Παρουσίαση Βιβλίου - Σκοτεινά Φεγγάρια

Σκοτάδι στις ψυχές των ανθρώπων, στην απάνθρωπη άβυσσο του χάους, λαχταρώντας ζωή. Ένα κορίτσι συνάπτει συµφωνία µε µία µάγισσα για να γίνει λυκάνθρωπος, προκειµένου να αλλάξει το κορµί της και τη ζωή της µέσα από τον έρωτα. Σε ένα παλιό βιβλιοπωλείο εµφανίζεται µία µάγισσα και διεκδικεί τον κόσµο των ανθρώπων, µέχρι που ένας ιερέας στέκεται να την αντιµετωπίσει. Ένας ντελιβεράς έχει χάσει την πίστη του στους ανθρώπους και τη ζωή αφότου πέθανε η µητέρα του· τελικά, πεθαίνει σε τροχαίο δυστύχηµα και γυρίζει στον κόσµο των ζωντανών, µε το αφεντικό του να τον βασανίζει ακόµα και νεκρό. Ένα βαµπίρ ψυχαναλύεται στον καναπέ ενός ψυχιατρείου για τα εγκλήµατα που έχει διαπράξει, νοσταλγώντας ακόµη την ελευθερία.

Τέσσερις µοναδικές ιστορίες οι οποίες προσεγγίζουν τα ενδόµυχα της ψυχής, σαγηνεύοντας τις αισθήσεις και εξερευνώντας όλες τις πτυχές του ανθρώπου, συνειδητές και ασυνείδητες. Είµαστε πότε δαίµονες και πότε άγγελοι. Πότε θύτες και πότε θύµατα. Αυτή είναι η ανθρώπινη ζωή στο δράµα της καθηµερινότητάς της. Μία παράσταση σε τεντωµένο σχοινί, που κάποιοι αποκαλούν «ζωή».

Με την παρούσα έκδοση διηγηµάτων, ο συγγραφέας προσδοκά να ταξιδέψετε µαζί του και να εξερευνήσετε πτυχές του εαυτού σας που δεν γνωρίζετε – και ούτε φαντάζεστε πως υπάρχουν.

 

Τα Σκοτεινά Φεγγάρια είναι μια συλλογή διηγημάτων, που συνδυάζουν τη φαντασία, το μεταφυσικό και τον τρόμο. Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει λυκάνθρωπους, νεκροζώντανους, βρικόλακες και νεκρομάντες, οι οποίοι θολώνουν τα όρια μεταξύ καλού και κακού, θύματος και θύτη. Αυτό θα έλεγα πως ήταν και το κοινό χαρακτηριστικό των πρωταγωνιστών: Όλοι είχαν δύο εαυτούς, που συγκρούονταν διαρκώς. Άλλοτε έβγαινε ο καλός, άλλοτε ο κακός, που έσπερνε την καταστροφή και τους γέμιζε τύψεις, αμφιβολίες και ενοχές. Θέματα όπως το bullying, η μοναξιά, η γονική παραμέληση, η πίστη στον Θεό και η εργασιακή εκμετάλλευση θίγονται με διάφορους τρόπους και "καταδικάζονται" από τον συγγραφέα.

Τριαντάφυλλα και νύχια
Ένα κορίτσι, που παραμελείται από τη μητέρα της και βιώνει δύσκολες καταστάσεις στο σχολείο εξαιτίας του σώματός της, συναντά μια γριά μάγισσα που υπόσχεται να της αλλάξει τη ζωή. Εκείνη δέχεται, χωρίς να γνωρίζει πραγματικά πόσο μεγάλο είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει. Το τέρας μέσα της ίσως να αποδειχτεί πιο δυνατό από όσο περίμενε.

Παλαιό βιβλιοπωλείο
Μια νεκρομάντισσα εμφανίζεται σε ένα βιβλιοπωλείο αναζητώντας ένα βιβλίο. Πολύ σύντομα, οι κάτοικοι θα νιώσουν τη δύναμή της. Μόνο ένας άντρας τής αντιστέκεται, ο παπάς. Μέχρι πότε όμως; Θα κερδίσει η κλονισμένη πίστη του ή η σαρκική απόλαυση και πειρασμός;
 
Το μηχανάκι
Ένας ντελιβεράς με το χειρότερο ίσως αφεντικό στην ιστορία των αφεντικών χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας και γυρίζει στον κόσμο των ζωντανών, για να στοιχειώσει το αφεντικό του. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα υπολόγιζε. Ακόμα και νεκρός, είναι ξανά παρέα με το μηχανάκι του παραδίδοντας πίτσες, μέχρι που τα σκιρτήματα ενός έρωτα τον βοηθούν να ανακαλύψει την τρομακτική αλήθεια της κατάστασής του.
 
 Θηλιά στον λαιμό
Στον καναπέ ενός ψυχαναλυτή κάθεται ένας βρικόλακας, ο οποίος αναπολεί την παλιά του ζωή. Ένας πολύ ενδιαφέρων χαρακτήρας, που κινείται στην γκρίζα ζώνη, μιλάει για παλιά εγκλήματα, ενώ κατά κάποιο τρόπο σκέφτεται ήδη τα επόμενα.

Συνολικά, τα Σκοτεινά Φεγγάρια, παρά τις όποιες αστοχίες, ήταν ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα, με ωραία στοιχεία τρόμου, το οποίο έθιξε σημαντικά ζητήματα και πάντρεψε πολλά είδη.

 

Έλενα Παπαδοπούλου