Παρουσίαση Βιβλίου - Μια αιματοβαμμένη νύχτα στην Τοσκάνη

Ελλάδα, 1968 

Ένα καλοκαιρινό δειλινό βρίσκει τον Νίκο και την Ελίζα αγκαλιασμένους να ανταλλάσσουν λόγια αγάπης. Στα μάτια τους καθρεφτίζεται η χαρά, ο έρωτας και το πάθος τους. Ένα ταξίδι όμως στην Ιταλία θα δοκιμάσει τη σχέση τους. Η νύχτα που θα περνούσαν στην Τοσκάνη μετατρέπεται σε εφιάλτη και ο Νίκος με την Ελίζα βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωποι με ανθρώπους και γεγονότα που θα τους στοιχειώσουν. Στόχος… η επιβίωση.

 

 

 

 

Το συγκεκριμένο βιβλίο το έχω κάνει επιμέλεια και υπάρχουν δύο λόγοι που το αναφέρω αυτό στην αρχή:

1. Αν βρείτε λάθη, ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΤΕ, σας παρακαλώ. Πόσα να αντέξω η καημένη;

2. Δούλευα πάνω στο βιβλίο σχεδόν δύο μήνες. Άρα ως ένα βαθμό, το νιώθω και κάπως δικό μου (είδατε τι γλυκάκια είμαστε οι επιμελητές; Να μας αγαπάτε λίγο παραπάνω).

Στο δια ταύτα.

Ανοίγω που λέτε το βιβλίο και γνωρίζω κατευθείαν τον Νίκο και την Ελίζα, δύο ερωτευμένους νέους γεμάτους πάθος. Α, λέω, ρομαντικό (εκεί με προβλημάτισε ο τίτλος). Προχωράω λίγο και τα δύο πιτσουνάκια ετοιμάζονται για ταξίδι στην Ιταλία. Εγώ ακούω ήδη τις καμπάνες της εκκλησίας, βλέπω παιδιά στο μυαλό μου κ.λπ. Μέχρι που φτάνουν στην Τοσκάνη. Και εκεί αλλάζουν όλα. Ο Νίκος και η Ελίζα γίνονται μάρτυρες ενός φόνου και ξαφνικά βρίσκονται κυνηγημένοι και σε θανάσιμο κίνδυνο. Το βιβλίο γίνεται τρόμου, η αγωνία κορυφώνεται και οι δυο τους πρέπει να βρουν έναν τρόπο να επιβιώσουν υπό αντίξοες συνθήκες.

Γενικά, το βιβλίο δεν είναι για όσους δεν αντέχουν το αίμα ή τις ανατριχιαστικές σκηνές. Με λίγα λόγια θέλει γερό στομάχι (σας προειδοποίησα). Η γραφή είναι κάπως άγουρη σε κάποια σημεία, αλλά πρόκειται για το πρώτο βιβλίο ενός νέου συγγραφέα, που βελτιώθηκε ήδη από την αρχή ως το τέλος του βιβλίου. Το θέμα, η διαστροφή του ανθρώπου, του μόνου όντος που σκοτώνει για χόμπι και ευχαρίστηση και όχι για επιβίωση, είναι πάντα επίκαιρο (και δύσκολο).

Συνολικά, είναι ένα μικρό βιβλίο που διαβάζεται γρήγορα με αρκετές σκηνές που θα σας σοκάρουν. 


Έλενα Παπαδοπούλου