Συνέντευξη με τον Νικόλαο Ντέτσικα

Μια μυστηριώδης εξαφάνιση και μια άλυτη δολοφονία. Ένας νεαρός άνδρας που ξεκινά να βρει δουλειά και μια συνάντηση που θα του αλλάξει τη ζωή, με περισσότερους τρόπους από όσους θα περίμενε. Μια νέα εξαφάνιση, είκοσι επτά χρόνια μετά. Όλα στον ίδιο τόπο. Και όλοι ψάχνουν απαντήσεις. Πολλές φορές όμως, η αλήθεια είναι καλύτερα να μένει θαμμένη, παρά να βγει στην επιφάνεια. Μυστικά, πάθη και ανομολόγητοι έρωτες έρχονται να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ με καταστροφικές συνέπειες για τις ζωές όλων.

Ο Νικόλαος Ντέτσικας γεννήθηκε το 1988 και διαμένει μόνιμα στα Ιωάννινα. Έχει σπουδάσει βοηθός φαρμακοποιού σε δημόσιο ΙΕΚ. Μιλά αγγλικά και ισπανικά. Είναι φανατικός των κόμιξ από παιδί, ιδιαίτερα όσων έχουν σχέση με τη Marvel και την DC. Λατρεύει τις ταινίες με υπερήρωες, αγαπά το διάβασμα, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τα ταξίδια. Επιπλέον, παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής σε θεατρικό εργαστήριο των Ιωαννίνων. Ο Νικόλαος Ντέτσικας είναι ΑΜΕΑ, με αναπηρία στο δεξί του πόδι και είναι υπέρμαχος των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί με αναπηρία.


1.    Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.

Καλησπέρα, πρώτα απ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι' αυτή την όμορφη συνέντευξη. Το πρώτο μου βιβλίο "Η Κληρονομιά του Αίματος" μιλάει για ένα σκοτεινό χωριό και τα μυστικά, πάθη που κουβαλούν οι χαρακτήρες του. Γίνονται κάποιες εξαφανίσεις , δολοφονίες και όλοι αναζητούν απαντήσεις.

 

2.    Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;
Χμμ, πολύ καλή ερώτηση ομολογώ. Λοιπόν η κυριότερη πηγή έμπνευσης μου είναι οι λατινόφωνες σειρές και τα κόμικς.Η έμπνευση για την συγκεκριμένη ιστορία ξεκίνησε από τα εφηβικά μου χρόνια όταν παρακολουθούσα φανατικά μια αργεντίνικη σειρά το Ιερό Πάθος . Αυτή η ιστορία ήταν και η αφορμή και η πηγή έμπνευσης για μένα να γράψω αυτό το βιβλίο.


3.    Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;
Να κάνω υπομονή και να έχω γερό στομάχι γιατί δυστυχώς αυτός ο χώρος είναι πολύ ανταγωνιστικός και απαιτητικός.


4.    Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;
Συνήθως διαβάζω μετά μανίας κόμικς. Απο λογοτεχνικά είδη προτιμώ τα αστυνομικά και τα ψυχολογικά θρίλερ .Όταν γράφω κλίνω περισσότερο στα θρίλερ θα έλεγα.


5.    Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;
Για μένα ο ανταγωνιστής νομίζω πως κλέβει περισσότερο τα φώτα από τον πρωταγωνιστή.


6.    Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;

Πριν από ενάμιση χρόνο. Στα 32. Δεν θα μπορούσα να γράψω νωρίτερα. Δεν ένιωθα έτοιμος για να το κάνω.


7.    Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;
Δεν μπορώ να επιλέξω μόνο ένα γιατί και τα τρία στοιχεία είναι απαραίτητα για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου.


8.    Γιατί γράφεις;

Για να μπορώ να ξεφεύγω έστω και για λίγο απο την πεζή καθημερινότητα και το άγχος που  προκαλεί.


9.    Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.

Πολλά βιβλία όχι μόνο ένα αλλά θα προτείνω του Stephen King ,του Jo Nesbo  και του Sebastian Fitzek. Ας επιλέξει ο καθένας όποιο θέλει. Για μένα είναι κορυφαίοι και οι τρεις στο είδος που εκπροσωπούν.


10.    Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;
Ελπίζω πολλά και όμορφα πράγματα.


11.    Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;
Μέσω του facebook έχω προφίλ, Νικόλας Ντέτσικας, και σελίδα.