Συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Κορμπάκη

Οι Τρίδυµες σκοτεινές µάγισσες έχουν ξεκινήσει το σχέδιο κυριαρχίας τους στον κόσµο. Το µόνο όπλο στα χέρια του Συµβουλίου των Μάγων για την αντιµετώπισή τους είναι δύο µάγοι, που δεν γνωρίζουν τι τους έχει επιφυλάξει η µοίρα. Η Ιόλη, µια µάγισσα του νερού, κι ο Ωρίωνας, ένας µάγος της φωτιάς, λαµβάνουν έναν φάκελο µε ασυνήθιστο τρόπο. Μέσα στον φάκελο βρίσκεται ένα γράµµα από το Συµβούλιο των Μάγων, που τους αναθέτει την πρώτη τους αποστολή.

Από κείνη τη στιγµή, ξεκινά ένα ταξίδι στον κόσµο της µαγείας. Στόχος τους είναι να εµποδίσουν τις Τρίδυµες από την υλοποίηση των ιδιοτελών τους σχεδίων. Θα συναντήσουν µυθικά πλάσµατα που θα σταθούν εµπόδιό τους, µαταιόδοξους ανθρώπους που δεν διστάζουν πουθενά και µαγικά κειµήλια που θα τους βοηθήσουν στη µάχη τους ενάντια στο σκότος. Γνωρίζουν όµως εξαρχής πως, ακόµα κι αν επιτύχουν σ’ όσα τους αναθέσουν, ο χρόνος θα είναι αµείλικτος µαζί τους.

Η πρώτη αποστολή αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς Το τίµηµα είναι ο χρόνος, που θα σας ταξιδέψει σ’ έναν σύγχρονο κόσµο µαγείας, όπου οι µάγοι µάχονται µε ξόρκια φωτιάς, νερού, γης και αέρα, υποταγµένα στο φως και το σκότος.




Ο Κωνσταντίνος Κορµπάκης γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τµήµα Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι αγαπά τη λογοτεχνία. Αγαπηµένα του είδη είναι τα βιβλία φαντασίας, τα αστυνοµικά και ιστορικά µυθιστορήµατα. Το τίµηµα είναι ο χρόνος είναι η πρώτη σειρά βιβλίων φαντασίας που γράφει και η πρώτη αποστολή µάς εισάγει στον κόσµο της µαγείας των στοιχείων της φύσης.



 

 


1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.

Θα τολμούσα να πω πως το βιβλίο μου ανήκει στον μαγικό ρεαλισμό, καθώς η ιστορία του διαδραματίζεται στον δικό μας κόσμο με τη διαφορά πως υπάρχουν μάγοι που ελέγχουν ένα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης σε συνδυασμό με τον έλεγχο του φωτός ή του σκότους. Απώτερος στόχος των πρωταγωνιστών είναι να αντιμετωπίσουν τις Τρίδυμες σκοτεινές μάγισσες που θέλουν να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, οι πρωταγωνιστές θα αντιμετωπίσουν τον Χοντ, τον πρώτο σκοτεινό μάγο και παιδί τον Τριδύμων και θα ταξιδέψουν στη Σκανδιναβία για να τον βρουν. «Το τίμημα είναι ο χρόνος» είναι μια σειρά με αυτοτελή βιβλία.


2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;

Όπως οι περισσότεροι συγγραφείς, έτσι κι εγώ δεν έχω συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης. Αφορμή για σκέψη και δημιουργία ιστορίας μπορεί να καταστεί το οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή μας και θελήσουμε να το παρουσιάσουμε με τον δικό μας τρόπο. Ο λόγος που ξεκίνησα να γράφω ήταν γιατί ανέκαθεν έπιανα τον εαυτό μου να σκέφτεται μικρές ιστορίες που είχαν φανταστικό υπόβαθρο.


3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;

Θα τον συμβούλευα να γράφει αυτό που θέλει γιατί αυτό είναι που θα κάνει το έργο του να ξεχωρίσει.


4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;

Διαβάζω βιβλία σχεδόν απ’ όλα τα είδη με αδυναμία στα αστυνομικά, φαντασίας και γενικότερα σε βιβλία που ενέχουν μυστήριο. Σχετικά με τη συγγραφή όμως δεν νομίζω ότι θα μου άρεσε να γράψω κάτι άλλο πέρα από βιβλία φαντασίας.


5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;


Η απάντησή μου θα ήταν διαφορετική αν αναφερόμασταν σε αυτοτελές βιβλίο. Τώρα όμως που γράφω σειρά θα επιλέξω ως πιο σημαντικό χαρακτήρα τον ανταγωνιστή γιατί οι πρωταγωνιστές δεν θα αλλάξουν ιδιαίτερα μέσα στη σειρά. Ο ανταγωνιστής όμως που στη δική μας περίπτωση είναι διαφορετικός σκοτεινός μάγος/μάγισσα σε κάθε βιβλίο είναι ο χαρακτήρας που θα επηρεάζει το πλαίσιο δράσης τους κι επομένως για μένα αυτός είναι πιο σημαντικός.


6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;

Ξεκίνησα στα 23 μου το πρώτο κομμάτι του πρώτου βιβλίου, ύστερα έκανα μια παύση για δύο χρόνια κι έκτοτε δεν σταμάτησα να γράφω.


7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;


Θεωρώ πως το πιο κρίσιμο στοιχείο για ένα καλό βιβλίο είναι η ικανότητα γραφής γιατί αυτή καθορίζει και το αποτέλεσμα. Μπορεί μια δυνατή ιδέα να χαραμιστεί αν η γραφή δεν είναι καλή κι αντίστοιχα μια απλή ιδέα να απογειωθεί αν η γραφή είναι πάρα πολύ καλή. Νομίζω ότι σχεδόν όλοι οι αναγνώστες έχουμε πει έστω για ένα βιβλίο πως είχε μια υπέροχη ιδέα αλλά η εκτέλεση και η γραφή να μην μας ικανοποίησε και για κάποιο άλλο του οποίου η ιδέα να ήταν απλή ή κοινότοπη να μας άρεσε πολύ λόγω της ικανότητας του συγγραφέα να αποδώσει σωστά τις σκηνές.


8. Γιατί γράφεις;

Η συγγραφή για μένα είναι μια δίοδος διοχέτευσης της πνευματικής μου ενέργειας σε ένα έργο.


9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης. 


Γενικά, θεωρώ πως οι συγγραφείς είναι καλό να διαβάζουν βιβλία απ’ όλες τις κατηγορίες μυθιστορημάτων ώστε να δουν πώς γράφουν οι κορυφαίοι συγγραφείς. Αν έπρεπε να προτείνω κάποιο βιβλίο θα το έκανα για κάθε κατηγορία ξεχωριστά αλλά για να απαντήσω στην ερώτηση πρέπει να περιοριστώ σε ένα και θα πρότεινα τα έργα του Ντόιλ (Σέρλοκ Χολμς), ενώ στους αναγνώστες θα πρότεινα το έργο του Ουγκώ «Οι Άθλιοι».


10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;

Τη συνέχεια της σειράς. Ευελπιστώ μέσα στο 2022 να έχει κυκλοφορήσει το δεύτερο μέρος.


11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου;


Μπορούν να με βρουν είτε στο προφίλ @ckorbakis στο Instagram είτε στη σελίδα μου «Κωνσταντίνος Κορμπάκης – Το τίμημα είναι ο χρόνος» του Facebook.