Το Γεράκι του Νότου

 Το Γεράκι του Νότου

Victoria Mantegna

Μυθιστόρημα Φαντασίας


Η ζωή του Χριστόφορου Κυριαζή ξεκίνησε αντίξοα από την πρώτη του αναπνοή σε τούτο τον κόσμο. Μετά τον χαμό της μητέρας του στη γέννα και του αδερφού του σε ένα τραγικό στρατιωτικό δυστύχημα, ο πατέρας του θα αποφασίσει να αφήσει τον Χριστόφορο σε μοναστήρι από την παιδική του ηλικία, ώστε να τον κρατήσει μακριά από τους κινδύνους του έξω κόσμου.

Η ανήσυχη, όμως, ιδιαίτερη φύση του Χριστόφορου θα τον οδηγεί, μεγαλώνοντας, σε συνεχείς μπελάδες και τελικά έξω από το μοναστήρι, για να κυνηγήσει το παιδικό του όνειρό του να γίνει στρατιώτης στον στρατό του Δεσπότη στο Μυστρά και να καταφέρει να καταξιωθεί για τη γενναιότητα, την τόλμη και την εξυπνάδα του.

Ο δρόμος θα αποδειχθεί δύσκολος και η μοναστική αθωότητα του Χριστόφορου θα έρθει αντιμέτωπη με τη διαφθορά, την προδοσία, τις ίντριγκες και τα πάθη του κόσμου, που θα τον δοκιμάσουν, αλλά η ομορφιά της ζωής, η καλοσύνη και ο έρωτας θα τον κρατήσουν ζωντανό στην αναζήτηση των ονείρων του. Σε μια πορεία παράλληλη με τη ζωή τού πρίγκιπα και μέλλοντα Δεσπότη και αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, θα καταλάβει ότι, το αν θα φτάσει στον στόχο του, εξαρτάται τελικά μόνο από τον ίδιο, τη θέληση και τη δύναμη της ψυχής του.