Παρουσίαση Βιβλίου - Πίτερ Παν

Ο Πίτερ Παν είναι ένα ατίθασο και γενναίο αγόρι που μπορεί να πετάει αλλά αρνείται να μεγαλώσει. Ζει στη Χώρα του Ποτέ, ένα νησί γεμάτο Ερυθρόδερμους, πειρατές, Xαμένα Aγόρια και άγρια θηρία. Προσοχή, όμως! Ο κίνδυνος παραμονεύει σε αυτήv την απίστευτη χώρα με τις νεράιδες και τον κροκόδειλο που έχει καταπιεί ένα ρολόι. Ο Κάπτεν Χουκ και οι πειρατές του έχουν ένα σατανικό σχέδιο: θέλουν όλα τα παιδιά να «περπατήσουν στη σανίδα». Και κυρίως ο Πίτερ Παν. Οι περιπέτειες ποτέ δεν τελειώνουν στη Χώρα του Ποτέ. Ακολουθήστε, λοιπόν, τη Γουέντι και τα αδέρφια της καθώς πετάνε στον νυχτερινό ουρανό. Δεύτερος δρόμος δεξιά και ευθεία μέχρι το πρωί…

Ο Πίτερ Παν, που γράφτηκε από τον Σκωτσέζο συγγραφέα Τζέιμς Μάθιου Μπάρι το 1911, βασίστηκε σε μια θεατρική παράσταση του 1904, η οποία είχε τεράστια επιτυχία. Το βιβλίο συνδυάζει με μοναδικό τρόπο πραγματικά και φανταστικά γεγονότα και κατατάσσεται πλέον ανάμεσα στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Πρόκειται για ένα διαχρονικό έργο, καθώς είναι σύμβολο της αιώνιας νιότης και ανεμελιάς, ενώ αποτελεί φόρο τιμής στην παιδική αθωότητα.

Αν έχετε διαβάσει τις κριτικές μου για τον Μάγο του Οζ και την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, θα ξέρετε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου κριτικές, πρώτον γιατί δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο που μπορεί να πει κανείς για τόσο γνωστές ιστορίες, οι οποίες δεν θα έχαιραν της αναγνωρισιμότητάς τους, αν υπήρχαν πράγματα τα οποία θα μπορούσε να κριτικάρει κανείς και δεύτερον επειδή έχω μόνο διθυραμβικά σχόλια για τη σειρά Κλασικά Εικονογραφημένα της Χάρτινης Πόλης.

Μπαίνοντας λοιπόν στο κομμάτι που ξεχωρίζει τη συγκεκριμένη έκδοση από τις υπόλοιπες που μπορεί να βρείτε στα βιβλιοπωλεία, η Manuela Adreani (τη γνωρίσατε από την παρουσίαση του Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων) έκανε πάλι το θαύμα της. Η εικονογράφηση είναι πανέμορφη και γεμάτη χαρακτήρα. Σκοτεινή και εκκεντρική σε σημεία και παιχνιδιάρικη και εντυπωσιακή σε άλλα, με αποτέλεσμα να ταιριάζει γάντι με την ίδια την ιστορία.

Όπως και με τα προηγούμενα βιβλία, έτσι και με αυτό, θα πρέπει να περιμένετε το σκληρόδετο και αφράτο εξώφυλλο (δεν μπορεί να περιγραφεί αλλιώς, αλλά, πιστέψτε με, είναι ακριβές) και μία καθόλα εξαιρετική δουλειά. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συστήσετε ένα παιδί στον μαγικό κόσμο της κλασικής λογοτεχνίας ή για να επισκεφθείτε (ή ξαναεπισκεφθείτε) οι ίδιοι τη γοητευτική ιστορία του Πίτερ Παν και όλων των υπόλοιπων βιβλίων της σειράς (που συνθέτουν μία εξαιρετική συλλογή για τη βιβλιοθήκη κάθε βιβλιόφιλου).

Αν λοιπόν μοιράζεστε μαζί μου τη νεοαποκτηθείσα ανάγκη να πάρετε και τα 13 παραμύθια, μπορείτε να τα βρείτε εδώ:



Καλή ανάγνωση!