στιγμή. Έγνεψε προς το μέρος του συναδέλφου της, που στεκόταν ακόμη στην κορυφή της σκάλας σαν άγαλμα. Είχε παίξει το ρόλο του και πλέον είχε ό,τι χρειαζόταν για να απομακρύνει την Τζέσσικα Φέλτερ από την υπόθεση της Βαμβοπούλου. Έβγαλε την ανάσα που κρατούσε ασυναίσθητα μέσα του και κατευθύνθηκε προς την επιθεωρήτρια.
Τώρα ήταν η σειρά του Άγγελου.
Ο νεαρός εξαφάνισε το σπαθί του και επεξεργάστηκε για λίγο τον χώρο. Η υποδοχή είχε γεμίσει με θραύσματα από την πρώην γυάλινη πόρτα και σφαίρες. Η Μυρτώ καθόταν στην καρέκλα του γραφείου της με το βλέμμα της καρφωμένο στον απέναντι τοίχο. Λογικά θα επικοινωνούσε τηλεπαθητικά με τον Κρίστοφερ και τον Μαξ, μιας που δεν τους έβλεπε τριγύρω.
Διακριτικά, απομακρύνθηκε από το πλήθος που είχε μαζευτεί για να κάνει τη δουλειά του. Έκλεισε τα μάτια και συγκεντρώθηκε. Το είχε ξανά κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά ποτέ σε τέτοια κλίμακα.
Για όλα υπάρχει μία πρώτη φορά, σκέφτηκε και ενεργοποίησε τις δυνάμεις του. Άνοιξε τα μάτια του και το πρώτο πράγμα που συνειδητοποίησε ήταν πως είχε ησυχία. Μία απόκοσμη ησυχία που ταίριαζε άψογα με το πάγωμα του χρόνου.
***
Ένιωσε ένα ρίγος να τη διαπερνά πριν οι σειρήνες σταματήσουν να ηχούν μαζί με τις φωνές από τον κάτω όροφο. Ο χρόνος είχε μόλις σταματήσει, αλλά αυτή για ποιο λόγο συνέχιζε να κινείται; Γιατί δεν την έπιασε η δύναμη του Άγγελου;
Η απάντηση τής δόθηκε σχεδόν αμέσως όταν ο Σμαραγδένιος Δράκος επιχείρησε να κάνει την εμφάνισή του για ακόμη μία φορά. Η Χλόη κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια για να τον κρατήσει μέσα, με αποτέλεσμα να αρχίσει να βαριανασαίνει σαν να είχε μόλις τρέξει μαραθώνιο. Αυτό δεν ήταν καθόλου καλό...

Ξανθίππη Γιωτοπούλου