Παρουσίαση Βιβλίου - Η Αθέατη Ζωή της Άντι Λαρί

Γαλλία, 1714. Σε μια στιγμή απόγνωσης, μια νεαρή κοπέλα κλείνει συμφωνία με τον διάβολο. Θα ζει για πάντα, αλλά με ένα αντίτιμο· όσοι τη γνωρίζουν, θα την ξεχνούν την ίδια, κιόλας, στιγμή.
Έτσι ξεκινά η περιπετειώδης και παράδοξη ζωή της Άντι Λαρί. Ως νέα γυναίκα διατρέχει τις ηπείρους και τους αιώνες, την τέχνη και την ιστορία, εξερευνώντας μέχρι πού είναι ικανή να φτάσει, ώστε να αφήσει το αποτύπωμά της στον κόσμο. Όμως, όλα θα αλλάξουν, σχεδόν 300 χρόνια μετά, όταν η Άντι θα γνωρίσει αναπάντεχα, σε ένα απόμερο βιβλιοπωλείο, έναν νεαρό άντρα κι εκείνος δεν θα ξεχάσει το όνομά της.
Διακρίσεις:
NEW YORK TIMES BESTSELLER
USA TODAY BESTSELLER
NATIONAL INDIE BESTSELLER
THE WASHINGTON POST BESTSELLER
 
 

Η Άντι Λαρί ζει για πάντα.

Η ιστορία ξεκινά από το 1714, ένα έτος που στιγμάτισε την ψυχή της για πάντα. Τότε, έδωσε ό,τι πιο πολύτιμο είχε, για περισσότερο χρόνο και ελευθερία. Όμως, αυτή τη συμφωνία την έκανε με τον Διάβολο και το τίμημα που δεν ήταν προετοιμασμένη να πληρώσει είναι πως από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, κανείς δε θα τη θυμόταν, κάθε αποτύπωμά της στον κόσμο θα σβηνόταν, κάθε αλλαγή που εκείνη επέφερε θα ξεθώριαζε. Το μόνο πράγμα που απέμεινε στην Άντι ήταν να επηρεάζει τον κόσμο μέσα από άλλους. Έγινε έμπνευση για καλλιτέχνες και έμεινε στην ιστορία, χωρίς όνομα και χωρίς κάποιος να μπορεί να τη θυμηθεί.

Ο μόνος που την ξέρει πραγματικά είναι ο Διάβολος. Η μόνη που ζει αρκετά για να μάθει περισσότερα για τον Διάβολο είναι η Άντι. Αυτό δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ τους.

Όλα όσα νόμιζε δεδομένα όμως η πρωταγωνίστρια ανατρέπονται όταν, τριακόσια χρόνια μετά, σε ένα απόμερο βιβλιοπωλείο κάποιος δεν ξεχνά. Ο Χένρι είναι διαφορετικός και αυτή είναι η λύτρωση που η Άντι αναζητούσε όλον αυτόν τον καιρό. Τη θυμάται. Ξαφνικά υπάρχει, ζει μετά από τόσα χρόνια απομόνωσης. Όμως μήπως της κρύβει κάτι ικανό να θέση σε κίνδυνο μέχρι και την ύπαρξή της;

Οι χαρακτήρες είναι υπέροχα στημένοι, με τα συναισθήματά τους εκτεθειμένα αρκετά, για να μπορεί ο αναγνώστης να βρει κομμάτια του μέσα τους. Όλοι, ακόμα και οι πιο δευτερεύοντες, έχουν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο στην ιστορία και είναι πιστευτοί και τρισδιάστατοι.

Η ροή στην αρχή είναι αργή. Η ιστορία έχει βιογραφικό χαρακτήρα. Η ζωή της Άντι Λαρί ξεκινά από τον 17ο αιώνα και φτάνει στο σήμερα με τρόπο που εντάσσει τον αναγνώστη στην αίσθηση της ασφυξίας που θα αισθανόταν αν δεν «υπήρχε» για κανέναν. «Αν δεν μπορείς να αφήσεις το αποτύπωμά σου, υπάρχεις στ’ αλήθεια;» αυτή η ερώτηση αιωρείται σε όλες τις πρώτες σελίδες του βιβλίου. Μετά, φτάνοντας στο παρόν, η ιστορία περιπλέκεται, η ροή γίνεται γρηγορότερη και ο αναγνώστης βρίσκεται βαθιά μέσα στην πλοκή, ανίκανος πια να σταματήσει να διαβάζει.

Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο βιβλίο, το οποίο συνδέει τον Διάβολο, την Άντι και την αόρατη ζωή της, καθώς και τον Χένρι, τον μόνο που τη θυμάται, με τρόπο αριστοτεχνικό.

 

Ράνια Ταλαδιανού