Παρουσίαση βιβλίου – Η Ηρεμία Πριν την Καταιγίδα

Οι τρεις γιοι ενός εφοπλιστή από το Κίελο κάνουν όνειρα για την ιστιοπλοϊκή κρουαζιέρα που πρόκειται να κάνουν με φίλους. Ωστόσο από το ξεκίνημα κιόλας η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. Ένας από τους γιους δεν εμφανίζεται καν στο λιμάνι της Γκραν Κανάρια, απ’ όπου πρόκειται να σαλπάρουν.

Στην ομάδα επικρατεί κλίμα εμφυλίου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λίγο αφότου σηκώσουν άγκυρα πρέπει να περισυλλέξουν έναν ναυαγό. Τότε γίνεται ένας φόνος

Φόβος και καχυποψία δηλητηριάζουν τις σχέσεις. Η επικοινωνία με τον έξω κόσμο κόβεται ξαφνικά. Σύντομα οι υποψίες όλων επικεντρώνονται στο πρόσωπο του ξένου.

Είναι πράγματι όμως ο δολοφόνος; Όταν ανακαλύπτουν ακόμη ένα πτώμα η μέχρι πρότινος φιλική παρέα καταλαμβάνεται από σύγχυση και πανικό…

Η Μαρίνα Χάιμπ στην πρώτη εμφάνισή της στην Ελλάδα υπογράφει ένα θρίλερ με συνεχείς ανατροπές που κόβουν την ανάσα.


Παρότι δεν συμφωνώ συχνά με τις διαφημιστικές ατάκες στα οπισθόφυλλα, το βιβλίο μάς κόβει όντως την ανάσα. Είμαι μεγάλη φαν των ιστοριών που εκτυλίσσεται σε περιορισμένο χώρο και όταν ο περιορισμένος χώρος είναι στη μέση της θάλασσας, απ’ όπου δεν μπορείς να ξεφύγεις ακόμα και αν το προσπαθήσεις, οι οιωνοί για την απόλαυσή μου είναι πολύ καλοί.

Η γλώσσα απλή, λιτή και απέριττη, όπως μου αρέσει και όπως -νομίζω θα συμφωνήσετε- ταιριάζει σε θρίλερ. Η συγγραφέας δεν αναλώνεται σε πολλές περιγραφές, απλώς παρουσιάζει τα γεγονότα και αφήνει εμάς να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Για την πλοκή δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα από όσα μαρτύρησε η περίληψη χωρίς να κάνω σπόιλερ, οπότε θα προσθέσω απλώς αυτό: δύσκολα μένεις απογοητευμένος από το βιβλίο.

Τα βιβλία μυστηρίου καλούν σε μυστηριώδεις παρουσιάσεις.


Καλή ανάγνωση.
 
 
 
 
 
Αν το βιβλίο σάς φάνηκε ενδιαφέρον, μπορείτε να πάρετε μέρος στην κλήρωση για ένα αντίτυπο εδώ: