Παρουσίαση Βιβλίου - Κώδικας 987

Δύο τάγµατα. Ένα παιχνίδι τρόµου και αίµατος.

Στις 8 Σεπτεµβρίου 2007, η µικρή πόλη Ρίτζβιλλ στην πολιτεία Ουάσινγκτον των ΗΠΑ τυλίγεται στις φλόγες. Ο πληθυσµός της αποδεκατίζεται. Την ευθύνη της επίθεσης αναλαµβάνει το Τάγµα των Θεριστών, η µεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη τροµοκρατική οργάνωση που πλήττει τη χώρα µε σκληρές βιαιοπραγίες δίχως τέλος. Η µοναδική επιζήσασα, η Αυγή, διασώζεται από τους Κυνηγούς, ένα τάγµα διαµορφωµένο για να αντιµετωπίσει την απειλή των Θεριστών χωρίς τους ηθικούς ή νοµικούς περιορισµούς της αστυνοµίας.

Δέκα χρόνια µετά, και αφού η δράση των Θεριστών δεν έχει κοπάσει και οι Κυνηγοί φτάνουν σε αδιέξοδο, τίθεται σε λειτουργία ο Κώδικας 987: µια επικίνδυνη αποστολή, µια έσχατη επιλογή στην οποία η Αυγή, πλέον ικανή και διαβόητη δολοφόνος, είναι παράγοντας-κλειδί. Ορκισµένη να πάρει εκδίκηση από τους Θεριστές, και µε το µέλλον ολόκληρης της χώρας να βρίσκεται στους ώµους της, ο Κώδικας 987 θα τη φέρει αντιµέτωπη µε τις πιο απρόβλεπτες απειλές καθώς ανακαλύπτει περισσότερα για τον εχθρό, αλλά πολλά παραπάνω για τον ίδιο της τον εαυτό.

Ένας κόσµος όπου η γραµµή ανάµεσα στο σωστό και το λάθος όλο και θολώνει, η δικαιοσύνη αµφισβητείται και η εµπιστοσύνη αποτελεί ακριβή πολυτέλεια. Τι θα χρειαστεί για να αποφευχθεί η καταστροφή;




«Δύο τάγµατα. Ένα παιχνίδι τρόµου και αίµατος». Ο Κώδικας 987 είναι ένα μυθιστόρημα δράσης, μυστηρίου και περιπέτειας που αγγίζει τα όρια της δυστοπίας. Το Τάγμα των Θεριστών αποτελεί μια μεγάλη τρομοκρατική οργάνωση με βάση τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το Τάγμα των Κυνηγών δρα χωρίς τους περιορισμούς της αστυνομίας ή της ηθικής, για να αντιμετωπίσει τους Θεριστές. Οι Κυνηγοί έχουν φτιάξει ένα σχέδιο, μια έσχατη λύση, για να δώσουν ένα τέλος στη διαμάχη αυτή, τον Κώδικα 987. Η πρωταγωνίστρια, η Αυγή, χάνει τα πάντα σε μια σφοδρή επίθεση των τρομοκρατών. Οι Κυνηγοί τη διασώζουν και της δίνουν έναν λόγο να ζήσει: την εκδίκηση. Όταν φτάνει η ώρα να τεθεί σε εφαρμογή ο Κώδικας, το 2017, η Αυγή είναι ήδη διακεκριμένη δολοφόνος και αποτελεί πια το κλειδί για να στεφθεί με επιτυχία η αποστολή και να ανατραπεί η δράση των Θεριστών. Θα καταφέρει να αντιμετωπίσει και να καταστρέψει τους εχθρούς της; Ακόμα καλύτερα, θα τους ξεχωρίσει; 
 
Μία ιστορία με πολλή δράση, ωραία πλεγμένη πλοκή γεμάτη ανατροπές και σασπένς. Η Αυγή είναι μια δυνατή γυναίκα με έντονη προσωπικότητα που ξέρει πώς να προστατεύει τον εαυτό της. Θα τη χαρακτήριζε κανείς «badass» με όλη την έννοια της λέξης, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει αδυναμίες. Πρόκειται για μια πρωταγωνίστρια που χτίζεται με μαεστρία, για να διαλυθεί σε κομμάτια ξανά και ξανά μέσα στην ιστορία. Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες δε χάνουν την αίγλη τους, αποφασισμένοι να διχάσουν τους αναγνώστες. Ο καθένας καλοδουλεμένος με τον δικό του ηθικό κώδικα και με τους εσωτερικούς του δαίμονες. Ο κόσμος μοιάζει γκρίζος, σαν και τον δικό μας. Όλοι αναγκάζονται να διαλέξουν πλευρές, επιλέγοντας το «σωστό», το οποίο φαίνεται όλο και περισσότερο αμφισβητήσιμο. Μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τον διπλανό του, όταν ανήκει σε κάτι μεγαλύτερο, όπως ένα Τάγμα; Οι σφαίρες ξεκινούν από την αρχή του βιβλίου και τα πυρά δεν παύουν μέχρι τις τελευταίες σελίδες. Οι Θεριστές είναι οπλισμένοι και οι Κυνηγοί ξεκινούν για την τελευταία τους απόπειρα να επικρατήσουν. 
 
Όλοι κινδυνεύουν.
 
Ράνια Ταλαδιανού