Παρουσίαση Βιβλίου - Το πιο μελωδικό ρεφρέν

Μια ιστορία με όχημα τη μουσική που συντροφεύει την καθημερινότητά μας. Ένα love story. Δεκαπέντε τραγούδια για δεκαπέντε κεφάλαια. Δυο ήρωες, η Ηλέκτρα και ο Πέτρος, που γνωρίζονται και ερωτεύονται στη λατρεμένη Αθήνα, με τα σωστά τους, τα λάθη τους και τις υπερβολές τους. Κάθε κεφάλαιο εμπνευσμένο και από ένα τραγούδι μελωδικό όσο και η ίδια η ζωή.

 

 

 

 

 

 

Η Ηλέκτρα είναι μια νέα κοπέλα, η οποία μόλις τελείωσε το λύκειο και ανυπομονεί να ξεκινήσει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής της: το πανεπιστήμιο. Λίγο πριν αρχίσουν τα μαθήματα, μετά από μια βόλτα με το ποδήλατο γνωρίζει τον Πέτρο, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια καφετέρια παρέα με ένα βιβλίο. Μια κουβέντα αρκεί για να ξεκινήσει μια σπίθα, η οποία γρήγορα γίνεται φλόγα, ειδικά αφού μαθαίνουν ότι είναι και γείτονες. Μια καρμική γνωριμία και ένας αθώος, νεανικός έρωτας γεννιέται με φόντο την Αθήνα και παρέα τη μουσική, την οποία μάλιστα μπορείτε να ακούσετε όσο διαβάζετε πατώντας εδώ.

Το πιο μελωδικό ρεφρέν ήταν ένα γρήγορο και ευκολοδιάβαστο βιβλίο εξαιτίας της απλής, καθημερινής γλώσσας και του προσιτού θέματός του. Ο έρωτας είναι διάχυτος σε όλο το βιβλίο, στο οποίο λείπουν ίσως οι περιγραφές, αλλά όχι το συναίσθημα. Η φωνή του αφηγητή αντικαθίσταται μερικές φορές από αυτή της Ηλέκτρας, η οποία γράφει στο ημερολόγιο σκέψεις και αισθήματα που την πνίγουν, θυμίζοντάς μας ακριβώς πόσο μεγάλη δύναμη έχει το γραπτό κείμενο. Τα τραγούδια δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα όσο ο αναγνώστης μαθαίνει το ταξίδι του ζευγαριού μέχρι το δικό τους... happy end, όποιο και αν είναι αυτό. 

Συνολικά, το μελωδικό ρεφρέν συνδύασε αρμονικά μουσική και κείμενο και είπε μια όμορφη ιστορία ενός νέου ζευγαριού που γνώρισε τον έρωτα και την αγάπη. 


Έλενα Παπαδοπούλου