Συνέντευξη με τον Στυλιανό Παπαδά

Ο Τζον προσπαθεί απεγνωσμένα να τραβήξει την προσοχή της Έμιλη, της κοπέλας που του αρέσει. Η ζωή του όμως θα αλλάξει οριστικά όταν θα συναντήσει την Κάρολ, ένα κορίτσι με σπάνιο κόκκινο χρώμα ματιών. Κάθε ένας θα φτάσει στα άκρα για να αποκτήσει αυτό που θέλει. Η Σόνια που την κυνηγάει το παρελθόν της. Ο Πέντρο που χαίρεται τη ζωή με κάθε τρόπο. Όλοι τους θα μπλεχτούν σε μια ιστορία όπου ο έρωτας, η ζήλια, ο φόβος, το πάθος και ο θάνατος πλανιούνται ανάμεσα τους. Ένα σκοτεινό μυστικό κρύβεται πίσω από τα κόκκινα μάτια της Κάρολ και οι ζωές όλων θα βρεθούν σε κίνδυνο. Θα καταφέρουν να βρουν την αλήθεια ή τίποτα δε θα είναι ποτέ πια το ίδιο;






Ο Στυλιανός Παπαδάς γεννήθηκε το 1996, στην πόλη Λαμία, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε τη νοσηλευτική στην ίδια πόλη και σήμερα εργάζεται ως νοσηλευτής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Από μικρός λάτρευε τις ταινίες, τις σειρές και τα μυθιστορήματα φαντασίας, έφτιαχνε τα δικά του σενάρια για όσα έβλεπε και διάβαζε και με τον καιρό αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγγραφή ώστε μέσω του γραψίματος να δημιουργήσει τους δικούς του φανταστικούς χαρακτήρες και κόσμους και να τους μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο. Πάντα ένα μέρος του ελεύθερου χρόνου του το περνάει σκεπτόμενος καινούριες ιδέες που θα τον βοηθήσουν στη σύνταξη ενός νέου διηγήματος ή βιβλίου. Έχει ήδη εκδώσει δύο μυθιστορήματα με τίτλο «Το σιδερένιο κιβώτιο» και «Zalien». Τα «Κόκκινα Μάτια» είναι το τρίτο βιβλίο της καριέρας του.





1. Πες μας δυο λόγια για το βιβλίο σου.


Το “Κόκκινα Μάτια” είναι το τρίτο βιβλίο που γράφω. Είναι μία ιστορία με λίγο μυστήριο, τρόμο και έρωτα.


2. Ποια είναι η κυριότερη πηγή έμπνευσής σου και τι σε έκανε να ξεκινήσεις τη συγκεκριμένη ιστορία;


Πηγή έμπνευσής μου είναι τόσο ιστορίες που διαβάζω σε βιβλία ή βλέπω σε ταινίες όσο και τοπία σε φωτογραφίες ή ζωγραφιές. Τη συγκεκριμένη ιστορία ξεκίνησα να την γράφω όταν είδα μία εικόνα με μια παραλία και έναν απόκρημνο βράχο.


3. Αν μπορούσες, τι συμβουλή θα έδινες στον εαυτό σου όταν ξεκίνησες να γράφεις;


Θα τον συμβούλευα να τσεκάρει αρκετές φορές την ιστορία αφού την ολοκληρώσει.


4. Τι λογοτεχνικό είδος σού αρέσει να διαβάζεις και ποιο προτιμάς όταν γράφεις;


Μου αρέσει να διαβάζω περισσότερο αστυνομική, φανταστική και ρομαντική λογοτεχνία. Όταν γράφω προτιμώ συνήθως την φανταστική και την ρομαντική.


5. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο σημαντικό σε μια ιστορία; Ο πρωταγωνιστής, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες ή ο ανταγωνιστής;


Θα έλεγα οι δευτερεύοντες χαρακτήρες γιατί αυτοί βοηθούν τον πρωταγωνιστή και τον ανταγωνιστή να δημιουργήσουν την ιστορία τους.


6. Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να γράφεις;


Επίσημα ξεκίνησα να γράφω στα 22 μου όταν είδα ότι κάποιες μικρές ιστορίες που έγραψα σε μία σελίδα του Facebook είχαν απήχηση στο κοινό.


7. Επίλεξε ένα: τι είναι πιο κρίσιμο για την επίτευξη ενός καλού βιβλίου; Η ικανότητα γραφής, η φαντασία ή η σκληρή δουλειά;


Πιστεύω πως είναι η σκληρή δουλειά γιατί πολλοί έχουν φαντασία και την ικανότητα να γράψουν αλλά ένα καλό βιβλίο θα γίνει μόνο αν του δοθεί η απαραίτητη προσοχή και ο έλεγχος που χρειάζεται αφού γραφτεί.


8. Γιατί γράφεις;


Γράφω γιατί μου αρέσει να φέρνω στη ζωή τους φανταστικούς κόσμους που έχω στο μυαλό μου και να τους μοιράζομαι με τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και για να εκφραστώ σαν άνθρωπος.


9. Πρότεινε ένα βιβλίο που θεωρείς ότι πρέπει να διαβάσει κάθε συγγραφέας και ένα κάθε αναγνώστης.


Ένα βιβλίο που πιστεύω ότι θα έπρεπε να διαβάσουν όλοι οι συγγραφείς είναι “Το Τελευταίο Χαρτί” της Νατάσας Γκουτζικίδου καθώς γράφει πολλές αλήθειες για τον χώρο του βιβλίου. Ένα βιβλίο που πιστεύω ότι θα έπρεπε να διαβάσουν όλοι οι αναγνώστες είναι το ”ORIGIN” του Dan Brown καθώς με έκανε να αισθανθώ τόσο την φαντασία όσο και την πραγματικότητα.


10. Τι πρέπει να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;


Αυτό που πρέπει να περιμένετε είναι ότι δε θα σταματήσω να γράφω. Τι συγκεκριμένη στιγμή δεν έχω ξεκινήσει κάτι καινούριο, έχω όμως πολλές ιδέες και το μόνο που μου μένει είναι να διαλέξω μία και να αρχίσω ξανά το γράψιμο.


11. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι αναγνώστες μαζί σου; 


Από το προφίλ μου στο Facebook και από το προφίλ μου στο Instagram